Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
jistěže šamponem. A podle potřeby. Když se zpotím a jsou mastné,prostě je strčím pod sprchu,vyšamponuju a nechám uschnout,fénuji jenom když spěchám. A nikdy nespím s mokrou hlavou. Jinak myju podle potřeby,někdy dvakrát v týdnu,někdy i obden,když jsou horka a potím se,vlasy se zmastí rychleji. Neřeším,jestli je to pro vlasy dobré nebo ne. Žijem ve 21.století,ne ve středověku. A chci vypadat slušně a k tomu prostě voňavé umyté vlasy patří.
Jinak ptala jsem se přímo kadeřnice,jestli by mi něco doporučila na mastné vlasy. Na to mi řekla-když se zmastí,prostě umýt. A jedno,jestli ten šampon je bio,nebo stojí 30 korun. To mi řekla kadeřnice. A tím se taky řídím. Nevyhazuju peníze za drahé šampony,vlasy mi stejně tak umyje i ten nejlevnější kopřivák.
Já jednou za 5 dní a dobrým šamponem. Každý den je moc často. To je vysušuje. Vlasová pokožka jim musí rychle doplnit mastnotu. Proč ji dráždit denním mytím?
Ruce, obličej a ostatní části těla si taky myjete jen čistou vodou? To by asi moc nešlo, že? Co Vás vede k názoru, že vlasy (které jak píšete píšete, se Vám navíc mastí) půjdou umýt samotnou vodou? Takže ano, smiřte se s tím, že budete vypadat jak bezdomovec.
A nevěřte ekoteroristům .
Nechápu, jak mýt vlasy jen čistou vodou. Vlasy se mastí každému a jen samotnou vodou se nikdy neumyjí, nanejvfýš jsou mokré, ale čisté ne..
Zkusila jste umýt jenom vodou bez přípravku třeba mastný pekáč od oleje? Nejde to. Ledaže byste použila co nejvřelejší vodu a ani pak to nebude ono. A na vlasy vřelou vodu použít nemůžete.
Takže dobrý šetrný šampón a ne příliš často, vlasy se pak vysoušejí a následně lámou. Jaga.
jde to i bez šamponu, píšu na základě vlastní zkušenosti, hledejte marocký jíl alias rhassoul/ghassoul.
zkušenosti z lesních vandrů taky potvrzuji, že nádobí od mastnoty se dá umýt i bez detergentů. Vyzkoušej te tak třebas přes víkend, kdy nemusíte hned mezi lidi. Je to dobré i na pokožku těla.
Zkus umýt vlasy přírodním mýdlem a použij poté vlasový kondicionér. Vlasy se výrazně zjemní/zlepší. Musí se dát určité množství kondicionéru a nechat působit určitou dobu, jinak to nemá ten správný účinek. Pravděpodobně to znáš a kondicioner je pro tebe chemie, ale bez tohoto přípravku budou vlasy jak "na bezdomovci".
Tak já třeba střídám mytí šamponem s mytím žitnou moukou. Jeden čas jsem myla jen žitnou moukou a splachovala zředěným jablečným octem, díky tomu jsem se z každodenního mytí dostala na mytí obden. Pak mě to přestalo bavit, i když vlasy super, tak přeci jen tím šamponem je to rychlejší. Myla jsem šamponem s Lidlu, po roce mě příšerně ale příšerně začala svědit hlava. Hned jsem sáhla zase po žitné mouce a octu a po jednom jediném umytí se mi pokožka hlavy zklidnila a svědění přestalo. Takže to střídám, když není čas, tak šampon, když je tak mouka.
Tuhý šampon (kostku) jsem vyzkoušela. Jedna holčina na něj pěla chválu, tak jsem ho koupila v obchodě se zdravou výživou. Prodavačka s ním také měla dobrou zkušenost, ale zároveň mi řekla, že každému to nemusí vyhovovat. Záleží i na typu vlasů, míře jejich poškození ... No a zrovna mně nesedl. Vlasy jsem po něm měla tuhé a mastné. M.
Proto se prý mají po umytí opláchnout octovou vodou.
Když dříve nebyly šampony, čím si lidé vlasy myli?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.