Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodí se tyto šaty na svatbu?

Od: cologne odpovědí: 29 změna:

Dobrý den,

jsem pozvaná jako host - svatebčan na svatbu za necelý měsíc. Našla jsem krásné šaty, které by se mi moc líbily, ale nevím, jestli se na svatbu hodí - jsou na nich třešinky a nevím, jestli právě ten vzorek není na takovou událost nevhodný. Obřad bude v kostele, zbytek pak klasicky v restauraci. Přikládám odkaz na eshop s šaty, obrázek sem bohužel stáhnout nejde aboutyou.cz/....

Děkuji za rady, C.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Odpovím vám upřímně, v takových bych na svatbu nešla. Nezlobte se za moji upřímnost, mě ten vzorek připadá jako na šatovou zástěru. Ale to je jen můj názor, počkejte, jaké budou názory ostatních rádců a pak z toho udělejte závěr.

cologne
hodnocení

Děkuji za upřímnost ;)

hodnocení

3x

Na svatbu bych doporučila spíše šaty společenské, světlejší a bez vzorku, spíše s krajkou. Třeba tyhle, ve stejném e-shopu: :)

aboutyou.cz/...
aboutyou.cz/...

hubert*
hodnocení

2x
Mi se šaty nelíbí

hahanaj*
hodnocení

2x

Na svatbu ne - kupte si je na běžné nošení, když se vám tak líbí.Pokud by byl obřad někde v přírodě na louce ,tak by se ještě daly použít, ale do kostela nejspíš ne.

cologne
hodnocení

Díky :), taky právě myslím, že k tomu kostelu moc nepasují...A nějak už vlastně ztrácím chuť si je koupit i jen na to běžné nošení, když vidím, že se nikomu moc nelíbí...

hodnocení

2x

Jsem chlap a módě vůbec nerozumím, ale tyhle šaty na svatbu teda rozhodně ne *sok*. Ani kdyby se obřad konal na louce. Vypadalo by to, jako že náhodou jdete kolem z procházky parkem a když jste spozorovala ruch kolem kostela, tak jste ze zvědavosti nakoukla, co se to tam děje.

hodnocení

2x

Ty šaty jsou roztomilé. Nezapomeňte na to, že dnes právě "frčí" retro a tohle je přesně v tom stylu. Jak motivem, tak modelem. Pokud se nějak ztotožňujete s tou dívkou co je má na sobě, tak já bych si je klidně koupila i na tu svatbu. Pochopila jsem, že jste hodně mladá a tyhle šaty působí svěže. Já si vůbec nemyslím, že host na svatbě by měl mít krajkové šaty, nebo nějakou krajkovou halenku a sukni. To působí hodně usedle a staromódně, i na mladé slečně. A tmavomodrá barva je společenská a slušivá.

cologne
hodnocení

S tou krajkou máte pravdu, já si taky nemyslím, že svatba rovná se automaticky krajka. Navíc krajky moc nemusím, ani k mému typu moc nesedí. Jsem ráda, že aspoň někomu připadají ty šaty taky roztomilé jako mě, a že někdo pochopil tu nadsázku - je to prostě retro.
Přesto ale nakonec asi ještě popatrám po nějakých jednoduchých šatech v pastelových barvách, protože do toho kostela to asi vážně není to pravé. Ale usedle určitě vypadat nechci, a to se právě bojím, že např. kombinace sukně+halenka by mi prostě udělala, alespoň se v ní tak vždy cítím...

hodnocení

2x

" Hodí se tyto šaty na svatbu?"
NE,ne a ne !
Ať již mají symbolizovat třeba zmíněné retro, kupte si je, ale na garden párty.
Ještě dodám, cena je přespříliš na takový hadřík !
Tady si jistě vyberete a ještě ušetříte.

Jsou tam opravdu krásné kousky ;)

bonprix.cz/...

cologne
hodnocení

No, to máte pravdu, ta cena je šílená! Navíc s Bonprixem mám i trochu lepší zkušenosti než s About you, lépe komunikují se zákazníkem...

liska5
hodnocení

1x

Tyhle šaty na svatbu ne. Chce to spíš jednobarevné společenské. Nebo krajkovou halenku a černou sukni. Svatební oběd a u stolu v tomhle?

cologne
hodnocení

Děkuji za názor, máte pravdu, sama jsem nad tou vhodností váhala. Na druhou stranu už jsem tedy na svatbách viděla ledajaké kreace :-D
lee*
Krajkovou halenku a cernou sukni? Tedy pardon ale to je model teticek okolo 50 ze spousty svateb a je to peklo. K tomu telove silonky a cerne botky na strednim podpatku s paseckem pres nart *ee* Tazatelka je mlada a stihla muze si dovolit neco uplne jineho.
Saty z odkazu se mi libi ale uprimne do kostela asi ne.
liska5

To může být kratičká sukně a moderní halenka. Nic usedlého. Tohle může být i v pastelových odstínech.

