Zdravím. Dnes při menší tůře jsme požádali staršího pána přes plot jeho zahrady o doplnění vody do petky. S úsměvem nám vyhověl . Než přišel, okukovala jsem jeho zahradu a málem mě trefil šlak. Polovina zahrady posečená i s medvědím česnekem. Sekačka byla připravena na další sečení. Požádala jsem o pár lístků medvědího česneku. Pán zavolal manželku s vnučkou a přidali se ke mně a manželovi v trhání listů. Naplnit plátěnou tašku trvalo asi 10 minut. Těch pár lístků váží skoro 1,5 kg.A teď otázka. Milí rádcové, prozradíte Vámi vyzkoušený recept na jakékoliv zpracování česneku?
Docela dlouho vydrží ty natrhané listy v lednici.Týden v sáčku beze změny určitě. Co nejvíc ho konzumujte syrový, na chleba, do polévky, pomazánek, salátů i na každou přílohu. Pak si vyrobte pesto, nebo ho rozmixujte v oleji do dalších vaření.
Rozsekat, naplnit tím tvořítka na led, zalít vodou a zamrazit. Kostky pak můžeš házet při vaření třeba do polévek a tak. Někdo ho třeba nakládá do oleje. Ale čerstvý je čerstvý.
Zdravím. Blíží se Velikonoce. Pokud děláte velikonoční nádivku, dejte ho do ní. Jinak je dobrý i pokud ho přidáte do číny, do těstovinového salátu, chutná nám přidaný i do rizota.
Já ho mám rád jako špenát, tu známou kaši ze školy. Trošku špenátových lístků, trošku mladých kopřiv a velkou část česneku. Chvilku povařit a rozmixovat. Nebo ho zapékám s těstovinama, třeba i bez uzeniny, jen hodně česneku.
.Dnes bylo v kuchyni zeleno. Pesto, zamrazené kostky jsou hotovy, na snídani tvarohová pomazánka s čenekem a zbytek v lednici čeká na chroupání a velikonoční nádivku. To by mne nenapadlo přidat česnek ke kopřivám. Pozn. Před zpracováním se osprchovat listy musí. Sprcháč byl jak po okoupání horníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.