Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikoncepce-Brát,či ne?

Od: monikann* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,potřebuji poradit,zda začít brát hormonální antikoncepci

Dlouho už nad tím přemýšlím a stále nemohu najít řešení.Vím,že antikoncepce zabraňuje otěhotnění,ale je to také vlastně samá chemie a nemluvně i o vedlejších učincích.Jelikož si vážím zdraví a chci žít zdravě,nechci ji brát.na durhou stranu zabraňuje tomu těhotenství,existují i jiné metody,které nejsou chemické a jsou spolehlicé? Pokud tu někdo má nějakou zkušenost,sem s tím,děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lee*
hodnocení

6x
Ja HA neberu. Nechci a nebudu do sebe cpat hormony. Uz takhle toho mame kolem sebe dost. Kombinujeme kondom a prerusovanou souloz. Vim, ze to neni nejspolehlivejsi ale beru to tak, ze soulozim s clovekem se kterym ziju a pokud by dite prislo tak to tak melo byt, i kdyz by nebylo planovane.

vilik*
hodnocení

5x
Nejspolehlivější je absolutní zdrženlivost.

liska5
hodnocení

2x

Nauč se znát svůj cyklus. Měřit si denně teploty /v konečníku/, abys poznala, že krátký pokles nižší hladiny a následný vzestup mezi 11. a 14. dnem je doba ovulace. A pokles na konci čtrnáctidenní zvýšené teplotní hladiny znamená začátek menses. Ovulaci provází i průsvitný hlen. Prostě v těch plodných dnech opatrnost a určitě se chránit kondomem. Přečti si něco o tom. Dříve byly dávky hormonální antikoncepce podstatně vyšší a mnohé dívky ji nesnášely /nevolnost, přibírání/, tak se musely zařídit jinak.

liska5

Gynekolog by Vám měl poradit varianty bez HA podle Vašeho typu. Tělísek je více druhů. Měla jsem ho více let a bylo spolehlivé. Ona žádná antikoncepce není stoprocentní, jedině absolutní zdrženlivost, jak se píše nade mnou.

Pro ostatní : Jsou to ty menses v překladu měsíce /ta koncovka -es je pro množné číslo/.

pet32

Jen bazální teplota se neměří v konečníku, ale v pochvě

lucie*
hodnocení

0x

Kamrádka si v tomhle přesvědčení ,že nechce chemii,dala nehormonální tělísko a otěhotněla.No nebylo to lehké rozhodnutí jít na potrat.Takže ona ta "chemie"má i něco do sebe,hlavně ve spolehlivosti.

Já ted řeším podobné téma,kvůli silné menzes bojuju s nedostatkem krvinek,takže by mi HA pomohla,ale zase jsem kuřák (a nevadí mi to) a tohle není dobré s HA.Nevěřím,že HA nemá vedlejší účinky,takže jsem taky na vážkách.

Jásně,vždy se někdo ozve kdo otěhotněl i přes různé metody,ale i když jsem všechny děti měla"na první pokus",tak mě HA bez problémů chránila 8let,přerušový styk taky v pohodě a věřím,že i metoda plodných dnů by mi vyšla.

norikak
hodnocení

0x

Osobně jsem ji již několik let brala, kolem 20-cítky.Ale přestala jsem ji brát,protoze vedlejsim ucinkem byla u mne citova vyprahlost.Zadna radost, zadny smutek, proste nic..Zacala jsem pouzivat kondom s partnerem, ten se ale protrhl a otěhotněla jsem...Doporucuji vyzkouset, zaplatit si nejakou drazsi a uvidis...Po par letech, az se tak strasne moc nebudes bat otehotneni,muzes vyzkouset jine metody..

anemone
hodnocení

0x
My s přítelem používáme pouze kondomy. Co se týče ostatních druhů antikoncepce, zvažovala jsem různé možnosti, ale bohužel jsem nenarazila na nic, co by se mi zdálo pro mě a mé tělo vhodnější. Zaujalo mě nehormonální tělísko, ovšem tam bych měla strach z rizika zánětů... A je to samozřejmě pro tělo cizorodý předmět, že ano. Ale třeba jsem jen paranoidní sralbotka, co já vím. Je pravda, že mívám občas strach "co kdyby", jak se říká, náhoda je blbec, ale myslím, že pokud je člověk zodpovědný, není to "jen" s kondomem až takový problém. Ono stejně nic není 100%, to snad jen sterilizace. :D

jirkazxc
hodnocení

0x
Nechte si udelat geneticke testy na Leidenskou mutaci (zvysene riziko vzniku krevni srazeniny, mozkova mrtvice, tromboza).
Pokud ji mate tak ji neberte.
Pokud Vam HA doktor vnucuje bez testu nebo pokud ji mate, tak radej zmente doktora.
Pokud ji nemate, tak se muzete dal rozhodova

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]