Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s pletí

Od: romca* odpovědí: 10 změna:

zdravim už delsi dobu mam problemy s pleti...je mi 29 let,trapi me to dost...prece jen neni to hezké mit na obličeji akne..ale ja nemám takové akne jako akne ale spíše,červene fleky se mi ted udelaly na krku...pak pupinek vedle toho,akne..no, a nebo na čele jsem mela hrboly červené nehezké..bylo to teple nebo to svedelo..kožni mi nasala antibiotika,zabraly,ale pak se objevilo zase neco.. a furt dokola,takže mi vlastne nic nepomáhá...doktor obvodni mi řekl že 90procen t hormony..jako fajn..ale ja se tim hoden trapim a nvim co mam delat,dos me to omezuje a nemám žádné sebevedomi a mam z toho akorát nervy..:( prosim poradte estli vite co delat..nebo jesi nemužu mit nejakou alergi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

elane
hodnocení

3x

Dobrý den, zkušenost nemám, ale mockrát jsem slyšela a četla, že akné může zmizet, když vyloučíte mléčné výrobky. Více např. zde:

idnes.cz/...

uzdravsvouplet.cz/...

idnes.cz/...

zenysro.cz/...

lady.cz/...

Když Vám nic jiného nefunguje, zkusit to můžete.

hodnocení

1x

Zdravím. Toto musíte řešit s kožní lékařkou. Jen ta může po různých vyšetřeních určit příčinu a nasadit vhodné léčivo. Je to běh na dlouhou trať, tak buďte trpělivá. Hlídejte si stravu, některé potraviny akné zhoršují. Můžete zkusit i kosmetičku. Přece jen asi poradí lépe než lidé na netu, když Vaši pleť uvidí.

doplněno 10.04.19 15:42:

Užíváte antikoncepci?

romca*
hodnocení

jde o to,že ni chodim dlouho,ona mi rekla bakterie..ale me to prijde jako blbost..pac rucnik si menim pravidelne,furt se umyvam ,nosim bakterial gel...nemám nikdy cistou hezkou plet ani 2 týdny :/ nehezke bolave hrboly,to neni normalni moc:/ ona ždy nasani antibiotika..ale to se nedá resit furt jimi prece... rekla sem ji že je to divný..že fut neco a ona to sou bakterie...tečka

pb®

Používáte ručník jen a pouze na obličej a obden ho měníte? K tomu tento ručník perete minimálně na 60°C a žehlíte? Jak často perete povlak od polštáře? Dnes kde kdo pere jen na 40°C, prášky to zvládnou, ale o nějakí desinfekci nemůže být řeč. Žehlí se už také sporadicky, jsou sušičky a lidi šetří čas. Ale ona taková žehlička na nejvyšší stupeň a pára k tomu má něco do sebe.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, že by to byla seborea (seboroická dermatitida)? Někdy je obtížné i pro kožního lékaře určit ji přesně, ale když předepíše mastičku Imacort, tak ta pomáhá skoro hned, resp. zmizí červené zabarvení. Ovšem, seborea se nedá vyléčit zcela, ale jen mírnit její projevy. Požádejte kožního lékaře o tu mastičku (nebo vzneste dotaz na seboreu). Zdravím!

doplněno 16.04.19 20:19:

romca - větším počtem zde založených dotazů na stejný problém si nepomůžete, resp. problém to nezmenší. Raději komunikujte zde.

hodnocení

1x

@romca - mi rekla bakterie..ale me to prijde jako blbost
Vyměňte lékařku - jak prosté.

