Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Příprava jídla

Od: heterak® odpovědí: 7 změna:
avatar heterak

Zdravím,

ve čtvrtek jedu pracovně do zahraničí. Budu tam cca 1 týden.

Zítra tedy v neděli (4 dny před odjezdem) bych si rád uvařovil sebou do zásoby nějaká jídla.

Pokud ale uvařím nějaká jídla z masa,tak ve většině případu je na obalu uvedena spotřeba max 3,4 dny.

Jak docílit toho aby mi jídlo vydrželo? Pokud ho uvařím a dám zamrazit,tak mohu maso jíst i po době spotřeby?

Nebo nějaký nápad na bezmasá jídla?

Děkuji

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar promon

Tak samozřejmě je možné cestovat ,, po socialisticku´´ s kufry plnými zavařeného masa, konzerv, lanšmítu a pod.

Zamrazení je na týden k ničemu, jestliže nepojedete obytným autem, které je vybavené ledničkou s mrazákem. Prakticky použitelné jsou konzervy - občas sebou vezu nějaký gulášek od Pikoku, nebo vepřovku ve skle + štrycli toustového chleba. Ale upřímně - tlačit to do hlavy týden, tak to by mě mohli ).( líbat :( Jezdím často do zahraničí a troufám si tvrdit, že zejména pokud jedu služebně, tak mám snídani v hotelu a aspoň jedno teplé jídlo mě nezruinuje a rozhodně doporučuji si jej dopřát.

 

liska5
hodnocení

2x

Pokud jedete autem, tak si jídlo zavařit do sklenic. Hotové maso s omáčkou nebo třeba sólo rýži zavíčkovat a klasicky dlouze /45min?/ zavařit ve vodní lázni, na dno složit utěrku. Já takhle zavařovala na táboření vnukům plněné papriky s rýží a rajskou. A otevřeli to, až po několika dnech, když jim došly kazivější zásoby.. Nebo si vzít konzervy, které se dají jen doplnit koupenou zeleninou + bramborovou kaši s mlékem Knorr v prášku. Ta se jen zaleje vařicí vodou. A k ní maso už zavařené, koupené ve sklínce v LIDLu...Aby to bylo zdravější, tak s sebou pár salátových okurek, ty vydrží.

 

hodnocení

2x

Já teda nevím..je to každého věc a nevíme kam cestujete. Ale v dnešní době když jedete jen na týden něco zavařovat,konzervovat,vařit do sklenic,mrazit,balit,dávat někam do tašek prostě se s tím matlat je podle mě uplná zbytečnost.Ceny potravin v marketech po celé Evropě (východ i západ) téměř stejné nebo jen korunové rozdíly.V obyčejných restauracích,jídelnách,rychlých občerstvení atd..cenové rozdíly také minimální.

Ale jak říkám je to každého věc a volba.Klidně si napytlíčkuje do sáčků i sůl,pepř,cukr...

 

hodnocení

0x
avatar bimbam

Předpokládám, že nejedete do divočiny kácet stromy. V neděli bych si proto uvařila a zmrazila jedno jídlo. Třeba guláš. Dá se jíst lžící, jako příloha může být chleb nebo rohlíky z domova. Guláš bych snědla první den. S dalšími hotovými jídly bych se nezdržovala. V místě, kde budete pracovat, je jistě katýna nebo nějaká restaurace. Kam jinam by chodili jist ti zahraniční pracovníci? Z domu bych si ještě vezla nějaké pečivo, podle chuti pak třeba vakuovaný sýr, salátovou okurku. Já určitě směs vloček, ořechů a suchého ovoce. Na místě si k snídani dokoupíte jogurt, ovoce. Myslete i na roční období! Ty plánované zásoby by se v teple mohly zkazit. Cenově nemohou být drobné nákupy v cizině likvidační. Možná tam dokonce ušetříte.

 

bulik*
hodnocení

0x

Musíte si říci, co chcete. Jestli nic v zahraničí nekupovat a jíst ze zásob z domova, tak žádné doma přípravy, normálně koupit malé, zavařené - na jedno jídlo- paštiky,masa, rybičky, bochník chleba nebo toustový a basu piv a týden vydržíte

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Syn kdysi za svobodna brázdil silnice Evropy s kamiónem. Byl zvyklý na moji kuchyni, utrácet se mu taky nechtělo, tak jsem mu zavařovala do sklenic všechno, co jsme doma jedli. Třeba koprovku s bramborem a vajíčkem, franc. brambory (ty miloval), zelo vepřo, rizoto, svíčkovou, paprikový lusk, ...Do čistých, vymytých a vysušených sklenic, dobře uzavřít, sterilovat asi na 85 stupňů po dobu 30 minut.

Naučila jsem se mu zavařit i takové věci, jako třeba malé na sebe narovnané bramboráčky, nebo meruňkové knedlíky. Pokud to byla jako příloha houskový knedlík, ten si bral celý do ledničky. Pokud jsem zavářela třeba ptáčka s rýží, do jedné sklenice maso a omáčku, do druhé rýži, aby to nebylo sbleptané dohromady. Zavářela jsem i sytivé polévky - dršťkovou, gulášovou, hrachovou, čočkovou...k těm si jen koupil rohlík a byla večeře.

Nikdy se mu nic nezkazilo a snědl vždycky všechno. Přijel za 14 dní s taškou prázdných a světe, div se, vymytých *ee* sklenic.

Přesto jsem mu vždycky kladla na srdce, až sklenici otevře, aby nejdřív přivoněl a případně maličko ochutnal. Pokud by se mu něco nezdálo, vyhodit. Za nějaké žaludeční problémy by to nestálo. Přesto bylo prý pokaždé všechno, jak on říkal, "JEDLÉ". ;) Jaga.

bulik*

Praděd vyprávěl, že když chodili dávno před 1.světovou na vandr do Itálie, tak mu prababička napekla ranec povidlovejch a makovejch buchet a vydržely mu až do Terstu !

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]