Nejste přihlášen/a.
Ahoj zase jsme chytli vši ale teď máme problém s tím že vši už nemáme ale dcera má ve vlasech pořád zbytky vajíček nevíte jak je vyndat z vlasů?
já je vždycky sundavala ručně. dítě jsem posadila před pohádku a projížděla jsem mu hlavu vlas po vlasu a sundavala a sundavala a sundavala. hřebínky se mi nijak extra neosvědčily, těmi se mi spíš při preventivním prohlížení podařilo stáhnout živou veš než vyčesat hnidy. když už mi děti odrostly z nejhoršího, tak začaly známé z netu z Anglie vozit nějaký spešl všiváček, který je prý dobrý i na hnidy, já ho už tehdy nekupovala, ale holky si ho v diskuzi hodně pochvalovaly - zkusila jsem zagůglit a přijde mi, že tehdy vozily tohle nebo něco obdobného:
narozdíl od běžných všiváčků je vroubkovaný a ne rovný a prý líp zachytával právě i hnidy. ale osobní zkušenost nemám.
Zdravím. Hřebenem tzv. všiváčkem musíte z vlasů vyčesávat a vyčesávat, dokud se toho nezbavíte. Obrňte se trpělivostí.
Kovový je lepší. Kdysi mi někdo poradil postříkal ho lakem na vlasy, aby šly hnidy všiváčkem pak lépe vyčesávat. Dělala jsem to tak, ale vyčesávat to chce opakovaně, i několikrát denně jsme to dělali.
Když v minulosti donesla dcera vši-nepročesávali jsme nic víc než jen umyli hlavu šamponem-tehdy to byl tuším ortosan. Toto se průběžně ,žel nepamatuji po kolika dnech, opakovalo a pak byl klid i bez vyčesáváníní vši či hnid.dnes ta látka v ortosanu (pokud je ještě v prodejim ) je prý pro vši neškodná nwn ale tehdy působil nejen na normální vši ale i na filcky (jiný druh vši)
Vši, to je boj a drahý. Obě vnučky ty mrchy nosí často, jedna z MŠ, druhá ZŠ. Češeme, pereme, plyšáky dáváme mrazit, chvíli je klid a pak znovu. Dcera už koupila i žehličku na vlasy, odpuzující olej co neodpuzuje.
Lidus, boj není drahý ani marný, pokud čloběk použije veterinární antiparazitika. On chce být člověk bio a tak dusí vši drahým ojelem z lékárny a kdyby si hlavu pomatlal tím nejlevnějším rostlinným olejem, udělá to stejnou službu za zlomek ceny. Já jsem chytla vši v roce 2007 poprvé a naposled v životě, jako dospělá. Taky mi poradili olej, který byl k ničemu. Tak jsem se naštvala v Tesco koupila veterinární šampon Orthosan a sprej Difusil. A odvšivili jsme se s dnes už manželem za něco málo přes 100Kč. Od té doby nikdo vši neměl, ani syn dnes už 8 letý je nikdy nepřinesl. Až toho skoro lituju, zrovna nedávno jsem viděla v TV, jak se vši (ne hnidy) dají vysát vysavačem. A já to nemám jak vyzkoušet.
U vší vážně není potřeba obracet celý byt naruby. Veš nemůže žít mimo vlasovou pokožku. Musí se každou chvíli napít krve, jinak se dehydruje, už není schopná sát a umírá. Nejpozději do 24 hodin mimo vlasy umírá. Veš zkrátka není blecha, která dokáže žít měsíce bez potravy mimo hostitele.
Bohužel i dnes je dost rodičů kteří si myslí, že vši mají jen špindíry, co si nemyjí hlavu. Dokonce jsem tuhle zaslechla rozhovor na hřišti, že jich se vši netýkají. Ale ono je to přesně naopak. Mastné vlasy vším kloužou, na zaprášených se dusí, na čistých mytých vlasech se dobře udrží a je jim tam nejlíp. A stačí jeden rodič ignorant, jehož se vši přece netýkají a jeho dítko zavšiví celý kolektiv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.