Nejste přihlášen/a.
Lékařka mi doporučila jíst denně aspoň dva živé jogurty. Snažila jsem se to přečíst v obchodě, ale většinou jsou to strašně malá písmena. Prodavačky jsou většinou Ukrajinky, nic nevědí, provozní mi dokonce řekla že živé jsou všechny. Byla bych vděčna, kdyby mi tu někdo poradil přímo značku a jméno toho jogurtu a aby byl běžně k sehnání, za což moc a moc děkuji. A prosím neraďte mi , abych si ho dělala doma.
Ještě bych doplnila - v mém mládí měly jogurty trvanlivost třeba 3 dny, dnes běžně koupíte jogurt is trvanlivostí několik měsíců, ty pak asi nejde považovat za zdravé, spíš jen za neškodné.
budu se řídit podle toho
Dobrý den. Tak třeba Selský jogurt od Hollandie, bílý smetanový jogurt z Kunína, bíly jogurt Bio z Olmy nebo jogurt Klasik od téhož výrobce. Ty patří myslím mezi ty lepší, ale v podstatě je to opravdu každý.
Nebo ještě kefír, podmáslí ap. Má se to jíst hlavně po antibiotikách, ale já mám nějaký skoro denně.
Tak za vše třeba tyto mléčné výrobky : agrolajogurty.cz/... ,další Selský od Holandia,od Olma za vše Klasik,od Kunín také Selský bílý (či s příchutěmi ) nebo smetanový (+ příchutě..)Jen tak mimo ,kdysi platilo čím delší trvanlivost,tím méně živých mléčných kultur a opačně!
Živé jsou všechny. To je podstata jogurtu. Bakterie ten jogurt "vyrobí", bez nich by to nebyl jogurt, ale mléko. Jo a čím dříve ho sníte, tím lépe, čerstvý má nevíc bakterií. Po dobu trvanlivosti musí být zaručeno množství bakterií, aby to výrobce mohl prodávat jako jogurt. Po skončení doby trvanlivosti to nezaručuje, bakterií ubývá a ubývá.
Každý jogurt, který se dá použít na výrobu domácího. Živý jogurt je určitě jihočeský ve skleničce a choceňský, které lékařky doporučují i malým dětem. Většinou je hustý, i když domácí je potom řidší. Tyhle dva druhy vybírám a často kupuji. Pokud je jogurt zahuštěný uměle, už nemá účinky jako pravý živý. Možná byste mohla někdy nahradit jogurt podmáslím nebo kefírem. nemáte možnost koupit jogurt a kefír z farmy?
Chcete mít jistotu?
Kupte si plnotučné mléko z mlékomatu, čím tučnější tím hustější bude výsledný jogurt.
jaktak.cz/...
Budete mít nejživější jogurt co může být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.