Jak si tofu oblíbit? Správně ho upravit a ochutit! Můžeme ho naložit do připravené marinády, sójové omáčky či do olivového oleje s různými bylinkami. Jeho chuť pak v pokrmu krásně vynikne nebo se přizpůsobí.Tofu ochlazuje a hodí se tak lépe do teplejších dnů. V zimě ho upravujte, smažte, zapékejte, ale nejezte ho každý den.
Tofu, raději kvůli chuti uzené, nakrájet do zeleninového salátu na kostičky. V housce bude poněkud suché. Možná se lžicí sojanézy. Zkusím tofu zapéct v housce v toustovači. To není špatný nápad. Teplo by nemělo zhoršit chuť, naopak.
Kupte si marinované tofutaké je uzené,ale já se všemu uzenému vyhýbám,tak je to na Vás.Marinované jsou boží a když jej dáte na housku s máslem,tak je to super.Nic ohřívat nemusíte.
Pokud už máte neochucené tofu,doporučuju nějak okořenit.
Tofu je možné jíst syrové nebo upravovat do pomazánek, já ho běžně tepelně zpracovávám jako "maso". Takže např. hodit k nějaké dušené zelenině (nebo třeba i jenom na cibulku) a okořenit.
Tofu (stejně jako maso) má takovou chuť, jak ho upravíte.
záleží,jestli jste si koupil tofu přírodní nebo s příchutí. Pokud máte tofu bez příchuti,je třeba ho ochutit,pak bude dobré. Jinak je bez chuti. Jinak tofu se hodí i do salátů. Nebo dělám z uzeného tofu pomazánku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.