Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám překonat strach z gynekologa?

Od: nejmenovana odpovědí: 12 změna:
Jak mam překonat strach z gynekologa? Vým že tam musím ale bojím se. Bojím se že to bude něco vážného nevíte někdo jak mam překonat strach?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Nestačilo by si uvědomit, že kdyby to opravdu bylo něco vážného, bylo by horší jej nenavštívit (snížila by se šance problém vyřešit)?

hodnocení

3x

Nepomohlo by Vám mít s sebou doprovod blízké osoby? Byla byste třeba klidnější.

ojk
hodnocení

2x

Tím, že návštěvu gyn. oddalujete, neznamená, že tam nebudete muset jít. Takže stejně tam někdy půjdete, tak si řekněte, zítra se objednám, nebo tam zajdu. Strach se asi překonat nedá, ale jde o to hlavně objednat se, pak už tam prostě musíte jít.

hodnocení

2x

Vy se nebojíte gynekologa - vy máte strach z toho, co by vám případně mohl diagnostikovat. Jenže máte-li nějaké potíže, pak čím déle se budete bát a odkládat, tím mohou být horší. Samy od sebe většinou nezmizí.

liska5
hodnocení

1x

Hlavně nic neoddalujte. Čím dřív, tím líp. Víte, jak se Vám uleví, až to budete mít za sebou. Nejhorší je nejistota.

hodnocení

1x

I kdyby nebylo něco v pořádku, v ranném stadiu se vše vyléčí. Chodím každý rok a pan doktor mě vždycky pochválí.

*placni*

hodnocení

0x
Pokud máte strach z gynekologa, najděte si gynekoložku ;)

Tazatelka se nebojí gynekologa-muže, ale výsledku vyšetření.

*cteni*

hodnocení

0x

Pěkný den,

najděte si ženu-gynekoložku. Ty bývají šetrnější. A zajistětě si doprovod do čekárny. Já to takhle udělala a je po stresu. Vyšetření bylo v pohodě,výsledky také.

Tak já mám opačnou zkušenost. Při prohlídce u muže gynekologa jsem nikdy nic necítila a při prohlídce u ženy gynekoložky jsem vždy měla dost nepříjemné pocity, které hraničily s bolestí.

Já taky měla bezcitnou jednu gynekoložku.

evelin*
hodnocení

0x
Ahoj, naprosto tě chápu. Zažívala jsem něco podobného. Důležité je si uvědomit, z čeho konkretne mate strach. Z bolesti? Nebo se stydis? Gynekolog je profesional, denne prohlizi desítky pacientek, není důvod k obavam. Raději docházej ke gynekoložce - ženě, pokud to pro tebe bude prijatelnější. Bolesti se bát nemusíš, gynekolog ví, jak s genitáliemi zacházet. Zkus si s ním předem o svých obavách promluvit, on te uklidní a ty se budeš cítit lépe. Hlavně prohlídku neodkládej, potom by jsi teprve mohla mít závažný problém. :) Hodně odvahy preju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]