Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bramboráky bez vajec

Od: mokina odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,
kvůli alergii na vejce bych potřebovala usmažit bramboráky bez vajec. Když vezmu klasický recept půjde to nebo se budou rozpadat? Nebo máte nějaký tip jak vejce nahradit?

Bramboráky bez vajec

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vejce nahraď Solamylem. :)

"Do těsta na bramborák, palačinky, lívance, bramborové placky přidáme 1 lžíci Solamylu (těsto pro celou rodinu)."

yyy
hodnocení

4x

půjde. Já ho nedával ani do kynutých knedlíků. Ono to drží i při sobě, když brambory jen nastrouháte a upečete.*palec2*

patronka*
hodnocení

3x

Nahradit vejce lze přidáním nastouhaného sýra. Ten bramboráky taky podrží. Já ho dávám pokaždé ...:)

hodnocení

3x

Bramborový škrob zajistí nerozpadání bramboráků ;)

jdeto
hodnocení

2x

zalezi na konzistenci brambor, ale vice mleka, vice mouky...

jinak babské rady jak nahradit vejce:

1 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu rozmíchaná v 1 dl studené vody, místo 2 vajec

1 lžička pudinkového prášku a 1 lžička oleje za 1 vejce do sladkých litých těst

½ sáčku instantního droždí smíchaného s cca 1 dl horké vody nahradí 1–2 vejce

1 prášek do pečiva smícháme s lžící octa a 1 lžící vody, anebo s ½ lžící oleje a ½ lžící vody

1 prášek do pečiva sám nahradí 1–2 vejce

želatina (jeden sáček) nahradí až 3 vajíčka

u vánočního cukroví použijeme ½ lžíce škrobu v 1 dl vody místo 1 vejce nebo 2 žloutků

No, kypřící prášek (droždí) nahradí vejce ne z hlediska soudržnosti, ale našlehání - nakynutí - vykypění. Na to pozor. V bramborácích to určitě nahradit vejce nepomůže!

ddt
hodnocení

2x

Do bramboráků nedávám nkdy vejce. Dokonce mi ten bramborák přijde lepší než s tím vejcem. Nerozpadne se.

hahanaj*
hodnocení

2x

není třeba ničím nahrazovat

gurman
hodnocení

2x
Bramborák bez vejce, není bramborák,asi tak

Bramborák bez brambor není bramborák. Bramborák bez vejce je úplně normální bramborák *smich*

cesmina*

Já tam vejce nedávám a je to úplně normální bramborák.

hodnocení

1x

Dělal jsem bramboráky i JEN z brambor (a koření na dochucení) a držely po hromadě a byly výborné.

Vajíčko tam nedávám nikdy :)

gurman
Tak to si nedělal bramboráky:)

hodnocení

0x

A seš alergická na celé vejce nebo jenom na žloutek nebo jenom na bílek?

hodnocení

0x

Pro mě je překvapující, že se do bramboráků dávají vejce :) takže když je vynecháte, nic se nestane.

liska5

Pro mne je překvapující zase mléko do bramborákového těsta.

gurman
hodnocení

0x
Pro ty co neví co patří do bramboráku:brambory sůl majoránka kmín česnek VEJCE hl.mouka.

Snad nám tohle osud (Bůh, Matka příroda, Duch života... dosaďte si dle vlastního přesvědčení) promine, že se tady hádáme nad tím, jestli bramborák bez vajec je pořád bramborák.

Ale když už jsme v tom... já ho dělám bez mouky. Je to pořád bramborák? A kmín tam taky nemám ráda. Zato dávám pepř. Je to bramborák? A kdyby to bylo s hladkou moukou a s pepřem bez kmínu, byl by to bramborák?

Vidíte, kam jsme dospěli. Hádáme se tady, jak to má být. Správný bramborák je samozřejmě s vejcem. To, jak to dělá kdovíkdo je podružné. Prostě ty bramboráky bez vejce jsou jen napodobeniny a tečka. To máte jako s tím, že jsem někde četla, že nejsou jen 2 pohlaví, ale 77 čehosi různého. Místo aby byli tito exoti posláni někam, tak se budou lidi operovat apod., aby bylo "všechno v pořádku". No a nakonec budeme v p...i všichni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]