Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymazání plechu/formy

Od: monca896 odpovědí: 5 změna:
Dobré ráno,
vždy jsem před pečením koláče formu vysypala a vymazala. Nedávno jsem četla recepty, kde se o žádném vysypání formy/plechu nepíše, například podle kuchařky se tak dělají brownies. Opravdu stačí pouze vymazat? V postupu se po vymazání má vložit pečící papír, aby se hotový dezert vyndal, ale já bych ho chtěla nechat uvnitř. V jakém případě se má tedy pečící "nádoba" i vysypat a kdy stačí jen vymazat? A je pouze vymazání u brownies dostatečné? Mám pochybnosti..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

My jsme s vymazáváním i vysypáváním skončili už před lety. Pečící papír dáváme prakticky už pod úplně všechno i pod pečené maso. Výhoda je v tom, že na konci je plech či pekáč pouze mastný, ale není připálený.

Pokud s tím tedy nemáte zásadní problém nevymazávejte a jen vložte pečící papír.

Jediná výjimka je bábovka a beránek, protože tak kompikovanou formu nejde papírem vyložit. :)

hodnocení

2x

Na pečení používám teflonovou fólii, občas ji mívají i v Lidlu.

fortel-katalog.cz/...

jabraka*

Ten teflon je 1 a.

JB

hodnocení

0x
Ano, nejlepší je pečící papír !
Bez něj také nedám ránu :-D
A pod brownies ještě plech malinko potřete máslem.
Na něj posléze ten peč.papír :)

hodnocení

0x

Tak to se musím zkušenějších zeptat, proč vymazávat pod pečicí papír. Nechápu princip. Tuk se nedostane přes papír k těstu, takže mu nijak neprospěje, jen se přepálí a zprasí plech. Když použiju pečicí papír, nic nevymazávám, jen jednou jsem jemně papír potřela máslem (bylo to v receptu, snad na roládu, aby se snáze o papíru oddělila).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]