Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaký účel má jedlá soda v pokrmu?

Od: pernikarka odpovědí: 6 změna:

Například při pečení perníku, proč tam musí být jedlá soda a co by se stalo kdyby v receptu chyběla? Děkuji.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

5x

Tady to máte hezky vysvětleno chute-sveta.cz/...

 

hwrh
hodnocení

4x

Jedlá soda působí jako kypřící prášek. Jedno z toho musí v perníku být, pokud z něj nechcete mít tvrdou placku.

 

jabraka*
hodnocení

1x

Jedlá soda.neboli kyselyý uhličitan sodný si často ordinují lidé proti překyselení žaludku.Všude,kde je v jídle více kyselin(kyselina octová,citronová)troška pomůže od žaludečních problémů.Pokud užijete opravdu minimální dávku,je to neškodné.

JABRAKA

hwrh

Když nepečete a nevaříte, nedpovídejte hlouposti.

jabraka*

Samotná jedlá soda při pečení nemá nadouvací účinek.Funguje jen za přítomnosti kyselé složky v těstě(kyselá smetana citron a podobně.

JB

 

liska5
hodnocení

0x

Tohle není o pečení, ale jedna moje známá přidává trošku sody do polévky, když ta se jí zdá nakyslá, neboli na hraně. Zašumí to, polévka ztratí nakyslou chuť a trochu zeslaní. No a ona servíruje.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]