Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jidášovo ucho délka přípravy

Od: nikolaaaa odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám sušené jidášovo ucho a na obalu je napsané vložit na 3 hodiny do vody a pak vařit maximálně 3 minuty. To je ale vždy houba hodně tvrdá po 3 minutách. Stane se něco když ji dám do polévky hned na začátku a budu ji vařit třeba 30 minut?

Proč tam můžou psát že vařit max. tři minuty?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

figurek*
hodnocení

0x

Jidášovo ucho jsme nikdy doma neměli, ani čerstvé ani sušené, takže nevím jak se s ním zachází. Ale tak nějak si vzpomínám že jsem kdesi četl, že sušené ucho se má namočit a povařit tři minuty před další přípravou.

Vypadá to, že po tomto tříminutovém uvaření ho ještě musíte podusit a nebo ho povařit delší dobu.

 

hodnocení

0x

Sušené namočit aspoň na ty 3 hodiny (zalít vroucí vodou), slít a dál vařit 10 - 20 minut do změknutí - doba zavisí na délce máčení.

Čerstvé aspoň spařit nebo nechat hodinu namočené a vařit o něco kratší dobu.

Ty časy vaření jsou orientační - vždycky musíte ochutnat.

 

hodnocení

0x

Tato houba se právě vyznačuje tím, že nikdy není rozměklá, jako obyčejné houby. Má se máčet ve studené vodě asi dvě hodiny, dokud nenasákne vodu nezvětší svůj objem. Já ji mám vždy v lednici připravenou k použití, namočenou ve vodě. Každý den vodu vyměním a mám i 5 dní bez problému. Může se dát samozřejmě i do horké vody, aby se urychlil proces natáhnutí vody. Pak se houba nařeže na tenké proužky a přidává se do různých pokrmů. Polévky nebo nějaká "čína",nebo do salátů. Houba musí být na skus křupavá a rozhodně ne měkká. Ale to nehrozí, protože tato houba nezměkne a proto se řeže na ty tenké proužky. Ani nemá žádnou chuť, ale je to příjemné, jak to lehce křupe v puse. V tom je právě to její kouzlo. A je velmi zdravá. Takže proto říkají vařit jen 3 minuty, jde o to, jenom ji v jídle prohřát. Víc nic. Já kupuji u Vietnamců tohle chefshop.cz/...

 

fany
hodnocení

0x
Vůbec ho nenamačej a když tak na max.10 min dej ho do polévky nebo do jídla... roste zejména z jara v českých lepších na bezu.
Je to velice chutná houba
Dá se jíst za syrova-výtečná chuť

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]