Nejste přihlášen/a.
Tučné a vysokokalorické není totéž co nezdravé. Místo na údajnou "zdravotu" se spíš zaměř na kvalitu (ta vyšší cena je relativní - 10 deka uzeného má 96% masa, deset deka párku může mít mezi 30 - 84%). A třeba i z toho vepřového bůčku se dají udělat různá dobrá jídla. A lepší, než omezovat kalorie, je spalovat pohybem.
Moje rada? Jez co ti chutná, a pokud máš omezené prostředky, v první řadě začni omezovat "mlsoty" (čipsy, popkorn, sladké pití...)
Já třeba obědvám ve fabrice v jídelně, což znamená zaručené jedno levné teplé jídlo denně (doma bys za ty prachy neuvařil).
Je jaro. Sbírejte si mladé lístky pampelišek na čisté louce. Hodně zdravý salát. Naučte se na zálivky používat jablečný ocet místo běžného. Porovnejte ceny, někde 3x levnější. A do salátu lžíci olivového oleje nebo oleje ze semínek, jako dýňový. Sbírejte taky medvědí česnek nebo špičky kopřiv. Nasekané do míchaných vajíček a máte vitamínovou bombu. Uvařte si červenou čočku, ta se nemusí namáčet a čerstvá je uvařená hned. Zahuštěte ji během vaření lžicí vloček nebo pohankou-lámankou, +bobk.list, majoránku, česnek a solit až na konec / zásada u luštěnin/. Uvařte si ječné kroupy. Vaří se dlouho. Výborné na játra a střevo. Do nich si vmíchejte dušené houby, žampiony nebo hlívu. Na sladko se dají jen posypat sojovým nápojem Zajíc. Jezte mandle, ořechy, suš.švestky, fíky - vše zdroje minerálů místo nic neposkytujících crossantů, cukrovinek, buchet a levných čokolád. Ze zeleniny třeba kedluben, ředkvičky nebo salát, zelenou cibuli, pažitku. Máslo ani margarín není třeba, když je Lučina nebo Palouček, tak si je namažu. Bez cholesterolu jsou tvarůžky. Ty z LiDlu jsou nejlevnější a vyjdou na více jídel. K nim máslo ano.. Sádlo má podstatně míň cholesterolu, než máslo. To si vyrobte velmi pomalým smažením nakrájeného syrového sádla. Během smažení si odeberte holé sádlo do sklínky k používání v kuchyni a v druhé půlce si nechte škvarky.Ty lehce osolte. S hořčicí a cibulí na chleba výborné. Jinak jsou fajn vařené brambory se smaž. cibulkou zapíjené podmáslím, nebo jen brambory s máslem.
Já kuřecí za moc zdravé nepovažuji /antibiotika/. To si raděj dám vepřové, nebo krůtu či králíka, i když ty jsou dražší. Ještě zmíním kyselé zelí. Levný zdroj C vitamínu a vlákniny. Nevařit, ale přidat sekanou cibuli, trochu zředit vodou v níž rozmícháte med a máte zdravý salát.Výborný k šouletu / hrách a kroupy ochucené česnekem a majoránkou/. Jinak podobné otázky tu už byly.
S tímhle přístupem moc vekou kvalitu nečekej! choď po supermarketech a nakupuj v akcích - bude tě alespoň těšit, že jsi koupil "levně" vepřové a hovězí maso a uzeniny kupuji u místního řezníka, který je vyhlášený. Kuřecí maso od kolegy z domacího chovu - celá kuřata. Ovoce a zeleninu vlastní, když je. pečivo přímo v pekárně. Cena lehce nadprůměrná, ale kvalita nesrovnatelná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.