Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aspikovy dort

Od: dnoa odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, dnes se poprvé pokusím vyrobit narozeninový aspikovy dort.Aspiky dělám běžně, ale v dortové formě ještě nikdy. Je nutné vyložit silikonovou formu potravinarskou folii? Půjde dort po po vychladnuti snadno dolů? Děkuji za případnou odpověď

doplněno 10.05.19 09:29:

Moc děkuju za odpovědi a postupně vyzkouším oba způsoby.Zrovna jsem to riskla a mám první várku zelatiny v silikonové dortove formě bez vyloženi folii v ledniciMama slaví 70 let a sladkého má po krk.-:)Manžel slaví hned po ní 45 let a u něj zase vyzkouším způsob klasická drtivá forma a kraje jen ortézu. Moc děkuju za rady a pomoc..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Cokoliv s aspiku (vaječnou tlačenku,aspikový dortík-dort atd) nevykládám žádnou folíí.stačí formu na chvilinku vložit do teplé vody -stačí cca50°C nemusí být vřelá!Jde to ven samo!

dnoa
hodnocení

Děkuju za reakci a budu to tak dělat také. Neměla jsem žádnou zkušenost bez folie a už vím, že to jde.. -:)

Jen podotýká-nemám silikonové forma jen plechové! Tam to funguje 100%.

dnoa
hodnocení

Ano, děkuju, tak jsem to i pochopila, že myslíte i tu plechovou formu, ale špatně jsem si vyjádřila.. -:)Na netu jsem nejednou četla, že se to může dát do plechove formy, po vychladnuti do teple vody a pak to samo pustí. Jsem rada, že i vy mi potvrzujeme, že to funguje, protože tato informace je pro mě k nezaplacení a za to vám moc děkuju... -:)

lidus*
hodnocení

2x

Zdravím Vás. Dělám je v normální formě plechové ale jde otevírat, prostě obkroužím nožem okraje formy, otevřu a krájím, dort zůstane na dně formy a zvedám dortovou lopatkou. Pokud dělám ve formě srnčí hřbet, dám nějaký mikroten nebo tu folii tak aby dost přečuhovala, vyndám za ten igelit ven z formy. U silikonu asi ven půjde ale s tou folií asi lépe.

Proč obejet nožem? Na malinkou chvilinku jsem formu vložil do do horké vody do dřezu a pak to šlo ven jako po másle!

hodnocení

2x

Já bych tam už žádnou fólii nedávala.Aspik dort jsem sice nikdy nedělala jen misky a z těch skleněných to šlo dobře bez velké námahy vyklopit na talířek. Občas kupuji aspikový dort u nás v Labužníku ve tvaru srdce,ten je v plastovém průhledném obalu a lze docela pěkně lopatičkou podebrat a přendat část na talířek.Žádnou fólii tam nemají.Pěkný den.

hodnocení

2x

Zkuste někdy do vlnkovaného srnčího hřbetu vajíčkovou tlačenku,ta má u nás úspěchy už přes 20 let. Není to tak složité a 2 plné hřbety vyjdou na cca 150,-.a 30-40 minut práce.

dnoa
hodnocení

Děkuju, tuto vajickovou tlačenku dělám relativně často a i u nás má Mega úspěch. -:)Také ji dělám v srdci hřbetu a ten si právě vždy vyložim potravinarskou folii a po vychladnuti vyklopim..

fialka2
hodnocení

2x

Použila bych potravin. folii, dělávám tak i sladké a lépe se vytahuje z formy.

Srnčí hřbet je mimo menší formičky ideální.

dnoa
hodnocení

Děkuju za příspěvek. srnčí hřbet je na toto jedna z nej možnosti, souhlasím. Nicméně jsem si to chtěla vyzkoušet právě v silikonové formě bez folie A VYSLO TO.. Na netu jsem našla jen jednu kuchařku, která psala, že u silikonové formy, není třeba folie, ale víc jtechto názoru sem jich nenašla a všude jen píší, že se to má dát do formy. , takže jsem se tomu bála uvěřit a ono to opravdu jde a paní měla pravdu. -:)Zrovna ted jsem vytáhla dort z lednice, otočila na tvrdou podložku a pomaličku jsem se to snažila vyklopit z té silikonové formy dolu a povedlo se, mám velkou radost. -:)Pro všechny, kteří to budou někdy dělat, tak to opravdu jde krásně vyklopit a u silikonové formy opravdu není potřeba ta folie.Jen jsem to musela vyklapet po milimetrech a velmi opatrně, ale výsledek je úžasný.. -:)

dnoa
hodnocení

Omlouvám se, píšu v rychlosti na mobilu a mobil mi sám mění slova orezu na ortezu..-:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]