Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Tvaroh je moc řídký

Od: rodic odpovědí: 12 změna:

Koupil jsem balený tvaroh a je moc řídký, jak odstranit přebytečnou vodu? Dělali jsme koláče a nějak se v nich ztratil.

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

evelin*
hodnocení

5x
Zkus dat tvaroh do nejake lehke prodysne latky a nechat chvíli odkapat :))

 

hodnocení

5x
avatar clayman
Do tvarohu patří vejce, pokud nepomůže může se přidat i vanilkový puding. Ano je to pak znát, ale v případě vanilky je to snad i výhoda. :)
rodic
hodnocení

Do tvarohu jsem dával na jeden tvaroh jeden žloutek.

 

hodnocení

3x
Dobré je dát trocha dětské krupičky.
Opravdu pouze trochu.
Pokud nemáte, použijte ztužovač za studena od Dr.Oetkera.
doplněno 27.04.19 20:58:

Šmarjááá, já ten žloutek nenapsala :-D
-----
Jdu raději do hajan...

rodic
hodnocení

Díky moc, Śvagrová říkala, že dávali trochu pudingu, ale že to bylo cítit, krupička bude dobrá.

 

hodnocení

1x
avatar gamapolis

Dobrý den. Přikláním se k radě od @wamp - ztužovač za studena od Dr. Oetkera. Já ho používám do tvarohového dezertu s jahodami a piškoty a je skvělý. Nemá to ani žádnou chuť. Ale ten asi nemáte doma a krupičku ano. Ten tvaroh byl asi z krabičky, že? Takový ten vyšlehaný.

rodic
hodnocení

Ne, byl balený.kostka. Já to nepotřebuji teď, koláče jsme dělali včera a nebylo to ono. Tak až příště budu dělat, abych věděl jak na to.

Tak to je divné, že byl tak řídký, ale pokud ho nepotřebujete dnes, tak opravdu zkuste ten ztužovač. Možná by stačila jen půlka sáčku a polovina doporučovaného množství vlažné vody. Po pár vteřinách vznikne taková směs (klovatina), kterou s tím tvarohem promícháte, lépe vyšleháte.

rodic
hodnocení

Nějak se v koláčích ztratil. Rady určitě využiji.

 

hodnocení

1x

Kupuji i vaničkový, protože v dnešní době je to skoro jedno. Ale dávám do cedníku vyloženého velkým kapesníkem jenom k tomuto účelu používanému, trochu zamotám, položím nahoru širší hrníček s vodou, aby byl těžký a nechám do druhého dne vykapat. Tu syrovátku vypiji, nebo dám slepičkám. Tvaroh je druhý den přesně takové konzistence, kterou do buchet, nebo koláčů, potřebujete. A je i chuťově daleko lepší. Ale pozor, jeden tvaroh nestačí, protože oni to právě šidí tou tekutinou, aby to víc vážilo. Já kupuji vždycky dva tvarohy, protože je vždycky spotřebuji. Nebo když zbyde, tak ho sním. Jinak do tvarohu je také dobrá nastrouhaná kůra z citronu. Ne chemicky ošetřeného, nebo citronový cukr od Vitany. Zatím je stále opravdu voňavý a je tam opravdová citronová kůra.

 

jabraka*
hodnocení

0x

Kupuji tvaroh často.Třeba v PENNY mají asi 6 druhů.A ty balené "kostky" jsou aspoň tři s různou viskozitou.Pak jsou v plastových kelímcích a ty až tečou.Ve tvaru trojůhelníku je tvaroh lisovaný,téměř bez syrovátky.,A pak je několik tvarohů "na strouhání".

I v ostatníc hmarketech je na výběr dost typů.

JABRAKA

rodic
hodnocení

Tak u nás v Penny mají tedy menší výběr než u vás. Jeden druh vaničkového a jeden druh baleného a potom jeden na strouhání. Bydlím u slovenských hranic.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]