Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zplesniví pečivo po dvou týdnech?

Od: 54446 odpovědí: 17 změna:

Ahoj,

bude pečivo jedlé po dvou týdnech skladování? Jde mi o to aby tam nebyla plísěn, ostatní vady mi nevadí,

nrazák mám plnej zatím sem to zasáčkovaný dal do ještě většího sáčku, Jedná se o rohlíky a chleby

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

4x

dobre zabaleny v lednici ne, pokud dobre chladi.. zrovna vcera jsem si delal vejce namekko a jedl k nemu chleba, co tu zbyl po navsteve, ktera odjela 2.7., ale uz jsem musel odkrojit tvrdsi casti.. rohlik ale umre po 3-5 dnech (ztvrdne). Ale ja jsem stara skola, ikdyz jsem jeste mladej, ..jsou lidi, kteri nevemou do huby chleba starsi nez 1-2 dny. Pokud to budete jist vy, no problem, ale ostatni stravnici budou stopro pindat, kdyz na ne vytasite 10tidenni chleba.

Nevim o co se jedna, jestli nejaka chata daleko od civilizace apod, ale hned jak neco z mrazaku snite, narvete chleba do mrazaku, ikdyby se mel rozctvrtit, aby se vlezl. Taky muzete veci kolovat, maso zmrzle na kost dejte do lednice a mezitim na mrazak nacpete pecivo a za par hodin to vymente.

Pokud to je pro zvirata, tak zadny problem a opravdu v lednici nezplesnivi.

dets
hodnocení

3x

Kynuté pečivo bych už po 14 dnech nejedla, to když bych ho neměla na mrazáku. Bála bych se zatím skryté počínající plísně. .Vždyť čerstvého pwčiva je v obchodech všude plno.

hodnocení

3x

Nevidím důvod to skladovat když si zajdete do obchodu máte "čerstvé" téměř kdykoliv.Možná tak před rokem 90 kdy nebylo nonstop otevříno jako dnes-pak ano skladovat trochu pečiva,ale dnes?ZBYTEČNOST. ale pokud to správně uložíte na správné místo pak ano pak to bude sice ještě poživatelné ,ale asi si na tom nepochutnáte.Hlavně to nesmí být zabaleno do "igelitu".Odborníci tvrdí že nejlepší je lněná utěrka a vzdušné místo,aby se pečivo nazapařilo.

hodnocení

2x

Přišla jsem na to, tehdy, když kamarádi jezdili na loď, nakupovali chleba u pekaře tak, že se ho nikdo nesměl dotknout. Ihned ho brali do sáčků. Na pečivo nesmíš sahat. Musíš ho brát do sáčku. I při ukrojení krajíce, jen vysunu. Jasně že nevyrží věčně, ale déle rozhodně. ;) Mnoho věcí se zkazí, zkysne, zplesniví tehdy, když nám projde rukama nebo ujíme stejnou lžičkou, kterou znovu do potravy namočíme.

lidus*
hodnocení

2x

Nedá mi to nezeptat se, oni někde rozdávali pečivo zadarmo? Nevidím důvod proč bych se tolik předzásobovala když si můžu každý den koupit čerstvé. Maximálně mám na mrazáku 6 housek na rozpečení kdyby někdo nečekaně přišel a měl hlad. Jedlé to snad bude, u nás by chutnalo slepicím.

buk*
Přemýšlela jste třeba o tom, že každý nemá obchod pod nosem,vesnice atd,proto si je dává do mrazáku.
lidus*

Neznám vesnici kde není denně pečivo a že by nebylo 14 dní to snad už vůbec ne.

buk*
Tak jo máte pravdu v každé vesnici je nějaký konzum

hodnocení

2x

Po dvou týdnech bez pytlíků ztvrdne na kámen, v pytlíku zplesniví. takže k ničemu.

Snad jenom v mrazáku si nechávám půlku chleba jako zásobu. Sníme ji pokaždé ale během 5 dnů od vložení.

Je daleko lepší si každý den, pokud je to možné, nebo aspoň obden, koupit pečivo čerstvé. Jaga.

nbcd
hodnocení

1x
Ano, rozhodně v něm už plíseň bude, i kdyby ještě nebyla vidět na povrchu. Kupte si nějaký balený trvanlivý chleba, ten vydrží i měsíc.

hodnocení

0x

Kdysi se chleba pekl jednou za 14 dní a vydržel. Jak mi říkal pekař, chleba musí být hodně upečený, aby neplesnivěl. Dnes už ale v obchodech z velkopekáren upečený hodně nekoupíte, snad upéct doma nebo z nějaké soukromé malé pekárny. Pokud to potřebujete na cestu, asi bych raději vzala suchary nebo knackebrot a snažila se při cestě koupit čerstvý. Jinak řešení by možná bylo střídat věci v mrazáku.

54446
hodnocení

Je to v ledničce na 3 stupně, jde mi fakt jen o to aby mi nezačalo plesnivět :)

no

V lednici je přece vlhko a navlhlý chleba začne plesnivět mnohem dřív, než mimo ledničku.

joudic*
@no tak si to vyzkousejte.. zplesnivi venku, ja mam chleba v lednici odjakziva a da se jist hodne dlouho a jak jsem uvedl priklad.. v tomto tydnu to byla nejdelsi doba, po ktere jsem chleba jedl.. skoro 3 tydny
no

Zkoušet to nemám zapotřebí, obchod mám asi 100 m od domu a pro případ nouze pár kousků pečiva v mrazáku. Jo a mají otevřeno 7 dní v týdnu.

kami*
hodnocení

0x
Jednou jsem četla radu proti brzkému zplesnivění rohlíků. Otočit igelitový pytlík, ve kterém jsou, každý den naruby, než jak byl, a zase vložit. V zimě je i logické, že pečivo nezapařené domů nedonesete. Zvlhne změnami teplot. Opravdu vydrží pak déle. Lednici jsem ale nezkoušela.

hodnocení

0x

Záleží na kvalitě chleba. Ten z velkopekáren je na tom mnohem hůře, z mamutího D***** po zkušenostech už pečivo nekupuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]