Ty šaty mají dobrý střih, ale ta modrá a třešněma, to je vzor tak na sraz komunistické mládeže.

hodnocení

1x

Souhlasím s ostatními, vypadají jako šaty hospodyněk z 50. let! Takže za mě na svatbu taky ne. O vzor podle mě ani tak nejde, ale ten střih...

cologne
hodnocení

Ten střih je trochu retro, ale to se mi právě líbí. Každopádně už vím, že na svatbu tedy nee

Mně se to taky líbí, jedny mám... žlutavé, s modrými květinkami... boží! Ale vezmu si jen max. na nákup s proutěným košíkem, protože jsou tak retro, že k nim ani žádná kabelka nejde! :-D

cologne
hodnocení

To máte pravdu,se společenskou kabelkou typu psaníčko by to asi fakt vypadalo dost divně :-D Ale s tím košíkem to musí být paráda!

To bylo v nadsázce, košík nemám, šaty skoro nenosím :-D ale je zajímavé, že mám takové obyčejné modrošedé sandály a ty se k nim hodí skvěle. Ale obyčejná crossbody kabelka, naprosto neutrální, bez ozdob, spon atp. prostě ne.

hodnocení

0x

Pokud jste mladá dívka, tak jo, vzor je takový osvěžující. Pokud jste matrona nad padesát, tak by to chtělo spíše něco jednobarevného s doplňky. I když je pravda, že dnes se nosí vše. Kolikrát si vezmou lidi v létě na svatbu věci, které by se spíše hodily na pláž.

cologne
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jsem mladá, 50 mám, ale kilo :-D, takže by na mě mohly ty šaty vypadat vcelku dobře. Přesto mám právě kvůli tomu vzoru obavy, abych nepůsobila, jako, že jsem odskočila od plotny...

piskot
hodnocení

0x
Podle předchozích odpovědí jsem čekala něco "divokého". Jestli se vám líbí, tak si je kupte a užijte si jich.

hodnocení

0x
Šaty jsou boží ;) ovšem za mě rozhodně ne na svatbu do kostela. Vy nevíte do jake barvy mají laděnou svatbu?a nebo barvy neřeší? Ovšem sama jsem zažila svatby,že nebyla dana barva a vetsina lidí byla v neutrálních barvách a pak tam byl nekdo s růžovejma satama a na fotkách to pak vypadalo zle. Myslím ale,že jemnýma pastelovyma barvama nic nezkazite..nebo pěkné šatky v kremove nebo pudrove. Svatba v kostele by preci jen mela mit určité náležitosti. Pokud má nevěsta přání tak by se melo respektovat.pokud ne tak obecne na svatbu do kostela patří zahalená ramena ( a v lepším případě i paže) a stehna. Pohlídat si tedy hloubku vystrihu a delku sukne- a to i kdyz jste mladinká a máte postavu jak ze žurnalu *slunce*

No to máte asi pravdu s tím kostelem. I když dnes už je to všechno jinak. A pokud slečna není nějakým významným hostem, který by byl v popředí, tak se mezi těmi lidmi podle mne ztratí. Může si k nim vzít třeba žluté lodičky, nebo páskové hezké boty na podpadku a žlutou kabelku a má krásný "outfit".

To nemělo být proti Vám, vůbec jsem to nemyslela zle,omlouvám se *andel* ano máte pravdu,že hodně záleží na tom,jak moc významným hostem slečna bude. A uplne vidim ten outfit,co jste popsala *srdce* jen proste...ja nevím..na svatbu do kostela bych v tom prostě nevyrazila.

Já dobře vím, že jste to zle nemyslela :). Všechno je v pohodě. Já jsem asi jenom trochu nezkrotitelná ;) a klidně bych v těch šatech do toho kostela šla. Teda pokud by to nebylo proti srsti nevěstě. A kdyby ano, tak bych čekala před kostelem, abych jim to tam nekazila. :)

maxipes
hodnocení

0x

Pro mladší ano, ještě bych je doplnila bílým jednoduchým kloboučkem a doplnkami, rukavičky, kabelka a lodičky, ale můžou být i červené nebo tmavě modré. Na šatičkách je zdobný hlavně ten předek, knoflíčky a právě potisk, veselý, letní, mladý. Vypadá to, že je to dobrý materiál.

kristynan
hodnocení

0x
Za me.. jsou krasne a na svatbu by vadit nemely. Ja mela podobne, jen kvetovane a trosku svetlejsi ;) Nerikam ale, ze se hodi na kazdou svatbu.. Hodne zalezi na vkusu snoubencu, co tam bude hosty, v jakem stylu to bude probihat.. Kdyby ty saty treba lide moc resili nebylo by to vhodne... Hlavni roly musi hrat nevesta ;)
Pokud je svatba prave v kostele, tak moje odpoved zni take "ne". Preji Vam, at si nakonec vyberete ty prave;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]