Tím, že návštěvu gyn. oddalujete, neznamená, že tam nebudete muset jít. Takže stejně tam někdy půjdete, tak si řekněte, zítra se objednám, nebo tam zajdu. Strach se asi překonat nedá, ale jde o to hlavně objednat se, pak už tam prostě musíte jít.
Vy se nebojíte gynekologa - vy máte strach z toho, co by vám případně mohl diagnostikovat. Jenže máte-li nějaké potíže, pak čím déle se budete bát a odkládat, tím mohou být horší. Samy od sebe většinou nezmizí.
najděte si ženu-gynekoložku. Ty bývají šetrnější. A zajistětě si doprovod do čekárny. Já to takhle udělala a je po stresu. Vyšetření bylo v pohodě,výsledky také.
Tak já mám opačnou zkušenost. Při prohlídce u muže gynekologa jsem nikdy nic necítila a při prohlídce u ženy gynekoložky jsem vždy měla dost nepříjemné pocity, které hraničily s bolestí.
Ahoj, naprosto tě chápu. Zažívala jsem něco podobného. Důležité je si uvědomit, z čeho konkretne mate strach. Z bolesti? Nebo se stydis? Gynekolog je profesional, denne prohlizi desítky pacientek, není důvod k obavam. Raději docházej ke gynekoložce - ženě, pokud to pro tebe bude prijatelnější. Bolesti se bát nemusíš, gynekolog ví, jak s genitáliemi zacházet. Zkus si s ním předem o svých obavách promluvit, on te uklidní a ty se budeš cítit lépe. Hlavně prohlídku neodkládej, potom by jsi teprve mohla mít závažný problém. Hodně odvahy preju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.