Nejste přihlášen/a.
dobrý den
vím že asi nejlépe pomůže lékař, ale myslím si že Vaše rady taky jsou a budou velmi cenné.
Mám suchou, tvrdou kůži a záděry kolem nehtů na ruce. Je mi 33 a pracuju rukama. Poradili by ste mi co užíváte Vy, jak pečujete o to, jak to zmírnit nebo uplně vyhubit?
užívám párkrat denně pravidelně mastný krém na ruce (vazelinu) ale pořád je to stejné.
děkuju
Když se mi někdy udělala záděra, vždy mi pomohla mastička Framykoin. Ale je na předpis.Komu se dělají záděry neustále, je potřeba doplnit do organizmu např. vitamín B, pak bych si asi koupila Biotin plus, který vyživuj nehty, vlasy, pokožku. Přesněji vám poradí v lékárně.
Užívat B komplex určitě. Framykoin asi ne, to by muselo být podebrané, a pak by bylo třeba mazat pravidelně, coby antibiotikum, po více než 4 dny.
Panenský olivový olej trošku zahřát,ponořit špičky prstů do něj a cca 10-15 minut se v něm ,,prohrabovat,,a navléct na ruce na noc tenké bavlněné rukavice.olej se používá opakovaně.Rukavice koupíte v drogérii nebo u distributorky např. Avonu.Změklé záděrky malými manikůrovými nůžkami ostřihnout ale né do krve! Procedůru dělat častěji,né 1 za měsíc !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.