Nejste přihlášen/a.
prosím o radu,koupila jsem si župánek z pravé ovčí vlny.Usoudila jsem, že by bylo záhodno jej po určité době vyprat.Dala jsem jej do pračky na 30st. přidala lanolín a ... . Výsledkem je splstěné a mírně sražené něco,co se jen vzdáleně podobá županu a co začalo hodně pelichat.Zkoušela jsem to vyčesat ,ale marně.Je to na vyhození?
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
Ještě jsem ale zjistil, že: Zplstnatělé výrobky lze namočit do roztoku deseti litrů vody, tří lžic čpavku, jedné lžice terpentýnu a dvou lžic alkoholu (doslova vodky) asi 50%. Pak postupovat jako při máchání vlny, jak jsem uvedl jinde. Prý to za zkoušku stojí a nic se tím nezkazí. Třeba se ještě něco dá zachránit. Zdravím.
strejc
strejc
5miki*
Splstěná ovčina
Od své brababičky jsem jednou dostala radu, že když výrobek z ovčí vlny není hódně sražený, pomůže ho nechat přes noc namočený v mlíku. Jednou se mi povedlo vyprat si vlněné ponožky tak, že se srazily asi o tři čísla! Bylo mi jasné, že je nezachráním, ale chtěla jsem vyzkoušet jak je to s tím mlíkem. Když jsem ráno ponožky z mlíka vytáhla, o jedno číslo se natáhly.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]