Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodný kočárek

Od: jaska odpovědí: 4 změna:
Zdravím. Potřebovala bych poradit ohledně kočárku. Mám syna 1rok a má 12kg a 77cm.
Tudíž potřebujeme kočárek který má větší nosnost a je prostorný. Měl by to být sportovní typ s nafukovacími koly a dobrým skladováním. Prohledala jsem snad všechny weby a nikde jsem vhodný nenašla. Proto se chci zeptat kdyby někdo věděl o lepším kočárku s vyšší nosností, s příslušenstvím a takový který je vhodný do terénu a pokud možno čtyřkolák tak mi prosím dejte vědět. A cena do 4500.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x

Mezi velké kočárky s velkou nosností patří sportovní trojkolky, ovšem obávám se, že za uvedenou cenu možná tak seženete bazarový X-lander, jinak nic. Velké sportovní kočárky jsou Peg perégo GT 3, měla jsem pro prvního syna. Už se nevyrábí, ale dal by se na bazaru za ty peníze sehnat. Ovšem skladný není, dá se dát tak do kufru kombíka, my vozili bez problému ve starém passatu. Velký a skladný je BABY JOGGER Summit X3, nosnost 35kg, má ho ségra, za uváděnou cenu neseženete ani jako bazarový. Easy walker je pěkná prostorná čtyřkolka, Red Castle je hodně prostorný, ceny netuším. Já mám TFK joggster, velký, nosnost taky slušná, složím ho do malého VW Polo, ovšem opět do ceny se nevejdete.

hodnocení

3x

Kočárek, který má vyšší deklarovanou hmotnost, je specializované zboží a z hlediska zákonů trhu prostě nebude mít tu cenu, kterou můžete čekat u běžného kočárku.

Já se zeptám takhle - je reálný předpoklad, že dítě bude i nadále velké? 12kg na roce znamená, že mohl mít kolem 4kg při narození, to zase taková hrůza není. On už Vám tak rychle jako doteď neporoste ;) Možná máte nějaký důvod, proč hledat jen kočárky s deklarovanou vyšší nosností, ale pokud nečekáte šílenosti ve vývoji, tak bych v klidu sáhla po normálním kočárku. Pár lidí s opravdu velkými dětmi znám a kočárky měli úplně normální.

No a chtít víc než 3 věci najednou u jednoho modelu, to ne-e. Snad žádný nebude mít všechno. Jo a nafukovací kola? S dobrými pěnovými drandím po lesích s lehkým kočárem mnohem lépe než s nafukovacími u těžkého a obtížně ovladatelného "stroje" *zed* i když obecně ano, samozřejmě, nafukovací jsou lepší. Jen to ovládání se někdy dost liší a může být významnější než druh kol. (Jen pro info, hlídám děti, takže zkušenost s xx kočárky mám odtud.)

lucie*
hodnocení

2x

V této cenové rovině jedině bazarové kočárky a z toho bych brala TFK Joggster nebo Croozer a i tak budete dlouho hledat,aby splnoval tu cenu.

Já odvozila v terénech dvojčata v Chariotu a měli jsme jej za 4500kč ,ale z bazaru na Černé Louce v OV.Croozery jsou v téhle ceně i na bazarcích na netu,chce to jen hledat.Já bych řekla,že jen tyhle kočárky mají ideální nosnost,kola,stavbu a odpružení do terenu.Mám ted běhací X-Lander ,který má být díky nakloněným kolům stabilnější při běhu a v terénu,ale i tak se mi zdá málo stabilní a moc lehký.Pořád uvažuju právě nad Chariotem či Croozerem.

Hodně lidí má v hlavě,že jsou to kočárky jen za kolo,ale není to pravda.Na sport jsou ideální,hlavně na běh a teren.

P.S.: mě vítr převrhl dvojčecí kočárek X-Lander.S Chariotem se to nikdy nestalo,nehl s ním ani vítr,ani divoké děti uvnitř,ani žádný terén po lesích.

doplněno 11.04.19 06:50:

Jen dodám,že nafukovací kola jsou fajn,mám je taky i ted,ale...když se v polovině vycházky projevil defekt,tak jsem neměla šanci bez pomoci dojet do nejbližšího servisu.Z lesa bych to nedala,musel by někdo dojet.Bylo nemožné držet kočát v poloze na dvou kolech a někkam s nim dojet pro pomoc.Dofoukávání pumpičkou vydrželo jen na několik desítek metrů.Jedno dítě ještě vezmete do náruče a nějak kočárek jednou rukou dotlačíte,ale i tak myslím,že by to bylo těžké.Takže ony ty foukací kola nejsou vždy výhra.

hodnocení

0x

V této cenové kategorii hledejte v nějakém bazaru či na burze dětského vybavení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]