Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy odebírat dítěti moč?

Od: lenkaa* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
paní doktorce se nelíbí moč našeho 1.5 letého kluka. Máme odebrat 2 zkumavky a přinést.
Je nutné tu moč donést ranní a odchycenou ještě před jídlem (snídaní)?
Špatně se to chytá a navíc je jí málo.
Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

8x

Pro kluky jsou takové nalepovací pytlíky na pindíky (koupíte v lékárně) ,to mu nasadíte,klidně i v noci do pleny a ráno máte načůráno a bude toho dost.Pokud doktorka neurčila přímo jakou moč,bude ráda za každou moč,kterou chytíte,ale ranní bude nejlepší.

Nejvíce mě pobavilo,posadit dítě na plech na pečení a jak jej to zastudí,vyčůrá se hned a pak se to slije *smich*

posadit dítě na plech na pečení a jak jej to zastudí,vyčůrá se hned a pak se to slije
Jen aby pak byly v pořádku cukry a bílkoviny *smich*. Nějak neznám nikoho, kdo by měl plechy na pečení vymydlené dočista dočista.

joudic*
hodnocení

2x

rano pred jidlem, kupte si pullitrovou vodu apod, vymejte to horkou vodou a nechte uschnout a strcte mu sasulu do toho... pak to prelejte do zkumavky

hodnocení

2x

Mrkněte se na nějaké diskuze maminek na netu, mají tam triky ;) pamatuji, že někomu fungovalo dát dítě nahé do vany (zima zaktivizuje močák) a pustit vodu čůrkem. Ale třeba tam bude něco lepšího. Aspoň máte kluka, u holčiček si to vůbec neumím představit *ee*

Jestli má ještě plenku, zkuste ho nad ránem probudit, mnohé děti čůrají před probuzením do plenky a pak už po probuzení ne. A ano, pravděpodobně ranní před jídlem, ale to bude vědět líp Vaše doktorka.

Pro holčičky existují nalepovací pytlíčky. K dostání ve zdravotnických potřebách. Geniální vynález.

amper, díky za info *palec* může se hodit...

hodnocení

2x

Vždy ,pokud není stanoveno jinak,se bere PRVNÍ ranní moč.To Vám lékař neřekl? Jinak -je problém uříznout ,pokud není jiná nádoba- petku aby se synek do této vyčůral a z ní to nalít do "zkumavek"?

lidus*
hodnocení

2x

Mám vnučky a když je třeba donést ranní moč, bez problémů se vyčůrají do staré a čisté skleněné misky, pak se moč přeleje do skumavky. U kluka to máte jednoduché, je jedno zda snídal nebo ne, prostě se vyčůrá když vstane z postele.

hodnocení

2x

Vezměte malý igelitový sáček, v jedné stěně prostřihněte otvor, kterým prostrčíte camprdlík syna dovnitř. Přelepte neuzavřenou stranu náplastí pod pupíkem, aby držel na těle a nespadl. Můžete dát přes to normálně pleny a takto chytit noční moč, což je vlastně první ranní u dospělého.Buď se povede do sáčku nebo do plen, nic víc se nemůže stát. Jídlo na vyšetření moče nemá vliv, ranní moč se bere, protože je tam obsažena z noci delší období v moč. měchýři. Stačí mít na rozbor 1-2 ml, pokud se nezadaří více.

lucie*
hodnocení

2x

Na nočník jsem děti učila brzo a bylo to zbytečně brzo a nešlo to.Proto ideální věk těch mých byl až cca před druhým rokem.Chodili (mám dvojčata) doma dole"bez" a nočníky byly vždy po ruce ,ale kolikrát se vyčůrali hned vedle.*cert*to bylo něco na moje nervy:-Dale pomohlo nechat je chodit v teplákách a to zabralo lépe,jak cítili že čůrají do oblečení,hned pochopili že je to špatně.

Jen doplním,že měli od narození textilní pleny a dokonce mi první rok kadili mimo plenu (prostě si zavolali,poznala jsem to) ,ale i tak to dříve do nočníku nešlo.

Jen pozor,aby jste moc netlačili,dejte tomu čas,jen vy víte jak je vaše dítě vyzrálé.Kamarádce se dítě bloklo.Sice čůralo brzo do nočníků,ale kadí jen do plínky,kolkrát to drží i několik dní,dokud mu nedají plenu a to má už skoro tři roky.Má prostě blok*nevi*a znám jich takových několik.

lenkaa*
hodnocení

Dobrý den,
já psala, že mám 1.5 letého kluka, vy si opravdu myslíte, že mu to stačí říct a dát mu petku nebo kelímek a ať se tam vyčůrá?
Takové dítě neumí ještě samo na nočník chodit :-D
lidus*

Píši, že obě vnučky v roce na nočník chodily. Pokud to váš neumí, lze se s lékařkou domluvit, miminům se dává jakýsi papír do pleny a z toho lékař cosi základní vyčte.

Liduš, chodit na nočník a čůrat na povel to byly u našich holek dvě naprosto rozdílné věci. Navíc doktoři trvají na ranní moči a takhle malé děti mají na noc bez výjimky plenku. Což obvykle znamená mokro v plence a sucho v připravené nádobce.

Mně je naopak divné,že v roce a půl ještě nemáte nočníček a nesnažíte se učit dítě nějakému režimu.moje děli nosili sice pleny, dcera až do roku a třištvrtě ale většinou si řekla nebo is sam vzala nočníček daleko dříve,syn ani nwn ale v roce a půl už spíše pro jistotu.

lenkaa*
hodnocení

Dobrý den,
nočník máme ale když na něho posadím kluka většinou se nic neděje, nedaří se mi ho naučit aby chodil na nočník nebo si i dokonce řekl :(
Jak jste děti učily vy prosím?
Jinak jsem koupila ty igelitové sáčky na moč a do nich se chlapec vyčůral.
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]