Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych začít posilovat ale nevím zda to je dobrý nápad. Nejde o to, že by s tím mamka nesouhlasila nebo tak ale mám dojem, že jsem vcelku hodně hubená. Jsem holka, měřící 166cm a vážící zhruba 49Kg, obvod mého pasu je kolem 75cm. Za půl roka mi je 17. Nikdy jsem žádnou dietu nedržela, protože jsem tušila, že u mé váhy to potřeba nebude. Jím normálně snídaně, obědy i večeře, někdy si jídlo vezmu o trochu později ale jím normálně. Energeťáky nepiji, vím, že to níčí tělo, takže si sem tam dám kafe. Nekouřím a ani alkohol nepiji. Je pravda, že jsem velká stresařka- 4roky jsem si procházela šikanou kantorem a nakonec v devítce jsem dostala bolesti břicha a skončila jsem na dva měsíce v psychiatrické nemocnici(abych tam dokončila devítku) + to, že mám vcelku i kruté vzpomínky na mého otce(mamka trpěla domácímu násilí a mě tahal po dě*kách a ošahával mě, takže jsme se ihned s mamkou přestěhovali).
Předem děkuji za všechny rady a pro všechny rýpali- měla jsem odklad a teď jdu na střední.
Mamka nemá tolik času aby mě tahala po poradcích a navíc ji nechci zatěžovat. Sama chodím ke koním a než tam dojdu tak to je zhruba kilometr tam a zpět, navíc to je do kopce, kterej chodim již 8 roků s furt mi dává záhul, takže tak :D. Já si jen nejsem jistá svou váhou... Nechci mít anorexii jen kvůli tomu, že chci mít nasvalené nohy...
Promiňte ale já na hory jet nemohu. Mám koně a spousta zvířat v baráku, nemám na to zkrátka čas. Posilovala bych normálně doma nebo bych si zajela do blízké posilovny ale nemám čas takhle nikam jezdit. Navíc má otázka byla myšlená na to, jaká je šance toho, že bych začala více hubnout a jestli by se to takhle mohlo dotáhnout až k anorexii. A ne kde a jak začít posilovat... Mám své tělo ráda a nechci chcípnout na anorexii...
Když nepřestaneš jíst, tak hubnout nebudeš. Zařaď do jídelníčku víc bílkovin. Naopak, trochu jsi mohla posilováním i přibrat - třeba 1, 2 kg. Jestli se zadýcháváš na kopci, zkus ho vybíhat, tím budeš posilovat a kopec se naučíš na "těžší variantě". Posilovat můžeš doma. Cviky sis asi nějaké našla ne?
Neřeš váhu, nejsi anorektička a asi ani nikdy nebudeš. Jez normálně jako teď a buď ráda, že můžeš často ke koníkům. Není ti ještě ani 17, žádnou posilovnu nepotřebuješ, nechceš přece být svalnatou kulturistkou, ale krásnou slečnou. Ani 20 km dlouhé tůry nepotřebuješ. Ale můžeš se třeba třikrát čtyřikrát týdně proběhnout. Docela pomalu, 1 km a přidávat... později dva, tři km, za rok i víc. I do toho kopce ke koňům, však ho nemusíš vyběhnout celý, klidně rychlejší chůzí. Tak ti zesílí nohy i zadek. A za tři čtyři roky z tebe bude krásná žena a na tyto starosti zapomeneš! A na střední si třeba najdeš nějaký sport, nebo někde v okolí nějaký aerobik /Sokol nebo tělovýchovnou jednotu nebo.../. Na případné rýpaly kašli, nestojí za starosti, těch jsi už měla dost, máš právo na radost! Tak ať se ti daří, ve škole, v životě! I mamince! A za rok /nebo i dřív/ třeba napiš, jak to všechno dopadlo, ahoj!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.