Nejste přihlášen/a.
Nespecifikovala jste, do jakého receptu ho potřebujete. Pektol neznám, ale neměl to být Petol? Nebo Petosa? To jsou dva rozdílné výrobky, oba se používají při zavařování a konzervaci. Petol je dřívější název pro dnešní výrobky např.: Kyselina sorbová - potravinářská (dostupná běžně v jakékoliv drogerii), nebo od dr. Oetkera "Pomůcka ke konzervování", nebo od Labeta "Konzervační přípravek" a používá se proti plísním a kvašení třeba do šťáv. Petosa je starý název pro želírovací přípravek pro zhoustnutí marmelád a džemů. Je součástí "Želírovacího cukru" a samostatně se dnes prodává pod názvem například Pektogel, Gelfix atd...
Já znám Pektogel, používá se do marmelád. Ale už to není to co to bývalo a není v něm tolik toho pektinu, nahrazují ho škrobem a musí toho dávat víc a není to pak dobré. Já jsem si koupila čistý jablečný pektin, není to zrovna levné, ale rozhodně to opravdu želíruje a nemusí se ho dávat tolik. Doporučuji koupit balení 200g, protože člověk musí zaplatit poštovné, tak se to prodraží, kdyby člověk měl kupovat malé balení. A je to prášek, který se nekazí. Mám ho ve sklenici s uzávěrem.
profikoreni.cz/... Koukněte se sem a prodávají také citrusový, který je o něco levnější. A máte tam podrobně popsáno jak se má používat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.