Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na záděry kolem nehtů?

Od: rotorod® odpovědí: 12 změna:

dobrý den

vím že asi nejlépe pomůže lékař, ale myslím si že Vaše rady taky jsou a budou velmi cenné.

Mám suchou, tvrdou kůži a záděry kolem nehtů na ruce. Je mi 33 a pracuju rukama. Poradili by ste mi co užíváte Vy, jak pečujete o to, jak to zmírnit nebo uplně vyhubit?

užívám párkrat denně pravidelně mastný krém na ruce (vazelinu) ale pořád je to stejné.

děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zena*
hodnocení

0x
Zkuste propolisovou mast a ochranné rukvice.
hodnocení

ochranné rukavice na něco používám, na něco nelze. Nemyslel jsem to, že mám ty záděry z práce, ale pouze to, že pracuju rukama

tu mast máte vyzkoušenou na sobě? pomáhá?

zena*
Ano pomáhá mi i na drobnė ranky. Pokud teda nemáte alergii na včelí produkty.

hodnocení

0x

Vepřové sádlo - nesolené, doma vyškvařené. Na noc namazat, natáhnout bavlněné rukavice a opakovat podle potřeby.

hodnocení

0x

Když se mi někdy udělala záděra, vždy mi pomohla mastička Framykoin. Ale je na předpis.Komu se dělají záděry neustále, je potřeba doplnit do organizmu např. vitamín B, pak bych si asi koupila Biotin plus, který vyživuj nehty, vlasy, pokožku. Přesněji vám poradí v lékárně.

liska5

Užívat B komplex určitě. Framykoin asi ne, to by muselo být podebrané, a pak by bylo třeba mazat pravidelně, coby antibiotikum, po více než 4 dny.

Večer namazala a ráno bylo zahojené, no fakt. Také jsem se tomu divila. :)

liska5

Ona léčí i ta bílá vazelina, co je v základu. Mně šlo o to, aby eventuální bakterie /panaritium/ při tak krátkodobém použití nezískaly rezistenci na ATB.

hodnocení

0x

Na záděry až neuvěřitelně zabírá olejíček známý pod názvem Višňák. Pokud ho zrovna v lékárně nemají, mohou jej připravit. Recept nepotřebujete a drahý není. Malá lahvička vydrží hóóódně dlouho.

pb®
hodnocení

0x
Je to stejné jako s praskajícími patami. Ty prasknou jen pokud je na nich vrstva tvrdé kůže. Tedy krom promazávání bych si koupila i přípravek na změkčení nehtové kůžičky a nástroj na zatlačování a odstraňování. Mám to stejně, jakmile se o kůžičku nestarám, mám záděry.

hodnocení

0x

Panenský olivový olej trošku zahřát,ponořit špičky prstů do něj a cca 10-15 minut se v něm ,,prohrabovat,,a navléct na ruce na noc tenké bavlněné rukavice.olej se používá opakovaně.Rukavice koupíte v drogérii nebo u distributorky např. Avonu.Změklé záděrky malými manikůrovými nůžkami ostřihnout ale né do krve! Procedůru dělat častěji,né 1 za měsíc ! ;)

evelin*
hodnocení

0x
Taky se mi často dělají a po čase se samy zahojí a zmizí. Dulezite je si ruce opravdu pravidelně mazat nejakym kremem a do vzniklych zader si moc nerypat, maximálně zastrihnout, aby se někam nezachytávaly. Pokud pracujete rukama (co děláte?) bude asi tezke tohle uplne eliminovat. Mozna používat ochranne rukavice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]