Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat zkažené kuře?

Od: lucie1903 odpovědí: 9 změna:
Hezký den přeji, potřebuji poradit. V sobotu jsme koupili kuře-chlazené na takové té vanicce ve fólii. Na kuřeti je napsáno spotřebujte do 9.5., nějak jsem zapinkala rozporcovaní a zamražení. Teď jsem kuře vykostila, když jsem si k němu zblizka pricihla trosicku zasmrdelo, ne moc. Takové načichle něčím. Maso jsem oplachla a už nesmrdi. Barva je normalni. Myslíte že může být zkazene? Jinak celou dobu bylo v lednici. Děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zirafka
hodnocení

8x

Pro jistotu bych ho opláchla ve vodě, do které dáte asi 1/4 l octa.

To s tím octem je sice dobrá vychytávka, protože náš čich pak už nevnímá nebezpečný ukazatel "zkaženosti". Maso se začne "tvářit" jako poživatelné. Tohle se dělávalo kdysi a i teď, běžně v restauracích, když už maso začalo trošku "zavánět". Jenomže já se šidit nebudu a když mám pocit, že je maso nějaké divné, tak ho uvařím raději pejskovi. Přece nebudu balamutit sama sebe. Tolik zase to kuře nestojí, abych kamuflovala jeho čerstvost octem. A pak, už to je stejně poznat ve výsledku. Proto o tom mluvím. Také jsem si takto vypomohla, ale to jídlo pak nemělo stejnou chuť.

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, ne, není zkažené - ono ani zcela čerstvé nijak hezky nevoní, resp. je to normální "zápach druhého dne" (i když je maso v lednici). Takže, klidně ho použijte a nechte pořádně projít správnou teplotou (vaření či pečení). Zdravím!

doplněno 07.05.19 17:19:

Zkažené maso smrdí i po umytí a lepí se na prsty. Více zkažené maso už mění i barvu a rozklad je patrný.

hodnocení

2x

Kolem kostí bývá trochu "cítit" i čerstvé maso - když z kuřete nebudete dělat minutku, mělo by být v pořádku.

m123*
hodnocení

1x

Zkažený kuře byste poznala i bez bližšího přičichnutí. Stačilo by udělat do folie jen dírku a ten puch byste měla v nose ještě několik hodin.

lidus*
hodnocení

1x

Když mi něco nevoní, vařim kočkám a slepicím. Jistěže, i moje šetrná tchýně prala maso v octu a hypermangánu, z tohoto důvodu jsme u ní nikdy nejedli ,ani kafe bych si u ní nedala jelikož je jistě před lety dostala jako dárek a zcela jistě bylo vyčichlé. Zásadně nekupuji ty akční, nakořeněná masa i kdyby je dávali zadarmo. Klidně ale použiji, měsíc prošlou trvanlivou smetanu, ta se dá i vyšlehat a nic ji není. Zde spíš přemýšlím co za sajrajt do ní dávají, že je to stále smetana.

figurek*
hodnocení

1x

podle data vidím že asi už je pozdě, ale třeba se moje rada bude hodit někdy příště někomu dalšímu.

Kazící se kuře je lehce oslizlé, kůže má povrchu nazelenalé opalizující odstíny a smrdí kočkám. Strčte vaše kuře pod nos kočce a výsledek poznáte hned.

rv*
hodnocení

0x

Tepelnou úpravou se každé kuře stane jedlým. Syrové je i čerstvé nebezpečné, protože salmonela je u drůbeže celkem běžná.

liska5
hodnocení

0x

Propláchněte ho v octové vodě a promažte ho namačkaným česnekem se solí. Budete mít trochu jinou recepturu, ale pro jistotu, kdyby...Takhle česnekované jsou dobré řízečky z každého masa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]