Dobry den, S priatelkou sme pred rokmi zacali mat sex, akurat ze vtedy pouzivala dvojhormonovu HAK. Pred rokom jej zacali problemy s vysokym tlakom,tak prestala uzivat HAK, teraz zacala pouzivat znova,ale bezpecnu, progestinovu,jednohormonovu, Azalia. Ako, mala by byt rovnako bezpecna ako dvojhormonova, ale aj tak. Ide o to,ze po rokoch sme sa rozhodli ze skusime ist bez kondomi a naplno. Kombinaciu HAK a spermicid chceme pouzit len v pripadoch ked pojdeme naplno, vo zvysne dni nam staci len HAK. Cital som na nete ze HAK je efektivna na 99,70%, avsak spolu so spermicidom je az 99,95%. Konkretne jednohormonova. Chceme tuto kombinaciu na 100%, ak sa teda fakt moze pouzivat, a ma len pozitivny vplyv na efektivitu. Aky spermicid z lekarne by ste nam prosim odporucili? Alebo sa moze hocijaky? Otazka penazi nie je v tomto pripade u nas problem,tolko si priplatime za to obcasne naplno . Dakujem, pekny den
Zdravím, jen tak na okraj - u jednohormonové antikoncepce je opravdu důležité, aby ji slečna brala, jak se má (ve stejnou dobu!). Samozřejmě účinnost snižuje průjem, zvracení, některé léky a rostlinné čaje ve velkém množství. V lékárně by vám to měli říct, když vám ji vydávají. Spermicid je dobrý Pharmatex (vaginální globule), ale pozor - zase je u něj omezení ohledně umývání mýdlem hned po styku a taky pochopitelně vytékání je docela nepříjemné.
lukyyy
Dakujem za odpoved . Je odporucany len pharmatex,alebo pripadne su v poriadku aj ine spermicidy? Cize pouziva sa tato kombinacia tychto dvoch antikoncepcii u niektorych ludi? Pharmatex ma aj variaciu s gelom, je odporucana aj tato? Dakujem
anniefej
Zdravím, napsala jsem Pharmatex globule, protože s nimi mám osobní zkušenost a doporučila to i moje gynekoložka. Samozřejmě můžete zkusit i něco jiného. U gelu bych se trochu bála dávkování (tj. dám málo). Předpokládám, že slečna bere tabletky, takže z hlediska vstřebávání by neměl být problém.
Já se divím, že si to milování s takovou hrůzou z otěhotnění vůbec užijete. Správně užívaná HA je spolehlivá sama o sobě, netřeba k ní nic přidávat. Pokud přesto chcete navíc používat spermicid a ještě i koitus interuptus, musela by být partnerka panenka Marie, aby otěhotněla. HA je právě proto, aby žena neotěhotněla a přesto nemusely být použité jiné bariérové metody. Pokud chcete kombinovat HA a spermicid, s klidným srdcem kombinujte. Nevím kolik jich je na trhu, já znám jen Pharmatex ve formě globulí a krému, kdy je potřeba u obojího vynechat mytí mýdlem pár hodin před a po použití a u globulí dodžet několikaminutový interval mezi zavedením globule a pohlavním stykem, aby došlo k rozpuštění globule. U krému tahle prodleva nutná není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.