Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde dělám chybu

Od: rodic odpovědí: 10 změna:

Ať už makrelu peču a nebo smažím, tak je chuťově do hořka a má takovou štiplavou chuť. Kdysi dávno jsem ji měl u strýce a ta byla výborná, ale ten je již po smrti. Poradí někdo?

doplněno 17.04.19 13:28:

Ještě doplním, že jsem ji jen osolil.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ogar
hodnocení

1x
Chybu děláte v tom, že kupujete makrelu, ta má maso nahořklé. Každá. :) Dá se to potlačit kořením, ale ne úplně. I ta uzená z obchodu je nahořklá, toho jste si nevšiml? Ostatní ryby to nemají. Zkuste třeba hejka (mořská štika), ten má maso lahodné, sladké.
rodic
hodnocení

No právě že u uzené to necítím, takže ne, nevšiml.

host
hodnocení

1x

Na oleji nebo na másle? Oleje mají různé chutě.

hodnocení

0x

Napadá mě snad jen rozlitá žluč, nebo špatný výběr koření. Některé po grilování hořkne.

rodic
hodnocení

@ringo koření jsem žádné nepoužíval a vždy to bylo od Novaca v balení. Dost mě to mrzí, protože jinak by to byla výborná ryba.

hodnocení

0x

Nebude chyba v rybě? Změňte prodejnu.

doplněno 18.04.19 06:26:

Taky to může být tím "kdysi dávno" - jak co do ryby, tak i do vzpomínky na ni.

rodic
hodnocení

@jedubabicka Poslední jsem bral v jiné prodejně než předtím a dovezli jim je nedávno.

amy®
hodnocení

0x

Slyšela jsem, že u některých ryb by se měly vyndat před grilováním skřele, že právě to může způsobit hořkost. Možná mě nějaký rybář opraví, že to je nesmysl, ale na základě této rady ryby před grilováním takto připravuji. Nebo může hořkost způsobit žluč, která omylem maso potřísnila.

liska5

Hořkost může být i z krve. To srdíčko, takový tmavý trojhránek hned za hlavou, se má odstranit. Skřele jsou hodně prokrvené, to by souhlasilo.

rodic
hodnocení

Takže problém vyřešen. Někde jsem vyčetl, že je potřeba odstranit černé části po vyvržení, u druhé ryby jsem to všechno očistil a už není žádná hořká chuť na makrele. Smažil jsem podle jedné rady na sádle a není to ono, příště použiji asi máslo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]