Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velké boty

Od: modrymeloun odpovědí: 6 změna:

Ahoj potřebuji pomoct koupila jsem si boty stejnou velikost jako vždy ale teď mi nepadla měnší už na skladu není a je mi líto je vyměnit příjde mi jako by mi byly velké tak i o 2 čísla nevíte co s tím? :/

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

0x

Kupte do nich vložky do bot a uvidíte...mě to vždy pomohlo.Hlavně u pracovních bot,kde neměli moji velikost celé roky.

liska5
hodnocení

0x

A jestli sklouzávají, kupte si takové nalepovací obloučky na patu vevnitř boty. Možná i na klenbu, na plochou nohu. Taky to zmenší prostor v botě. V Obuvi Vám poradí.

pb®
hodnocení

0x

Co je to za boty? Běžně nosím některé boty větší, protože zkuste si třeba sehnat ve velikosti 36 pracovní zateplené holínky. To prostě neseženete, nevyrábí se. Tak jsem měla nejmenší pánské ve velikosti 39 a jakou radost jsem měla, když vyrobili i dámské ve velikosti 38. A nedávno jsem si kupovala i větší lodičky. Já jsem značkové kožené lodičky za 500Kč ve Fashion areně prostě nemohla nechat. Tak jsem si na ně nechala u obuvníka udělat pásek přes nárt aby se nevyzouvaly, vejde se do nich ortopedická vložka a takhle jsou pohodlné.

72mona
hodnocení

0x
Docela mě pobavilo "koupila jsem si boty stejnou velikost jako vždy". Od dob, kdy tu jsou k mání boty ze všech koutů světa, se na "svou" velikost nelze spolehnout. Já sama mám doma boty od velikosti 39 až do 43, takže bez zkoušení ani ránu. Jaké to jsou? Pantofle asi ne, co? ;) Pokud uzavřené šněrovací, lze to řešit vložkou navíc. Pokud nazouvací, bude to horší. Vložka navíc je sice možná, jenže nejenže zmenší botu, ale i přizvedne nohu v botě - potom už nemusí správně sedět vykrojení paty. Dá se použít i "patička" (nálepka s polštářkem), která se vlepí do opatku, ale potom už je třeba se vždy obouvat se lžící, jinak hrozí strhnutí nálepky. Vyzkoušejte a uvidíte, ale ze zkušenosti vím, že když mi něco nesedí, nerada to nosím. M.

hodnocení

0x

Proč jste si je nevyzkoušela? Na stejnou velikost jako vždycky nesmíte dát. Jednou mám 39, podruhé třeba i 41. Každý výrobce (a že jich je!) to má nastaveno trochu jinak.

Za mě - nebude to na nic. Je to už víc, než 40 let, byli jsme autobusem v NDR na nakupovacím výletě. Padly mi do oka lodičky, přesně podle poslední módy. Tmavomodré s bílou. A nebyly drahé. Smůla byla, že neměli moje číslo, jenom větší. O dost, nejmíň o číslo, možná i víc. Ale vykládejte něco mladé módychtivé slečně! Koupila jsem si je.

Za pár dní byl 1. máj. Ten kilometr ze seřadiště u nádraží na náměstí byl pro mě jeden z nejhorších v životě. Boty kloktaly, padaly, vyzouvaly se. Ovšem - byly módní! A to jsem v nich měla vložky a ve špičkách plno vaty. Nic platné. Nosit se to nedalo.

Dneska mám už jiné myšlení, i kdyby byly sebemódnější a takřka zadarmo, nekoupila bych. Stavím pohodlí nad eleganci a krásu.

Jsou 3 možnosti: 1) Vyměnit za menší, i kdyby tyto neměli, tak za jiný model. To je asi nejrozumnější.

1) Někomu darovat či prodat.

3) Vystavit si je doma a každý den si připomínat, jaký jsem byla...no, slušně řečeno, bloud.

Ale nic si z toho nedělejte, prošly jsme tím asi všechny parádilky. Nejste v tom sama. Jaga.

hodnocení

0x

Nic si z toho nedělejte, již několik let mám doma dvoje malé boty a to jsem si je koupila po vyzkoušení, někdy se to tak stane.:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]