Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám sušené jidášovo ucho a na obalu je napsané vložit na 3 hodiny do vody a pak vařit maximálně 3 minuty. To je ale vždy houba hodně tvrdá po 3 minutách. Stane se něco když ji dám do polévky hned na začátku a budu ji vařit třeba 30 minut?
Proč tam můžou psát že vařit max. tři minuty?
Jidášovo ucho jsme nikdy doma neměli, ani čerstvé ani sušené, takže nevím jak se s ním zachází. Ale tak nějak si vzpomínám že jsem kdesi četl, že sušené ucho se má namočit a povařit tři minuty před další přípravou.
Vypadá to, že po tomto tříminutovém uvaření ho ještě musíte podusit a nebo ho povařit delší dobu.
Tato houba se právě vyznačuje tím, že nikdy není rozměklá, jako obyčejné houby. Má se máčet ve studené vodě asi dvě hodiny, dokud nenasákne vodu nezvětší svůj objem. Já ji mám vždy v lednici připravenou k použití, namočenou ve vodě. Každý den vodu vyměním a mám i 5 dní bez problému. Může se dát samozřejmě i do horké vody, aby se urychlil proces natáhnutí vody. Pak se houba nařeže na tenké proužky a přidává se do různých pokrmů. Polévky nebo nějaká "čína",nebo do salátů. Houba musí být na skus křupavá a rozhodně ne měkká. Ale to nehrozí, protože tato houba nezměkne a proto se řeže na ty tenké proužky. Ani nemá žádnou chuť, ale je to příjemné, jak to lehce křupe v puse. V tom je právě to její kouzlo. A je velmi zdravá. Takže proto říkají vařit jen 3 minuty, jde o to, jenom ji v jídle prohřát. Víc nic. Já kupuji u Vietnamců tohle chefshop.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.