Nejste přihlášen/a.
Protože do zlatova vypečená kůžička na kachně, huse, kuřátku, to je pochoutka. Stáhnout, kdo má přísnou dietu a dusit na vodě, kuře nebo králíka nebo pštrosa.
Je to tak, na drůbeži je nejlepší ta vypečená zlatá kůžička, tak proč se o ni připravovat?
Navíc slepice, kachna, husa, kuře, krůta, to všechno se paří vařící vodou. Peří povolí a velice snadno se odstraní. My jsme kdysi také kachnu či husu žehlili. Samozřejmě, po smrti. Přes vlhkou utěrku, peří se odpařilo, povolilo, snadno se oddělilo a navíc nebylo mokré. Bývalo to kvůli draní, dokud se to dělalo.
Horší je to s divočinou. Bažant či koroptev, ale i divoká kachna, tetřev, sluky se mají škubat za studena. proto, že divočina má svou specifickou chuť i vůni a vlivem té vřelé vody při opaření by se to ztratilo. Proto bažanty škubu za sucha, v dílně, kvůli nepořádku, peříčko po peříčku. Když se jich popadne víc, kůže se může potrhat. Proto opravdu po pár kouscích. Je to piplavá práce, ale 4 bažanty jsem měla hotové za 3 hodiny.
Někteří lidé se s tím nechtějí dělat a tak bažanty stahují. Není to ale dobře. Pták přijde o to nejlepší, částečně ztratí i svou "divokou" chuť a člověku to připadá, jako by spíš jedl kuře. Proto si s tím každý podzim, když si koupím bažanty, ráda pohraju. Jaga.
Jediné, co jsem stahovala, byl pokaždé králík, dokud jsme je chovali. Manželovi rodiče ani on to neuměli a nikdy by to nedělali. Pokud chtěli zabít, stáhnout a vykuchat králíka, chodili s prosíkem k sousedovům. Mně to otec naučil ještě hodně zamlada, proto byli rádi, jak se jim syn dobře oženil. (tedy aspoň vzhledem k tomu vraždění a opracování králíků).
Já třeba hodně tučné husy vždycky stahuju. Ovšem jsou již oškubané a opálené, takže se kůže pokrájí na kousky a škvaří se z ní sádlo - odděleně od pečínky. Jinak je drůbeží kůže dobrá a zdravá (je v ní mj. hodně kolagenu), proto se jí většina lidí nezbavuje.
Staženou drůbež je vhodnější dusit; upečená bude suchá a tvrdá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.