Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
jistěže šamponem. A podle potřeby. Když se zpotím a jsou mastné,prostě je strčím pod sprchu,vyšamponuju a nechám uschnout,fénuji jenom když spěchám. A nikdy nespím s mokrou hlavou. Jinak myju podle potřeby,někdy dvakrát v týdnu,někdy i obden,když jsou horka a potím se,vlasy se zmastí rychleji. Neřeším,jestli je to pro vlasy dobré nebo ne. Žijem ve 21.století,ne ve středověku. A chci vypadat slušně a k tomu prostě voňavé umyté vlasy patří.
Jinak ptala jsem se přímo kadeřnice,jestli by mi něco doporučila na mastné vlasy. Na to mi řekla-když se zmastí,prostě umýt. A jedno,jestli ten šampon je bio,nebo stojí 30 korun. To mi řekla kadeřnice. A tím se taky řídím. Nevyhazuju peníze za drahé šampony,vlasy mi stejně tak umyje i ten nejlevnější kopřivák.
Já jednou za 5 dní a dobrým šamponem. Každý den je moc často. To je vysušuje. Vlasová pokožka jim musí rychle doplnit mastnotu. Proč ji dráždit denním mytím?
Ruce, obličej a ostatní části těla si taky myjete jen čistou vodou? To by asi moc nešlo, že? Co Vás vede k názoru, že vlasy (které jak píšete píšete, se Vám navíc mastí) půjdou umýt samotnou vodou? Takže ano, smiřte se s tím, že budete vypadat jak bezdomovec.
A nevěřte ekoteroristům
.
Nechápu, jak mýt vlasy jen čistou vodou. Vlasy se mastí každému a jen samotnou vodou se nikdy neumyjí, nanejvfýš jsou mokré, ale čisté ne..![]()
Zkusila jste umýt jenom vodou bez přípravku třeba mastný pekáč od oleje? Nejde to. Ledaže byste použila co nejvřelejší vodu a ani pak to nebude ono. A na vlasy vřelou vodu použít nemůžete.
Takže dobrý šetrný šampón a ne příliš často, vlasy se pak vysoušejí a následně lámou. Jaga.
jde to i bez šamponu, píšu na základě vlastní zkušenosti, hledejte marocký jíl alias rhassoul/ghassoul.
zkušenosti z lesních vandrů taky potvrzuji, že nádobí od mastnoty se dá umýt i bez detergentů. Vyzkoušej te tak třebas přes víkend, kdy nemusíte hned mezi lidi. Je to dobré i na pokožku těla.
Zkus umýt vlasy přírodním mýdlem a použij poté vlasový kondicionér. Vlasy se výrazně zjemní/zlepší. Musí se dát určité množství kondicionéru a nechat působit určitou dobu, jinak to nemá ten správný účinek. Pravděpodobně to znáš a kondicioner je pro tebe chemie, ale bez tohoto přípravku budou vlasy jak "na bezdomovci".
Tak já třeba střídám mytí šamponem s mytím žitnou moukou. Jeden čas jsem myla jen žitnou moukou a splachovala zředěným jablečným octem, díky tomu jsem se z každodenního mytí dostala na mytí obden. Pak mě to přestalo bavit, i když vlasy super, tak přeci jen tím šamponem je to rychlejší. Myla jsem šamponem s Lidlu, po roce mě příšerně ale příšerně začala svědit hlava. Hned jsem sáhla zase po žitné mouce a octu a po jednom jediném umytí se mi pokožka hlavy zklidnila a svědění přestalo. Takže to střídám, když není čas, tak šampon, když je tak mouka.
Tuhý šampon (kostku) jsem vyzkoušela. Jedna holčina na něj pěla chválu, tak jsem ho koupila v obchodě se zdravou výživou. Prodavačka s ním také měla dobrou zkušenost, ale zároveň mi řekla, že každému to nemusí vyhovovat. Záleží i na typu vlasů, míře jejich poškození ... No a zrovna mně nesedl. Vlasy jsem po něm měla tuhé a mastné.
M.
Proto se prý mají po umytí opláchnout octovou vodou.
Když dříve nebyly šampony, čím si lidé vlasy myli?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.