Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřevobala bych poradit.. je mi 16 a jsem těhotná
Nevím jak to oznámit rodičům, strašně se bojím, můj táta hodně pije a bojím se že by ublížil mě i dítěti. Vím že to je těžký mít miminko ale já to chci,zvládneme to. Táta má někdy záchvaty vsteku a moje máma tomu neřekne nic poraďte prosím
Tady je další adept na příjem soc. přídavků. takto se rodí další a další slabě sociální . Děvenko má tvůj chlapec aspoň své bydlení? Má aspoň 30táců příjem aby uživil i tebe a dítě? Kdy dostuduješ..asi při škole že ano. Kdo ti bude to dítě hlídat? Maminka? Ale myslíš si že vše zvládneš. Ale věř, že za rok či 2 budeš brečet když uvidíš tvé kamarádky chodit s kluky po diskotékách a ty vařit doma večeře a prát plíny.Aha já zapomněla že dnes toto mladí nedělají.Souhlasím na 100% s ďáblem. A vy kdo ji radíte že to zvládne tak ano..pokud budou obě rodiny funkční. To asi nejsou když holka "brečí" tady a bojí se svěřit rodičům.Protože kdyby bylo vše OK tak už to dávno její máma ví a řešilo se to doma a ne zde.
Nebudeš mít ani mateřskou,bez vzdělání...fakt dobrý začátek
A teď do mě
Máte problém a strach, jak to sdělit rodičům. Nic jiného nemůžete říct, než mami,tati jsem těhotná a dítě si nechám. Obtížnější budou ale následující měsíce a roky. Mít dítě v 16 a nemít doma dobré zázemí ... Ale možná máte dobré prostředí u partnerových rodičů a ti také souhlasí, aby si jejich syn domů přivedl těhotnou mladičkou dívku. Ale budou toho mít také plné kecky. Určitě si budete chtít dodělat vzdělání, i to je třeba řešit.
A co na to rodiče partnera? Třeba budou rádi, že mají vnouče a další dítě - tazatelku . Třeba mají jen toho hocha a nemají se o koho starat a mají mnoho volného času . Třeba neradi v noci spí, tak se o malé rádi postarají. V těchto případech se stává,že babička s dědečkem mají vnouče ve vlastní péči, aby matka mohla dospět a prožít si pubertu, jak má být. V 16 letech je člověk plný ideálů, nic není nemožné, má pocit, že mu svět leží u nohou, jen vlastní rodina že mu překáží a že za nic nestojí. Třeba je to všechno úplně jinak než tazatelka píše, ale všechno je možné. Pokud je to tak, stejně jí nezbyde, než tio doma říct, čím dřív, tím líp.
Nemáme informace, takže to klidně může být i naopak - třeba jsou rodiče rádi, že mají konečně čas a paníze i na něco jiného, než starost o vlastní dítě/děti - a vnouče jim tohle všechno "zatrhne".
Asi se leckomu nebude líbit, co napíšu - ale mít dítě s tím, že se "někdo" postará, je poněkud nezodpovědné. Ovšem třeba se dozvíme, že tazatelka má takové zázemí, že si nemusí dělat s ničím starost. Krom toho, jak to sdělit doma.
Zažila jsem u dvou svých studentek. Zvládly to s pomocí rodičů, častěji díky mamince jednoho z partnerů. Jedna dokonce nepřerušila studium. Tam pomohlo i další příbuzenstvo. Jestli Váš otec pije, tak pak zkuste promluvit s rodiči Vašeho chlapce. Prostě stalo se. Jsou horší věci /válka, rakovina, těžký úraz s následky. ../ Ony to nejsou jenom starosti, je to krásný milý človíček. Držím Vám palce!
Jste ještě mladá a nemáte z toho rozum, ale pokud vše zvládnete ze začátku, tak budete jednou ráda, že dítě máte. Dcera měla spolužačku, která taky měla tak brzy dítě, zvládli to, ačkoliv napřed uvažovali o interupci a když pak chtěla dotyčná mít později další dítě, takl to prostě nešlo. Jak byla potom ráda, že má tu dceru z mládí!
Znám osobně dvě dámy, které měly dítě v 16ti letech, počaly v 15ti. Obě mají zdravé děti. Pokud byste chtěla toto dítě zabít, ponesete si to celým svým životem.
Rodiče nejsou všechno - tedy tím myslím onoho alkoholického tatínka. Nicméně sdělit to rodičům musíte. Já bych doporučil probrat postup s partnerem. Roky na sex má, tak snad bude mít koule i na přímé jednání pořádného chlapa. Přijdete oba k rodičům - vašim i jeho. Všem sdělíte tuto radostnou novinu. Pokud novopečený otec-partner ještě studuje, bude asi muset chodit na nějaké ty brigády, ale spíše bych předpokládal pomoc ze strany jeho rodičů.
Dnes je spousta spolků pro mladé a svobodné maminky, podpora lidí v nouzi jako za komančů... asi i lepší, pokud v tom ti lidé umí chodit.
Hledejte informace v okolí, ne netu, u podobných známých případů v okolí, třeba i u svého lékaře. V každém případě dokud je na takovou "věc" více lidí, je možné to zvládnout třeba i při studiu.
Držím palce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.