Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem balený tvaroh a je moc řídký, jak odstranit přebytečnou vodu? Dělali jsme koláče a nějak se v nich ztratil.
Šmarjááá, já ten žloutek nenapsala
-----
Jdu raději do hajan...
Dobrý den. Přikláním se k radě od @wamp - ztužovač za studena od Dr. Oetkera. Já ho používám do tvarohového dezertu s jahodami a piškoty a je skvělý. Nemá to ani žádnou chuť. Ale ten asi nemáte doma a krupičku ano. Ten tvaroh byl asi z krabičky, že? Takový ten vyšlehaný.
Ne, byl balený.kostka. Já to nepotřebuji teď, koláče jsme dělali včera a nebylo to ono. Tak až příště budu dělat, abych věděl jak na to.
Kupuji i vaničkový, protože v dnešní době je to skoro jedno. Ale dávám do cedníku vyloženého velkým kapesníkem jenom k tomuto účelu používanému, trochu zamotám, položím nahoru širší hrníček s vodou, aby byl těžký a nechám do druhého dne vykapat. Tu syrovátku vypiji, nebo dám slepičkám. Tvaroh je druhý den přesně takové konzistence, kterou do buchet, nebo koláčů, potřebujete. A je i chuťově daleko lepší. Ale pozor, jeden tvaroh nestačí, protože oni to právě šidí tou tekutinou, aby to víc vážilo. Já kupuji vždycky dva tvarohy, protože je vždycky spotřebuji. Nebo když zbyde, tak ho sním. Jinak do tvarohu je také dobrá nastrouhaná kůra z citronu. Ne chemicky ošetřeného, nebo citronový cukr od Vitany. Zatím je stále opravdu voňavý a je tam opravdová citronová kůra.
Kupuji tvaroh často.Třeba v PENNY mají asi 6 druhů.A ty balené "kostky" jsou aspoň tři s různou viskozitou.Pak jsou v plastových kelímcích a ty až tečou.Ve tvaru trojůhelníku je tvaroh lisovaný,téměř bez syrovátky.,A pak je několik tvarohů "na strouhání".
I v ostatníc hmarketech je na výběr dost typů.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.