liska5
hodnocení

0x

Může to být bakterie. Když jim v těle vytvoříte vhodné prostředí, tak se ráda pomnoží...Imunita sídlí ve střevě, tak ho vyčistěte zeleninou, obilnými klíčky, kyselým zelím. Hlavně vynechte cukr a bílé pečivo/ croassanty, zákusky, sladké tyčinky, buchty, sušenky, čokoládu, kafe, colu, chipsy, levné uzeniny, paštiky, tučná jídla...Zkuste jíst pár týdnů stravu, jako vegetarián a nezapomeňte na ořechy, za studena lisované oleje, semínka, klíčky, cereálie, luštěniny. A mezi jídly hodně pít. Čistou vodu s citronem nebo se lžicí jablečného octa. Akné mívají lidé, kteří mají málo železa a zinku. Nejvíc je ho v melase a semíncích / dýňové, slunečnice, len... / A omezit mléko a mléčné výrobky. Stačí trocha kefíru nebo jeden malý bílý jogurt na podporu střevní mikroflory. A choďte ven na slunko, chce to pohyb na čistém vzduchu.

elane

Může to být bakterie, která se Vám přemnožila ve střevech. CANDIDA (nejčastěji Candida Albicans) je druh houby, (kvasinka), kterou v sobě máme všichni ve střevech, na sliznicích, všude. Když má dostatek potravy, která jí chutná (sladké), potvora se přemnoží a pokud je tělo nějak oslabeno, začnou problémy. Nutí člověka jíst víc a víc sladkého, protože jí ho miluje. (Tedy kvasinka miluje sladké, nikoli toho člověka.)

Nebudu složitě popisovat, co už dobře popsali jíní, tak posílám alespoň jeden odkaz: celostnimedicina.cz/...

Hloupý je, že Vám to doktorka neřekla. Na Candidu nasadila jako "první pomoc"antibiotika, ale měla dodat, co máte a nemáte jíst. Když nezměníte svoje stravování, Candida se za nějakou dobu zase vrátí. A časem antibiotika přestanou zabírat.

A ten antibakteriální gel vyhoďte. Niči Vám přátelské bakterie na rukou a kůží Vám proniká do těla, rozhodně Vám škodí, zhoršuje rovnováhu kvasinek ve vašem těle. Zřejmě přispěl k oslabení mikrokflóry ve Vašich střevech. Úplně stačí, když si před jídlem umýt ruce.

elane

A tím chci říct, že opět souhlasím s liškou. :) Řekla stručně a jasně, že naše zdraví, včetně stavu naší kůže záleží na tom, co jíme. Akorár tomu lidi většinou nechtějí věřit a hledají jiné "zázračné" rady.

Já jenom dodávám, že když na sebe patláte zbytečnou chemii (která ničí přáelské bykterie na kůži a těle) situaci to jenom zhoršuje.

evelin*
hodnocení

0x
Dobry den, jak už zde bylo řečeno, hlídejte si stravu. Jezte hodně ovoce, zeleniny, jogurtů a oříšků - ty jsou na pleť výborné. Omezte sladká a mastná, smažená jídla. Taky zkuste více pít, alespon 2 litry ciste vody denne. Muzete do ni přidat citronovou šťávu, ta má na pleť rozhodne pozitivní vliv. Ráno si vařte kopřivový čaj, ten má výborné účinky na pročištění organismu. Dbejte na dostatečný přísun vitamínů, zejména C,D,B, zinku a selenu. Kupte si jemne, neparfemovane mýdlo a dvakrát denne si plet dukladne vyčistěte. Nakonec několikrát opláchněte ledovou vodou - působí antibakteriálně a podporuje prokrvení pleti. Zkuste krémy od Lavery, mě fungoval jeden s mátou a zinkem. Nebo můžete používat třeba obyčejný arganový olej, ten dokáže zázraky. Dbejte na to, abyste často prala povlečení, choďte na čerstvý vzduch, ale někam do přírody, ne do znečištěného prašného prostředí. Omezte stres - ano, snadno se to říká, ale může to mit opravu velký vliv na stav pleti. Během dne si na pleť nesahejte, pokud nemáte čisté ruce. Zkuste zvážit, zda by vám neslušela ofina. Akné na čele by poměrně dobře zakryla. Kupte si kvalitní make-up, který dobre kryje nedokonalosti. A hlavu vzhůru! Akné v dnešní době trpí spousta lidí a nedělá je to ošklivými. Je to z velke části jen otázka toho, jak se vnímáte vy sama :) Mějte se, doufám, že jsem aspoň trošku pomohla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]