Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ve 21 letech jsem neměla vztah

Od: nestastna odpovědí: 28 změna:
Zdravím, potřebovala bych poradit, nebo spíše utěšit..je mi 21 let a zatím jsem neměla žádný vztah a jsem panna. A teď v čem je problém..sama totiž nevím..mám dost snížené sebevědomí a jsem hodně stydlivá..a nejspíš kvůli tomu se jen tak lehce s někým neseznámím..nemyslím si, že jsem hezká, ale ani ošklivá..mám tmavě hnědé dlouhé vlasy, modré oči měřit 165 Cm a vážím 58kg, takže postavu mám podle mě tak akorát. Myslím že se o sebe starám, hodně si zakládám na vlasech a nosím lehké přirozené líčení..abych shrnula moje zkušenosti..Tak během SŠ jsem chodila s kamarádkami tak 1x za měsíc na akce, diskotéky a Tak podobně..tam jsem se za pomocí kamarádky a alkoholu parkrat seznámila s nějakým klukem..ale vždy to bylo jen na jednu noc a maximálně proběhly nějaké líbačky a tak..takhle to byla asi 6x a to byly moje jediné zkušenosti..jinak jsem se nikde s nikým jen Tak neseznamila, ani jsem si nikdy moc s klukama nepsala..je dost možné, že na kluky můžu působit odtazite, protože nejsem proste schopná se s někým jen tak začít bavit..cítím se trapně prostě..největší problém vidím v tom, že i když bych chtěla vztah, tak si to nedokážu představit..asi mám nějaký blok, protože i když si řeknu, že bych se klidně s někým nezávazně vyspala, tak prostě vím, že by k tomu nedošlo, jelikož vždy když se k něčemu takovému schylovalo, tak jsem se prostě trhla a něco uvnitř mě prostě nepustilo a nebyla jsem schopná to překonat..takže první sex si nedokážu představit, protože i kdybych byla například opilá Tak bych to jen tak neudělala protože si moc dobře uvědomuji co dělám a nebo bych musela být hodně zamilovaná, abych toho byla schopná, což byla vždy moje představa o ideálním poprvé o tom ale už také pochybuji když vidím dnešní svět ..jinak si nemyslim, že jsem asexualni masturbuji denně a mám i sexuální představy, jenže asi si k sobě nedokážu představit člověka, kterému bych natolik věřila, aby k něčemu došlo..tak a teď co s tím? Nejsem si jistá jestli mě někdo z vás pochopí, ale rada bych znala vás názor a zajímá mě nejvíce jestli to měla některá podobně..moc mě to trápí, protože fakt Toužím po vztahu a vždy jsem chtěla být i mladá máma, ale s takovým přístupem toho jen Tak dosáhnou..moc děkuji za zpětné zprávy.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

V jednadvaceti není pozdě! Je třeba mít zájmy a koníčky, chodit do kurzů, oddílů, sborů, abys potkala někoho a zamilovala se. První sex jedině z lásky! Nezávazný sex jen proto, abys nebyla panna? K tomu se nesniž! To by sis nemohla sebe vážit. Taková zoufalka snad nejsi. A takový sex bolí, protože se člověku, kterého nechceš, podvědomě bráníš. A zůstane po něm jen hořkost. A opít se, to je další konina.

vernon
hodnocení

2x
Kam spěcháš, mi řekni. V jedenadvaceti máš ještě spoustu času. Potom spadneš do manželství ani nevíš jak, bude honička s dětmi, posluhovačka manželovi a už se nezastavíš...
vilik*
A pak přijdou střední léta, ztráta libida, přechod, problémy s lubrikací, pak přijde stáří, částečná ztráta hybnosti, zjištění, že už vlastně není důvod a nakonec smrt.
liska5

Vilíku, tvrdá realita *palec*

hodnocení

2x

Zdravím. Prostě jste ještě nepotkala toho pravého. Užívejte si života, choďte mezi lidi, bavte se. A ono to přijde. Všechno máte před sebou.

