Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Které jogurty jsou živé

Od: aja1946® odpovědí: 13 změna:
avatar aja1946

Lékařka mi doporučila jíst denně aspoň dva živé jogurty. Snažila jsem se to přečíst v obchodě, ale většinou jsou to strašně malá písmena. Prodavačky jsou většinou Ukrajinky, nic nevědí, provozní mi dokonce řekla že živé jsou všechny. Byla bych vděčna, kdyby mi tu někdo poradil přímo značku a jméno toho jogurtu a aby byl běžně k sehnání, za což moc a moc děkuji. A prosím neraďte mi , abych si ho dělala doma.


doplněno 03.04.19 19:59:

Ještě bych doplnila - v mém mládí měly jogurty trvanlivost třeba 3 dny, dnes běžně koupíte jogurt is trvanlivostí několik měsíců, ty pak asi nejde považovat za zdravé, spíš jen za neškodné.


doplněno 03.04.19 20:03:

akcniceny.cz/...

budu se řídit podle toho

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar gamapolis

Dobrý den. Tak třeba Selský jogurt od Hollandie, bílý smetanový jogurt z Kunína, bíly jogurt Bio z Olmy nebo jogurt Klasik od téhož výrobce. Ty patří myslím mezi ty lepší, ale v podstatě je to opravdu každý.


doplněno 03.04.19 15:47:

Nebo ještě kefír, podmáslí ap. Má se to jíst hlavně po antibiotikách, ale já mám nějaký skoro denně.

hodnocení

kefír a acido snídám, ale prý mám ještě aspoň ještě ty jogurty

liska5

Nepřeháněla bych to. Ten, kdo jí hodně mléčných potravin, mívá málo železa, méně červených krvinek, chudokrevnost. Ohledně živosti si berte lupu. Tam je napsáno bifidus, lactobacily, probiotika, acidofilní... Některé jogurty jsou se stabilizátory a konzervanty, tak ty né.

 

hodnocení

3x
avatar diesel

Tak za vše třeba tyto mléčné výrobky : agrolajogurty.cz/... ,další Selský od Holandia,od Olma za vše Klasik,od Kunín také Selský bílý (či s příchutěmi ) nebo smetanový (+ příchutě..)Jen tak mimo ,kdysi platilo čím delší trvanlivost,tím méně živých mléčných kultur a opačně!

 

ehwsrh
hodnocení

3x

Živé jsou všechny. To je podstata jogurtu. Bakterie ten jogurt "vyrobí", bez nich by to nebyl jogurt, ale mléko. Jo a čím dříve ho sníte, tím lépe, čerstvý má nevíc bakterií. Po dobu trvanlivosti musí být zaručeno množství bakterií, aby to výrobce mohl prodávat jako jogurt. Po skončení doby trvanlivosti to nezaručuje, bakterií ubývá a ubývá.

 

jabraka*
hodnocení

3x

Všímejte si na obalu jogurtu,zda jsou pasterizované.Pak už se samozřejmě o živý jogurt nejená.Veškeré přirozené složení jogurtu je zachováo,ovšem bakteriální kultura laktobakterií je zničena.Podstatně se s tím zvýší trvanlivost produktu.

JABRAKA

ehwsrh
Takový výrobek se už ale nesmí jmenovat jogurt.

 

hodnocení

2x
Řecké jogurty jsou živé a nejlepší. Doktorka na gastroenterologii mi ho doporučila.

 

hodnocení

2x

Každý jogurt, který se dá použít na výrobu domácího. Živý jogurt je určitě jihočeský ve skleničce a choceňský, které lékařky doporučují i malým dětem. Většinou je hustý, i když domácí je potom řidší. Tyhle dva druhy vybírám a často kupuji. Pokud je jogurt zahuštěný uměle, už nemá účinky jako pravý živý. Možná byste mohla někdy nahradit jogurt podmáslím nebo kefírem. nemáte možnost koupit jogurt a kefír z farmy?

 

hodnocení

0x
avatar kejikl

Chcete mít jistotu?

Kupte si plnotučné mléko z mlékomatu, čím tučnější tím hustější bude výsledný jogurt.
jaktak.cz/...

Budete mít nejživější jogurt co může být.

Tazatelka píše, že vyrábět nebude.:)

Jaj, to jsem přehlédl. *hi*

 

vernon
hodnocení

0x
Každý jogurt po vyrobení obsahuje živé jogurtové kultury...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]