Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mastící se vlasy

Od: matysklar odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

někde jsem četla nebo slyšela, že pokud máte mastnou pleť, není dobré používat čistící přípravky na mastou pleť, protože se akorát vysušuje, ale když se bude hydratovat, nebude ta pokožka mít takovou potřebu tu mastonu vytvářet a nebude se tolik mastit. Myslíte, že to tak může fungovat i u vlasů? Dost se mi mastí a když používám, přípravky na mastné vlasy nepozoruju žádné zlepšení nebo je to ještě horší. Jaké mám zkusit používat šampóny?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ano, i u vlasů platí to samé, že čím víc je myješ, tím víc se mastí. Velkou roli hraje i teplota vody kterou je oplachuješ, čím teplejší, tím víc se stimulují mazové žlázky. Oplach ale musí být pečlivý, protože i špatně oplachnuty šampón způsobuje vyšší maštění.
Teď na jaře je ideální doba vzít nějakou bylinkářskou příručku a vyrazit do přírody. Takový výluh z kopřiv nebo mladých listů břízy umí s vlasy dělat divy. O březové vodě ani nemluvím :)

hodnocení

0x

Pěkný den,

také se mi mastí vlasy. Ale používám úplně obyč.šampon heřmánkový nebo kopřivový a tím mi stačí umýt vlasy jednou za 3 dny. Zatímco s drahým šamponem to bylo spíš horší. Takže kupuju levné šampony. To za prvé. Za druhé mezi mytími používám suchý šampon nebo spíše objemový pudr(značka got to be,sehnala jsem v drogerii dm),ten vlasy taky trochu odmastí a dodá objem. Za třetí-myju vlasy nadvakrát. Takže umyju šamponem,opláchnu a znovu našamponuju. Za čtvrté-vlasy si vyfoukám,nechodím spát s mokrou hlavou,to se vlasy zapaří a jsou hned zase mastné.

Díky těmto trikům se mi podařilo snížit intenzitu mytí vlasů a mastí se aspoň o trochu méně i když do zdravých mají pořád daleko.

alena35002
hodnocení

0x

Zdà se mi, Že jsem vyzkoušela úplně všechno: 1. Snad všechny druhy šampónů 2. Různé druhy vlasových vod, lopuchovou, kopŕivovovou, březovou..., 3. Různé vlasové masky 4. Různé oplachy po mytí, octovou vodou, Citrónovou vodou, 5. Mytí marockým jílem, ten Dělá takové blátíčko, které nepění, ale oplachem sebou vezme i mastnotu. 6. Různé druhy kondicionéru, oplachy i bezoplechové... Loni nějakou strašlivě drahou kůru S přípravkami Mady in Italy...

Aktuálně jsem si přidala do šampónu Živočišné uhlí...

Jeden známý dostal taky radu, ať si koupí sadu Povlečení na polštáře a po každé noci ať si to vyměňuje- to jsem Nezkoušela. Jediné, co se mi krátkodobě osvědčilo, byla trvalá, ty chemikálie vlasy jaksi poškodí, rozruší povrch, takže absorbují více té mastnoty. Nepřilepí se tak hned k hlavě a nevypadají zplihle. Jak odrostou, vše je zpět.

O pokusech se stravou nemluvě, jsem téměř vegetariánka. Nevím, čím to je, vlasy mám odjakživa jemné a od puberty mám i tenhle problém. Neporadila jsem v pravém významu slova. Je ale možné, že některý z mých způsobu pomůže.

pb®

S hormonama ani strava nehne. Taky mám celoživotně mastnou pleť i vlasy. Mytím žitnou moukou jsem se dopracovala k mytí vlasů obden nikoliv denně, což je samo o sobě paráda. Ovšem při druhé těhotenství jsem vlivem hormonů měla bezchybnou pleť a vlasy se mi nemastily, myla jsem si je jen 2x týdně, protože 2x týdně jsem chodila plavat. Po porodu během pár týdnů jsem zas byla na svém. Teď už jedině čekat na přechod. To vysychá kde co. Pleť, vaginální sliznice a možná i ta vlasová pokožka. Ovšem radostné období to nebude, na umaštěnou hlavu každý den budem ještě všechny se slzou v oku vzpomínat.

alena35002tamhl

No, já se dočkala i klimakteria, ovšem zatím bez změny na pokožce hlavy. K mastné formě se přidala i pokožka na nose, na tu jsem nasadila růžovou vodu z bulharska, ta opravdu pomáhá. Mám i dobrou zprávu: není pravidlem, že Klimakterium dělá problémy. Babička i maminka problémy měly, opravdu špatně to snášely a já se párkrát zpotila ...Žádná hormonální substituce, snad jednou jsem zvažovala nějaké Fytohormony, pak jse mí ale zdály drahé... A tak jsem ušetřila. :) Jo, ještě jedno +: na mastnější pokožce se tak moc nedělají vrásky.

liska5
hodnocení

0x

Většinou se víc mastí vlasy lidem, co mají nedostatek vitamínu B2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]