Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vim, ze to bude znit divne, ale je mi 25let a jeste jsem nebyla na gynekologii. Vim, ze me budete odsuzovat, ale ja mam proste strach. Proto prosim o radu, jak se toho zbavit. Diky MOC.
Strachu se zbavíte tím, že na tu gynekologii půjdete. Poproste svoji maminku nebo kamarádku, aby tam s Vámi zašla, jako taková psychická opora. Každá žena by se měla bát, ale rakoviny prsu, rakoviny děložního čípku aj. Tím, že budete pravidelně docházet na gynekologii, těmto závažným onemocněním můžete předejít. V 25 letech musíte především myslet na své zdraví. Pani doktorka Vám předepíše, pokud to budete chtít, antikoncepci. Tím se přeci žena chrání před otěhotněním, na to by jste také měla myslet.
Zkus si vybrat ženu - gynekoložku. Žádný strach - taky jsem se toho obávala, ale vyšetření nebolí (pokud se uvolníš). Jestli chceš mít dítě tak na gyndě budeš jako doma, nehledě v porodnici.
Jak už někdo pssal, běžte třeba s kamarádkou, určitě to bude lepší. uvidíš že to nic není - lepší než něco zanedbat
Taky jsem se porpvé bála, ale narazila jsem na úžasnou paní doktorku, takže teď se tam dokonce i těším, protože si popovídáme a vím že vyšetření je v pohodě, vůbec mi nevadí. Takže radím zeptat se kamarádek ať poradí ke komu chodí a jaký je. A až přijdete do ordinace, tak klidně na rovinu řekněte, že máte strach. Já měla zse strach ze zubařů. Tak jsem nakráčela (bolele mě zub, jinak bych se tam nedokopala) do ordinace k zubaři a na rovinu řekla, že se jich bojím A bylo to v pohodě
Takže si zjistetě nějakou pohodovu lékařku (já osobně bych k chlapovi nikdy nešla, protože si říkám, jak může chápat např. PMS když ho v životě nezažil?) a zajděte k ní.
Pardon, ale slečně jste moc neporadili. Mě je 29 a mám ten samý problém. Je to prostě v palici. Dala jsem si závazek, že tam do 3O. půjdu,ale nějak to nejde. Jinak k zubaři chodím normálně - "žádný psycho". Ale před cizím člověkem roztahovat nohy mi připadá fakt divný, i když je to doktor. Takže jsem neporadila a budu jako dajana čekat na odpovědi.
Jako chlap reaguji ještě jednou. Pamatuji si, jak moje dcera, které je 30 let stála ve dveřích a držela se futer a panicky omítala návštěvu u tohoto lékaře. Stejně jí to neminulo a dnes to bere jako jasnou a velmi potřebnou záležitost. Prevence je u žen víc jak nutná. Nebudu vám vysvětlovat co jsou to různé nemoci dělohy, vaječníků a nehledě na plísně které mohou ovlivnit váš zdravotní stav. Toto vše odhalí prevence. Pokud budete návštěvu odkládat s tím, že vám nic není a že se cítíte dobře, zahráváte si s vlastním zdravím a do budoucna i s vašimi dětmi které zajisté chcete mít. Neberte to prosím jako nějakou hrozbu, ale jako dobrou radu o kterou tady žádáte. Spousta kolegyň vám to tady jistě potvrdí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.