anemone
hodnocení

2x
Neviděla bych na tom nic tak zvláštního. V tomhle případě bych, alespoň já osobně, upřednostnila "kvalitu" před "kvantitou". Určitě lepší počkat si na kvalitního partnera, se kterým si člověk bude rozumět, než se do něčeho hnát po hlavě jen proto, aby nějaký vztah byl. Ona to asi není žádná výhra mít pak za sebou řadu takových vztahů s nehezkým koncem. (Na druhou stranu jsou samozřejmě lidé, kteří upřednostňují prožívat různorodý a bouřlivý milostný a osobní život, k čemuž často patří i navazování vztahů krátkodobějšího charakteru, a vyhovuje jim to tak, nechci generealizovat. Tady pak záleží, jak to kdo cítí a bere. Ale to na váš/tvůj případ nevypadá.)
Ze své osobní zkušenosti: donedávna jsem na tom byla obdobně, svůj první vztah jsem navázala až minulý rok, ve svých 20 letech. Je pravda, že několik posledních let jsem se často ptala sebe samotné, jestli se mnou "není něco špatně" a proč stále nepřichází "ten pravý". Seznámila jsem se za tu dobu několikrát, ale nic nemělo dlouhého trvání. Po několika schůzkách najednou ticho po pěšině a pak nic. Nedokážu říct, jestli byla chyba na mé straně nebo jsme si prostě nesedli... Možná to byla moje nezkušenost a zdrženlivost? Každopádně přibližně před rokem jsem potkala svého současného přítele a pak už to všechno šlo samo. Jak po té stránce vztahové, tak po sexuální. Samozřejmě všechno chtělo svůj čas (a musím říct, že konkrétně můj přítel je extrém, co se týče trpělivosti, naštěstí pro mě), ale nakonec to dobře dopadlo.
Co poradím? Bohužel žádnou zaručenou řadu nemám, chce to zkoušet se seznamovat a jednou to, věřím, určitě vyjde. Sama jsem ale rady tohohle typu nikdy neposlouchala nějak zvlášť ráda, takže... Buď jak buď, držím palce. :)
Nic není dokonalé a i ty vztahy s nehezkým koncem patří k životu. A chybami se člověk učí. Navíc nikdo neví dopředu, jak ten vztah dopadne. Já jsem teda trpělivého muže nepotkala. Na kvalitního partnera může čekat léta. Já bych zkoušela i ty méně kvalitní. Já už hledání kvalitního partnera vzdala. Beru to, co se nabízí. Jinak bych byla úplně sama.
anemone
Souhlasím, že se to musí zkoušet, to je určitě pravda. Neměla jsem na mysli, že je ideální, když člověk každého potenciálního partnera kategoricky odmítá s tím, že "by se určitě našel někdo lepší". Nikdo nedohlédneme do všech konců a pokud je člověku s tím druhým v tu chvíli fajn, tak proč to, koneckonců, nezkusit? A že to někdy nedopadne, to taky patří k životu, souhlas. Jen jsem chtěla podotknout, že "vztah pro vztah", který vznikl, aby člověk s někým prostě byl, nevidím jako dobré řešení.
Pak by se asi taky dalo polemizovat o tom, co je to vlastně ten "kvalitní partner", protože asi teprve až po nějaké době ve vztahu s tím člověkem strávené, je možné v tomhle ohledu něco posuzovat. Jak říkáte, první krok je ale samozřejmě vždycky to zkusit a pak se teprve vidí. Akorát to chce, podle mého názoru, aby člověk o tom trochu přemýšlel a bezhlavě se do něčeho nevrhal čistě z toho důvodu, že je zoufalý a cítí se osaměle. Ale sto lidí, sto chutí a také sto názorů. Vždycky jde o to, co kdo chce a co si od vztahu slibuje.

michalverner
hodnocení

2x

Vy by jste na sebe měla být pyšná a ne se s tím trápit.

hodnocení

2x

Mají pravdu, netrapte se, vážný vztah jsem měla až ve 23 a nic mi neuteklo. Moc se tím v myšlenkách nezaobírejte, intenzivně známost nehledejte, lepší je pustit záležitost z hlavy a věnovat se nějakým svým koníčkům, zálibám. Pak to přijde samo, v tu pravou chvíli. Hodně štěstí. *slunce*

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Nikdy není pozdě začít. Navíc vy jste ještě hodně mladá. A věřím, že některý z mladých pánů docela ocení, když si najde slečnu, co je panna. Podle mého názoru jste ještě v životě nenerazila na kluka, který by vám rozklepal tak kolena, že byste se ihned zamilovala. A zkoušet vztah bez toho nějak nejde - jen kvůli pocitu někoho mít. Takové ty líbačky pod vlivem alkoholu na diskotéce k ničemu nevedou. Stejně jste se líbala asi se stejně ovíněnými chlapci, kteří byli vůbec rádi, že nějakou holku ulovili. Nyní dozráváte i po psychické stránce. Věřím tedy, že si nějakou partnera časem najdete. Netlačte na pilu, zmeškáno rozhodně nemáte nic.

