Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem se díval, na zmlsané dějiny . Viděl jsem tam jeden velmi zajímavý likér a jmenoval se ROSOLKA . Řekli, že ho dělali z vinného lihu, cukru a dvou druhů masožravých květin . Jmenují se DROSERA BINATA (ROSNATKA DVOJITÁ) A DROSERA OBOVATA (ROSNATKA OBVEJČITÁ) . Nemám problém, sehnat suroviny, ale problém je, že nevím, jaké množství surovin použít . Chci toho udělat tak 50 litrů . Prosím, podívejte se na video a zkuste "pochopit" , jaké mknožství použili oni, protože já to vůbec nechápu :D. Říkali tam něco okolo 40 g rosnatky, ale nevím, na kolik litrů vinného lihu je 40 g rostliny . Likér nejde sehnat a oni vytvořili cca 20 lahví a tím to končí . Jedna byla na prodej , druhá se draží, třetí můžete vyhrát a zbytek byl prodán do barů po celé Čr.
Děkuji a budu rád, za každou pomoc
O rosolce se píše už ve starých knihách z venkova. Třaba v dílech B. Němcové, či J. Š. Baara se bez rosolky neobešla žádná venkovská veselice. Dělávala se hlavně z ovoce.
Zajímalo by mě, kde seženete tolik rosnatky, aby to bylo na 50 l. Rosnatka je chráněná rostlina. A pokud chci něco zkoušet a nemám s tím zkušenosti, udělám nejprve malou dávku. Až jak se to osvědčí. Pokud to nebude "pitelné", zbývá si tím ještě mazat nemocné klouby. Jaga.
Dobrý den , nejspíš máte pravdu . Je zbytečné, dělat hned ze začátku 50litrů. Jak ale říkám, původní rosnatka, která se na to dříve využívala, je již chráněná, ale existují ještě 2 běžně dostupné rosnatky, které mají úplně stejné "látky" , jako ta původní . Zkusím udělat pro začátek 3 litry
. Můžu se zeptat, kolik asi rosnatky, bude na 3 litry třeba a kolik cukru je třeba? Děkuji
. Pokud se to povede , budu to dělat ve velkém
. Na světě bylo jen pár lahvía jedna se prodala za 5900 Kč a bylo to cca 0,5 l . Já bych to ale měl jen pro své přátele, rodinu a pro osobní užití
.Přeji hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.