Nejste přihlášen/a.
Dělal jsem ho podle tohoto návodu
s tím, že jsem nepřidal žádný cukr a dal sem tam málo másla, a vzniklo mi z toho uprostřed upečeny tvaroh a kolem samá práškovitá mouka, kterou jsem od toho odendal, protože to bylo syrový a bolel z toho žaludek (překvapivě)
Učím se různe recepty at si umím udělat jídlo, a takhle to pokazím :D Pokud chapu dobře tak jsem tam měl dat tunu másla protože to funguje jako pojivo? Mám to znova přepíct s "tunou" másla?
Špatný recept. Tenhle švédský drobenkový koláč jsem dělávala často. Dříve vyšel levně. Teď už ne.
DROBENKA: 2 hrnky polohrubé mouky + 1 hrnek moučkového cukru smíchat s 1 práškem do pečiva a do toho na kousky nakrájené 1 celé máslo. Prstama vypracovat drobenku. Někdy jsem přidala pár lžic kokosu.
TVAROHOVÁ NÁPLŇ: Smíchat 3 balené tvarohy plnotučné, 3 vejce, půl hrnku mléka, půl hrnku cukru, trochu citron. strouhané kůry, 1 vanilkový cukr. Někdy jsem přidala hrst hrozinek.
Na vyšší plech rozprostřít půl drobenky. Na ni nalít tvarohovou hmotu. Opatrně rozhrnout. Na povrch vysypat rovnoměrně druhou půlku drobenky.
Péct 35 min ve vyhřáté troubě.. Prvních deset minut na 200 C° pak snížit a 15 min na 175°C.
Pro jistotu jsem to zkusila i v Pečence Eta mini - hranatá obdoba remosky. Všeho jsem dala třetinu. Do tvarohu kromě kůry i citron. šťávu. Povedlo se, ale musí se péct o 10 minut déle, tedy 45min, jelikož se nedá nepředehřát.
Příště uberu cukru ve tvarohové náplni na minimum. Sladké je to až dost.
Tu růžovou lištu udělal překlep lisak x liska
No a proč se mi to nespojilo a vyndal jsem z trouby prach z mouky a propečenej tvaroh? Já tomu pečení moc nerozumím chybělo tam tedy dostatek másla? Jdou tajty řezy dělat vůbec bez cukru?...
Jste prostě paličatý jako mezek. Když mám recept, tak se ho držím. Někdo to určitě už takhle dělal, povedlo se mu to a ne jednou. Proto vznikl časem recept. Když vynecháte cukr, dáte míň másla a nalijete tam vodu, budete mít leda nechutnou kaši pro čuníka.
Pokud prověřeným receptům nevěříte, klidně experimentujte. Ale ručím Vám za to, že žaludek budete mít prázdný a popelnici plnou. Je to tak. Jaga.
Z vody a bez cukru v životě nic neupečete.
Asi je špatný recept a nepovedlo se. Zkusila bych jiný, na netu je řada webů o vaření. A hlavně bych si přečetla komentáře pod každým vybraným receptem. Je totiž taky uváděno vše možné i z překladů cizích. A mnohdy fotka neodpovídá hotovému. Pečlivě vybírat, mám taky podobnou zkušenost. Stane se, tento recept bych ale už nedělala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.