Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak péct lososa na pánvi?

Od: simonka odpovědí: 8 změna:

Mile hospodyně, jak pečete lososa nebo jiné filety na pánvi na oleji, aby tolik neprskal? Má některá tip? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podle mne je nejlepší ta sítová poklička, ale i tu pak musíte mýt, protože na ní je pak ten tuk. Ale neuvádíte, jestli se jedná o ryby mražené, nebo čerstvé. Ty čerstvé mi neprskají. Lososa dávám napřed kůží dolů na trochu přepuštěného másla a přikreji skleněnou poklicí na prvnícch pár chvil. (Já to neměřím, mám to v oku) Pak poklici sundám a otočím a dopékám už bez poklice. Nic už neprská vůbec. Dělám tak i řízky a vůbec všechno co třeba smažím na pánvi. Ale pozor! Na ty obalované řízky tu poklici dávat pouze na první fázi smažení, teda do otočení pokrmu a pak už nedávat, protože by z poklice odkapávala sražená pára na řízky a ty by pak nebyly pěkně chřupavé. A když se smaží pod poklicí, tak snížit výkon. Maso je pak měkké a šťavnaté a osmažený trojobal je pěkně chřupavý.

Ale s mraženými rybami zkušenost nemám. Ale logicky by tento postup vadit neměl. Chce to vyzkoušet.

hodnocení

1x
Zalezi jakeho mate lososa. Pokud z obchodu mrazeneho tak prskat bude.. pokud chlazeneho tak toho delam na panvi, ale s máslem misto oleje. Kuzi dolu a cekat az bude od spoda propeceny zhruba do poloviny. Pak jen otočit tak na 2 Minutky a hotovo ( pokud ho teda nechcete uplne zabit).
.
Maso nijak nesušim a neprska. Staci jen maličko oleje / másla protoze ryba jeste pustí svuj tuk.

hodnocení

0x

Nasucho, nejdřív kůží dolů, 5-10 minut z každé strany. Olej není potřeba, losos je tučný a hodně pustí.

kepler*
hodnocení

0x

Jestli může poradit i milý hospodyň ;), tak můžu doporučit ochranné sítko, které se položí přes pánev, třeba takové:

i-domacipotreby.cz/...

V Tescu jsem viděl i kovové za zlomek ceny.

hodnocení

0x

A proč by prskal, pokud není mokrý.

danas
Samozrejme je mokry,I na obalu se pise,ze mate rybu pred pecenim nechat trochu povolit a pak omyt.Navic obsahuje vodu

pb®
hodnocení

0x
Ryby nesmažím na pánvi, ale peču v troubě s minimem oleje. Smažím jen kapra v trojobalu.
simonka
hodnocení

dotaz zni na pripravu na panvi,na chate troubu nemam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]