Mám zkušenost, že když se mi někdo líbil, tak já jemu ne. Tak už na podlamování kolen nedám. Samozřejmě, že nějaká sympatie by tam měla být.
Teď jsem to s jedním dala dohromady. A proč to asi tak pokračuje a má zájem? Protože z něj nejsem PAF jako z těch předtím. A není to fešák. To je dobře právě.

no
hodnocení

1x

byt ve 21 pannou je naprosto v poradku.Naopak si myslím, ze ze nej budouci pritel, ktery ke do vas vas zami, bude velmi rad,cze jste pockala na nejProste jste stydliva, to neni zadna negativni vlastnost.Holt si jeste chvilku pockate na nekoho, kdo tu vasi stydlivost prolomi, nenecha se ji odradit a bude to tedy ten pravy. Z vlastni zkusenosti vím, ze kdyz tikaji u zeny biologicke hodiny, stydlivost jde stranou.Sveho muze jsem potkala až pres inzerat v 28 a mame krasne manzelstvi

trevor*
hodnocení

0x
Ahoj, působíš mile *hi* Nechceš pokecat? Kdyžtak napiš soukromou

nestastna
hodnocení

Moc děkuji za milou odpověď..asi máte pravdu, měla bych chodit víc do společnosti, jinak se jen tak neseznamim..určitě se nechci snížit k tomu, abych se vyspala jen tak s někým, ke komu bych nic necítila, to bych právě asi ani nedokázala..budu doufat, že se s někým seznámím a bude to ten koho budu mít rada

nestastna
hodnocení

To je tedy pěkné, že bych se seznámila už teď a tady po tom co jsem to tady ze sebe vše vyklopila? :-D Děkuji za lichotku :)
trevor*
Já to myslím vážně ;) Všechno je možné

nestastna
hodnocení

Děkuji za útěchu :)

nestastna
hodnocení

Po pravdě nevím, asi jak kolem sebe vidím jak jsou všichni v páru a zamilovaní..a já v mem věku bez jakékoliv zkušenosti, tak mě to začíná stresovat..a mám pocit, že mi ujíždí vlak.. většina v mem věku měla už několik vztahů a já si začínám připadat divná.. :(

nestastna
hodnocení

Děkuji za odpověď..to si říkám každý rok, že ten pravý přijde, hlavně když to člověk nejméně čeká..ale už o tom začínám pochybovat, prave proto jsem z toho tak rozhozena :(

liska5
hodnocení

0x

Nečekej, běž tomu naproti právě tím, že se budeš vyskytovat v různých kolektivech při zájmové činnosti. To si zjisti, jaké máš ve svém okolí kluby, oddíly, kurzy, spolky, soubory či sbory. Zapoj se mezi mladé lidi, kteří dělají nějakou smysluplnou činnost.

nestastna
hodnocení

Mate pravdu, dekuju za radu ;)

nestastna
hodnocení

Děkuji za útěchu, jsem rada, že v tom nejsem úplně tak sama, snad budu mít taky takové štěstí na budoucího přítele :)

nestastna
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, jste moc hodní a alespoň jsem teď víc v klidu :)

hodnocení

0x
To je zajímavé, že Vám tu někteří radí, abyste si vybrala toho, ze kterého se Vám rozklepou kolena. Mně tu poradili někteří, abych si nevybírala a brala, co se namane. Protože jsem starší a už není z čeho moc vybírat.
doplněno 11.07.19 09:41: Starším ženám se klepou kolena z něčeho jiného než z chlapů. Jako např. vcera Merkelove.
michalverner

To proto že starší ženy většinou nemají nic čím by muže nalákaly.Jsou si toho vědomy a tak radí brát co je.

hodnocení

0x

A proč nenapíšete "trevorovi"? Tak hezky Vám to zde nabídl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]