Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotenství

Od: diana* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den chtěla bych se prosím zeptát můžete mi prosím poradit z kyselinou listovou proto že planuji rodinu nemám žádný zkušenosti s kyselinou listovou četla jsem že když jse bere kyselina listova že jsou vady na dítěti tak teď nejsem si jistá jestli to mám brát a nebo ne může tě mi prosím poradit děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
A odkaz by nebyl? To by mě moc zajímalo. Zkuste si vyhledat informace znovu. Užívání kyseliny listové v těhotenství naopak významně snižuje riziko vrozených vývojových vad u plodu.

hodnocení

1x

Dobrý den. Zřejmě jste to špatně pochopila. Kyselina listová se naopak doporučuje ženám před těhotenstvím i během něho.

hodnocení

1x

Kyselina listová (acidum folicum, někdy bývá označována jako vitamin B9) je látka ze skupiny B-vitaminů. Její dostatečný příjem v průběhu těhotenství je velmi důležitý pro správný vývoj plodu.Má výrazné embryoprotektivní vlastnosti, tj. schopnost chránit embryo před škodlivými vlivy. Nejdůležitější je její dostatečný přísun v době prvního trimestru, ale doporučuje se užívat po celou dobu těhotenství. Kyselinu listovou obsahuje především listová zelenina – špenát, brokolice, růžičková kapusta.

porodnice.cz/...

*houpy*

iz*
hodnocení

0x

S ničím se to nemá přehánět > ani s kyselinou listovou. Za prvé je v hodně věcech, které denně jíme, a za druhé podporuje dělení buněk (bohužel i nežádoucích).

lidus*
hodnocení

0x

Děti narozené v minulých letech, kdy jsme byli bez této osvěty, internetu, laktačních poradců, těhotenského cvičení a všech těch rádoby nutných věcí, by musely všechny mít vývojové vady a být dementi. Nejsou, a tak si dovolím vyvodit, že těhotenství není nemoc a není třeba brát podpůrné přípravky, dolňky stravy a huntovat tělo nějakým cvičením, není třeba chovat se jinak než před těhotenstvím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]