Nejste přihlášen/a.
Mile hospodyně, jak pečete lososa nebo jiné filety na pánvi na oleji, aby tolik neprskal? Má některá tip? Děkuji
Podle mne je nejlepší ta sítová poklička, ale i tu pak musíte mýt, protože na ní je pak ten tuk. Ale neuvádíte, jestli se jedná o ryby mražené, nebo čerstvé. Ty čerstvé mi neprskají. Lososa dávám napřed kůží dolů na trochu přepuštěného másla a přikreji skleněnou poklicí na prvnícch pár chvil. (Já to neměřím, mám to v oku) Pak poklici sundám a otočím a dopékám už bez poklice. Nic už neprská vůbec. Dělám tak i řízky a vůbec všechno co třeba smažím na pánvi. Ale pozor! Na ty obalované řízky tu poklici dávat pouze na první fázi smažení, teda do otočení pokrmu a pak už nedávat, protože by z poklice odkapávala sražená pára na řízky a ty by pak nebyly pěkně chřupavé. A když se smaží pod poklicí, tak snížit výkon. Maso je pak měkké a šťavnaté a osmažený trojobal je pěkně chřupavý.
Ale s mraženými rybami zkušenost nemám. Ale logicky by tento postup vadit neměl. Chce to vyzkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.