Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pečení vepřového masa

Od: babkazov® odpovědí: 10 změna:

Jaký je rozdíl mezi pečeným masem, moravským brabcem a výpečky? Použiji-li bůček nebo krkovici nebo plec? Jaký je rozdíl v úpravě? Jen v tom, že něco peču v celku něco nařezané na větší kousky? Cibule, česnek, kmín, sůl dávám do čeho? V čem je rozdíl?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

athenaise*
hodnocení

5x

Pečená plec: vcelku maso nasolíte okmínujete a s trochou vody na podlití pečete přikrytécca 1 hodinu, poté necháte odkryté a pečete do zhnědnutí.

Moravský vrabec: maso (plec) nakrájíte na kostky osolíte okmínujete očesnekujete a vložíte do pekáče s nakrájenou (větší množství) cibulí a pečete za občasného míchání a podlévání.

Výpečky: maso (bůček) pečete také nakrájené osolené a okmínované, ale přikryté cca 1apůl hodiny-do hodně měkka, potom cca půl hodiny vypékáte na šťávu (budete mít tuk oddělený od pečené cibulky)

dam®
Není co dodat..
bulik*

Mně připadá na pečení nejlepší krkovička.

athenaise*

souhlas...o tom žádná *smich* *palec*

joudic*
hodnocení

3x
Nejlepsi je bucek, neskatulkovat do nazvu jidel a proste jej upect dle vlastni chuti a preferenci, ja mam radeji obycejnejsi pripravu po asijsku s kvalitni dovozovou sojovkou misto soli, jalapenos a peprem, tak aby vynikla prava chut masa a ne cesneku a jinych velmi aromatickych prisad a la kmin apod. Cibulku kdyz davam tak na uplny konec, aby se nepripalil pekac tzn na poslednich 20 - 30 min
Pečení vepřového masa
bulik*

Je vykostěnej?

joudic*
06.07.19 02:38

hodnocení

2x

U výpečků a brabce je v podstatě rpozdíl jen v názvu. na jiný jsem nepřišel,a pečené jen v tom že je to velký kus po upečení nakrájený na plátky. a pak možná délak pečení.

hodnocení

Prima, prima, už vím. Maličké rozdíly v úpravě a už je to o něčem jiném. Takže v remosce mám brabce. Byl na oběd se zelím a na večeři vytřu hrnec krajícem chleba a k tomu půl rajčete. *mnam*

athenaise*

*pivo*...sliny se mi sbíhaly už když jsem psala recepty, ale teď *palec2*...snad to není pozvání ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]