Nejste přihlášen/a.
Nevím kde sehnat místně žitnou mouku na pečení chleba. Občas ji sice dostanu i v některém marketu, ale jinak se nedá sehnat. Mimo tedy prodejny Bio, kde je ale podstatně dražší. Kde ji nakupujete vy? Díky za reakce.
Kupujeme ji zřídka, ale vždycky ji seženu rychle v normálním obchodě. Snad v každém obchodě mají svůj BIO koutek, kde je i tato mouka. Je sice dražší, ale při naší spotřebě to nehraje roli.
A nebo se stačí dívat kolem sebe. Je nespočet prodejen se zdravou výživou. Sám se divím, kolik jich je, kolem prostoru, kde se pohybuju.
Díky všem za reakce. Tesco u nás není a u nás v Kaufláči mívají BIO víc jak za 30,- Kč a to ještě jen občas. V Albertu jsem ji, u nás, ještě rovněž neviděl. Zkusím ještě tu Billu a pohlídat Lídl. Ale v tom jsem na ni rovněž ještě nenarazil. Mám ověřený jednoduchý recept na chleba, který nám chutrná. Pro pekárnu - směs 400g normální polohrubé pšeničné a 100g žitné + 2 dl. piva + 1 dl. mléka + 20 ml olej, + 10 ml ocet + půlku kostky droždí, 1,5 lžičky soli, 2 lžičky kmínu. A bez té žitné to není ono. To je pak jako buchta.
Když tak někde možná seženu tu BIO. Ta dávka na jedno pečení je malá a tak to ani tak draho nevyjde.
Díky za recept, mně se pečení moc nedaří. Občas mají žitnou mouku i v Jednotě, dnes je to COOP. Zkuste se podívat, když třeba někam pojedete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.