Nejste přihlášen/a.
Nevím, co takový posud obnáší, ale vím určitě, že bych takový posudek nechtěla mít založený v zdravotní kartě a celý život by mi mohl komplokovat různé situace, třeba zdravotní způsobilost při hledání nového zaměstnání, zdravotní posudek na řidičák a podobně.
Dítě v klidu poroďte a dejte jej k adopci. Uděláte bezdětný pár šťastnými rodiči.
@ajnik - pokud bych měla psychiatrický posudek, že nejsem schopna péče o dítě
Psychiatrické indikace podle vyhl. č. 75/1986 Sb. jsou
9. Psychiatrické
a) Choroby ženy:
Psychózy.
Těžší forma psychopatie, dekompenzace psychopatie.
Těžší reaktivní psychická porucha s nebezpečím suicidia event. ověřena hospitalizací.
Neuróza úzkostná a obsedantní.
Nervová heredofamilární onemocnění s psychickými poruchami.
b) Choroby vyskytující se u jednoho z rodičů, zvláště dědičně přenosné:
Psychózy.
Oligofrenie.
Těžší forma psychopatie.
Závažné sexuální deviace.
c) Porodila-li žena ve spojení s týmž otcem již oligofrenní nebo jinak psychicky stigmatizované dítě.
d) Alkoholismus nebo jiná toxikománie jednoho z rodičů, projevuje-li se též povahovými defekty.
e) Je-li žena v době těhotenství aktivně léčena nebo doléčována psychofarmaky.
Předpokládám, že byste musela být nějakou dobu v péči psychiatra - ne, že takový posudek dostanete po prvním letmém vyšetření.
Nechápu, jak lze udělat potrat z psych. důvodů, když po 14. týdnu už ze zdravotních důvodů udělat nelze. Myslím, že to nepůjde ZE ŽÁDNÝCH důvodů, je už pozdě.
Je to navíc podvod. Psych. vyšetření se provádí podle určitých pravidel a dobrý lékař pozná, když budete simulovat.
Navíc i kdyby Vás uznali za psychicky nemocnou, ten výsledek s Vámi půjde dál a může Vám ztrpčovat život. Třeba přijetí do práce.
Psychicky nemocná jste měla být už v době pohlavního styku, třeba by to dopadlo lépe. A jak se k tomu všemu staví otec dítěte? Jaga.
@babajaga - po 14. týdnu už ze zdravotních důvodů udělat nelze
Výjimečně lze - viz již citovaná
vyhl. č. 75/1986 Sb. § 2
(2) Svědčí-li pro umělé přerušení těhotenství genetické důvody, lze uměle přerušit těhotenství nejpozději do dosažení dvacetičtyř týdnů těhotenství.
Nevymýšlej žádný posudky a postav se k následkům svých činů čelem. Prostě jsi souložila a teď jsi těhotná, není na tom nic divnýho ani nečekanýho. Když jsi způsobílá k sexu, tak jsi jistě způsobilá i k tomu, aby ses starala o dítě. Pokud nebudeš schopná si ani během těhotenství vytvořit ten nejpřirozenější vztah, jako je vztah matky k dítěti, které v sobě 9 měsíců nosí, tak ho dej k adopci a už nesoulož.
Kam jsme to dospěli, že než, abychom přijali zodpovědnost za vlastní jednání, tak ze sebe raději do smrti uděláme blázna nebo se vystavíme riziku, že už děti nebudeme moci mít?
Zkus si promluvit s rodiči nebo někým, kdo je aspoň trochu při smyslech. Je mi jasný, že tě zdejší odpovědi příliš netěší, ale alespoň by ti to mohlo být znamením, že tvoje nápady nejsou úplně v pořádku.
Žena může být těhotná a zároveň menstruovat. Jsou to spíše výjimky, ale není to nic až tak neobvyklého.
To máte pravdu, ale já až na poslední měsíc menstruaci normálně měla a neměla jsem ani jakékoliv příznaky, proto jsem se to dozvěděla až takhle pozdě
Pokud se dlouhodobě neléčíte s psychickou poruchou, kerá by mohla plod nějak ohrozit, pak na to zapomeňte. Proč by Vám měl někdo psát posudek, že nejste schopná péče o dítě? Každá žena se musela naučit pečovat o své dítě, naučila byste se i Vy. S pomocí rodiny, otce dítěte atd. Pokud dítě nechcete, nevymýšlejte hlouposti. Porodíte ho a můžete se ho vzdát. Anebo se o toho malého človíčka, začít po porudu starat a pečovat o něho s láskou..To už je na Vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.