Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak doma smažíte hranolky, aby chutnaly jako ty z KFC nebo McDonaldu?
Nechodíme do těchto pofiderních potravinových řetězců.
Tuk,na kterém jsou hranolky usmažené,obsahují více než dvojnásobek nenasycených transmastných kyselin,než by podle lékařů měl.
---
Pokud máme hranolky,dělám je z bio brambor.
A to je panečku žrádlo
Jo,ještě recept,podle kterého je dělám
Stojí za to,dobrou chuť
Poznám je tak,že koupím od ověřeného domácího dodavatele výbornou odrůdu na sadbu a vypěstuji si je.
Ještě nějaký dotaz?
Nevím jestli přímo syntetické,ale v nějakém dokumentu o pěstování v cizině se uvádělo že na každou rostlinku je přesně namixované množství nejnutnějších živin a vody. Vedle nás pěstuje EKOzemědělec a i tak brambory projdou nejmíň 5 postřikama.Všude se propaguje maso z bezstresových zvířat ale zelenina která si vezme sama co uzná za vhodné se nemluví
Dobrý den, nemusím je mít často, ale když už, tak na pánev, hodně tuku, osolit, oregano a s tatarkou - zdravé to není, ale chutná to skvěle. Kdybych měl velkou spotřebu hranolek, tak bych si koupil plech na hranolky a pekl je bez tuku v troubě, kde se rovnoměrně propečou, nepřipálí a jsou (prý) zdravější. Zdravím!
Z vlastních brambor, hranolky, lupínky ve fritéze a nebo hranolky na plechu v troubě. Nikdo si nestěžuje. Aby vám chutnali jako ty koupené? Bude stačit smažit jako oni v přepáleném oleji.
Nevím, jestli chutnají jako ty v KFC (tam mi nechutnají... suché, málo slané, moučné) nebo z mekáče (tam bývaly dobré, ale už jsem tam sto let nebyla), ale chutnají mi hranolky tenké, utěrkou zbavené vody a osolené před smažením. Jo a myslím, že jsou odrůdy brambor, ze kterých to prostě nikdy ono nebude. Smažím rychle, na nejvyšší stupeň ve velkém množství rostlinného oleje, nechávám okapat v sítku. Většina mi jich takto zůstane křupavá. Když smažím na nižší teplotu, tak nejsou křupavé vůbec.
ve fritaku na nejvyssi teplotu, jeste nez jsou hotove tak na minutku povesit na kraj odpocinout a az zhasne nahrivani tak zaverecny finis a nasypat hned do velke misy vylozene papirovymi uterkami a protrepat nemichat Mimochodem Nowaco nicmoc, zlate polske a nemecke, ale jak kdy, je treba vyzkouset, ktera znacka je po usmazeni nej
hlavně jde o odrudu brambor...existují varné typy A, B, C na hranolky a lupínky je C, případne BC, za sebe mám vyzkoušenou odrudu AGRIA, dodavatel Europlant, jednak u nás dává výborný výnos i za sucha a hlavně bramborák, ameriky, hranolky...to prostě z obyč brambor nechutná jak z těhle odrudy, jinak pětujeme i odrudu na salát i na komnzum..jo byvaly doby kdy se mi okolí smálo že ve sklepe pak musím přemýšlet který brambory beru a že je to zbytečný...že stačí přece jedna odruda, nekteří časem pochopili proč to děláme a i zákazníci si vyloženě žádají varné typy, podle potřeby.
Přípravu hranolek po rychlém zmaražení tu nekdu už psal, ale to neděláme, sice jsou trochu jiné ale nejvice se tomu blíží.
Je to pracné, ale konečný výsledok stojí za to.
1. Hranolky lúhovať a prepláchnuť v studenej vode aspoň 2x10 minút a osušiť
2. Vložiť do vriacej vody s lyžicou octa a variť 2 minúty
3. Osušiť a dať vychladnúť do chladničky (1 hodinu)
4. Vložiť do rozpáleného oleja (okolo 130 stupňov) a smažiť 2 minúty
5. Nechať odkvapkať na papierovej utierke a znovu vychladnúť
6. Vložiť do rozpáleného oleja (okolo 170 stupňpv) a smažiť 5 minút do zlatej farby.
7. Až teraz osoliť
Poznámky: najlepší olej je arašidový, ak nemáte, tak repkový a ako posledná záchrana môže byť aj slnečnicový
A máte úžasné chrumkavé hranolky, ktoré nezmäknú hneď po minúte.
Ale ak sa vám nechce celý ten postup absolvovať, tak si radšej urobte v obchode kúpené mrazené hranolky lepšej značky, budú s určitosťou lepšie ako hranolky, ktoré nakrájate zo surových zemiakov a iba ich vypražíte na akomkoľvek oleji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.