Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Puchýř na noze dítěte

Od: klada® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den

Dceří(4roky) se včera večer objevil na holeni puchýř. Kolem to má zarudlé. A taky má to místo trochu oteklé. Alergii nemá. Noha ji trochu bolí, ale chodí normálně. Ta bolest se nedá určit přesně, protože je dítě citlivé. Když na to šáhnu, tak dělá, že to bolí hodně moc. Ale ona často ty bolesti přestřeluje. Klepne se trochu do ruky a řve, že to hrozně bolí... Přitom podle zvuku, který rána vydala, se sotva dotkla. Jindy spadne, šupa jak hrom a ona že ji nic není. Nechci řešit její citlivost na bolest, ale spíše chci říct, že nelze říct, jak moc to bolí.

Dětská doktorka říkala, že to může být požahané od Ostřice. Doma jsme zjistili, že jen u nás v ČR je asi 80 druhů Ostřic. Jsou to kdejaké traviny. Na zahradě to roste celý její život a nic ji nebylo. Včera jsme byli v lese. Tam je možná nějaká jiná odruda Ostřice. Těžko říct. Na to místo do lesa chodíme roky a nikdy ji nic nepožahalo.

Máte někdo radu, co by to mohlo být? Popř.jak to léčit, popř.co s tym?

děkuji

Petr

Puchýř na noze dítěte
Puchýř na noze dítěte #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Určitě to způsobil kontakt s bolševníkem. Zadejte si do vyhledávání "bolševník popálení", najdete mnoho článků i fotografií puchýřů. Vaše děvče dopadlo ještě docela dobře...

Jeden z textů:

ekolist.cz/...

Já jsem našla jen informace, jak se o postižené místo pečuje bezprostředně po kontaktu. Nedočetla jsem se o péči v případě rozvinutých puchýřů. Třeba budete úspěšnější. A když lékařce sdělite, že se nejedná o ostřici, měla by také vědět více.

hodnocení

2x

Těžko říci, neroste vám na zahradě bolševník? Jako holka jsem se na noze spálila o výfuk motorky, ale to by byl pořádný řev. I u nás žije všelijaká jedovatá havěť, nedavno jsem četla, že se můžeme setkat s housenkou, co má jedované chloupky po těle. Pro klid můžete zajít na kožní, sama bych na to nic nepatlala, tělo má svoji regenerační energii a nejakou mastí se to pak jenom komplikuje.

bulik*
hodnocení

0x

Postupujte striktně podle pokynů lékaře a choďte na kontroly.

hodnocení

Na zahradě bolševník neroste, ale v tom lese. S největší pravděpodobností to bude z toho lesa.

Spálené od žhavého to nemá. To mastné na noze je mast, kterou to potíráme.

Ještě jsem si vzpomněl, že to nejprve vypadalo jako nějaký suchý exém. Taková ta zrohovatělá kůže. Ten největší puchýř se vytvořil až dnes. Nechce se mi věřit, že by nějaká rostlina, rostoucí v ČR, mohla způsobit vyloženě puchýř. Tím se nechci hádat, ale je mi 40 a ještě jsem nikdy o takové věci neslyšel.

Ona si včera v tom lese na nic nestěžovala. Když se požagala o kopřivy(dříve), tak to řekla. Když ji píchla nedávno včela, tak to byly slzy a ryk. Ta rostlina se ji musela jen dotknout a nic ji v danou chvíli nezabolelo. Nepíchl ji ani ovád, klíště, komár, sršeň, čmelák, vosa, včela, mravenec... To by řekla.

Ty housenky jsou na jižní Moravě. My jsme v severních Beskydech. Na druhou stranu, kdyby ji to udělaly ty chloupky hosenky, o kterých před pár dny psali, že se sem množí ze Západní Evropy, tak ty jsou prý tak jedovaté, že dokáží dítě zabít. Ale ona, zatím, na umřetí není.

Doktorka řekla, mazat fram.mastí. To činíme.

Dnes jsme v tom lese znovu byli. Na tom samém místě. Prolízala ty samé místa. A nové puchýře nemá.

hodnocení

Velmi děkuji

Dnes a zítra do toho lesa cestu nemáme. Snad v neděli. Obrázky z odkazu vypadají velmi podobně. Hodně poučné čtení v tom článku.

Jak tam budeme, porozhlídnu se po rostlině, jestli tam je. Pak dám vědět.

ještě jendou děkuji

janh*
Jinak do lesa holínky nebo dlouhé kalhoty.Vzpomeňte si na Tomáše Holého na Šumavě.

Ano, dobré oblečení do lesa, už kvůli klíšťatům a jiné havěti.

kami*
hodnocení

0x
My doma hojíme takhle. Dle studií, voda hojí 3x rychleji, než vzduch. Tak puchyř je vlastně trošku poklad. Mažeme ho mastnou propolisovou mastí. Mastnota sníží napětí v kůži puchýře. Poničený puchýř jen jistím náplastí, stará kůže chrání tu novou. Do zahojení. Mokvající odřenině od pádu na asfalt, jsme vyrobili nový puchýř. Tedy obklad na noc, den a další noc. Vatičku namočili v čaji z kycolu, lze i řepík, měsíček, a ustřihli na vatičku o dost širší kousek igelitu a přilepili úzkou Spofaplastí ke kůži dál od rány. Za dva dny jsme měli zahojeno a osušenou kůži jsme namazali mastnou mastí pro pružnost. Mokrá vatička se k odřenině nepřilepí. A škrábnutí od růže Spofaplastí stáhneme zalepenim kolmo přes ránu. Tělu je dobré pomoct, máme pak klid oba.
Vaše hojení mastnou mastí je ideální.

hodnocení

0x

Manželce se totéž udělalo také na obou nohách. od kožního lékaře dostala rp na nějakou mastičku . Ale nebylo to ani od žahnutí nějakou rostlinou či kopřivou,ani od hmyzu. Dá se říci samosebou,samozřejmě že to muselo mít nějakou příčinu,ale jakou?

Alergie na sluníčko, třeba.:(

Žádná alergie ani na sluníčko!

hodnocení

Konečně jsem se do toho lesa zase podíval. Vypadá to, že je to od toho Bolševníka. Roste v jednom jediném místě, kde se mohla pohybovat taky.

Alergii nemá na nic. Ani na Slunce.

Děkuji všem za diskuzi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]