Nejste přihlášen/a.
Děláte si legraci? Tak malé dítě má na pleny nárok. Každé dítě je jiné, někdo dřív a někdo později. Jelikož jsem byla líná prát, chodila moje dcera na nočník sotva seděla, mít jednorázové pleny, tak to nehrotím. První vnučka bez problémů v roce a druhá jen na velkou, čůrala do plen těsně než šla do MŠ i když občas se ji podařilo uchytit.
Netlačte na pilu. Ještě má čas, najednou to půjde, ani nebudete vědět jak. Všeobecně děti v jednorázových plenách chodí později na nočník, protože je zkrátka nestudí, takže se nemají potřebu jich zbavovat. Dokonce znám případ, kdy se kluk naučil na nočník až téměř ve 3 letech, už měli doma strach, že ho nevezmou do školky.
Syn si taky nechtěl říkat kolem těch 18 měsíců. Tehdy se nosily ještě bavlněné punčocháče. Doma jsem mu pleny sundala a nechala jej jen ve spoďárech a punčocháčích. Když si je počůral, nechala jsem ho chvíli v tom chodit a dala jsem najevo, jaká je ostuda. A najednou si začal říkat. Samozřejmě na noc to ještě chvilku trvalo. Taky existují dětské pisoárky, které se přilepí na zeď přísavkami, jsou ve tvaru zvířátek a je tam uvnitř vrtulka, pokud na ní dítě čůrá, točí se.Stojí asi 200,- a vylije se jako nočník. Děti to baví a tak se nebrání čůrání tam.
Záleží bohužel na rodičích, moje dcera je neměla od roku a vnučce je dávala ještě ve třech pro svou pohodlnost.
A na jedné ani na druhé se to nijak nepodepsalo. Tím chci říct, že je úplně ale úplně jedno, jak dlouho dítě mělo pleny, kdy začalo chodit, mluvit atd. atd. Nic z toho není pro budoucí šťastný život podstatné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.