Nejste přihlášen/a.
Moje babička dělala výborné svatební koláče, pekla je nejen na sváteční události, tak i občas jen tak na jídlo v pátek. Kdysi jsem si od ní vzal recept, ale je možné, že se spletla a dala mi jiný, protože chutnali naprosto odlišně. Nemáte někdo osvědčený recept?
A pekla je pokaždé ve své troubě...
Třeba teď na Velikonoce tchýně přijela k nám, aby se tyto koláčky pekly výjimečně u nás (kvůli rekonstrukci jejího domu). No a první dva plechy byly velmi nezdařené... Taky těsto nechtělo nakynout, jako bylo zvykem... a měli jsme jiný olej, než běžně ona kupuje...
Byť koláčky nakonec byly celkem dobré, nebyly to ony standarní vynikající ...
Ten recept je základ, ale další vlivy můžou dobrý recept hodit pod stůl. Je to spíše o letech praxe. A ta praxe je v jedné místnosti, v jedné troubě...
Dobrý den, jako konzument (nikoliv tvořitel) vím, že na podobné koláčky je úžasné tvarohové těsto (není suché, není tvrdé, je vláčné, chutná skvěle). Viz odkaz si jistě vyberete. Zdravím!
Moje babička taky dělávala báječné koláče a pamatuju si,že do nich kromě másla dávala i domácí sádlo ale už nevím v jakém poměru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.