Nejste přihlášen/a.
To s tím octem je sice dobrá vychytávka, protože náš čich pak už nevnímá nebezpečný ukazatel "zkaženosti". Maso se začne "tvářit" jako poživatelné. Tohle se dělávalo kdysi a i teď, běžně v restauracích, když už maso začalo trošku "zavánět". Jenomže já se šidit nebudu a když mám pocit, že je maso nějaké divné, tak ho uvařím raději pejskovi. Přece nebudu balamutit sama sebe. Tolik zase to kuře nestojí, abych kamuflovala jeho čerstvost octem. A pak, už to je stejně poznat ve výsledku. Proto o tom mluvím. Také jsem si takto vypomohla, ale to jídlo pak nemělo stejnou chuť.
Dobrý den, ne, není zkažené - ono ani zcela čerstvé nijak hezky nevoní, resp. je to normální "zápach druhého dne" (i když je maso v lednici). Takže, klidně ho použijte a nechte pořádně projít správnou teplotou (vaření či pečení). Zdravím!
Zkažené maso smrdí i po umytí a lepí se na prsty. Více zkažené maso už mění i barvu a rozklad je patrný.
Když mi něco nevoní, vařim kočkám a slepicím. Jistěže, i moje šetrná tchýně prala maso v octu a hypermangánu, z tohoto důvodu jsme u ní nikdy nejedli ,ani kafe bych si u ní nedala jelikož je jistě před lety dostala jako dárek a zcela jistě bylo vyčichlé. Zásadně nekupuji ty akční, nakořeněná masa i kdyby je dávali zadarmo. Klidně ale použiji, měsíc prošlou trvanlivou smetanu, ta se dá i vyšlehat a nic ji není. Zde spíš přemýšlím co za sajrajt do ní dávají, že je to stále smetana.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.