Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oslava narozenin- mamka

Od: haru198* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, moje mamka za dva týdny(tento týden nepočítám) oslaví 38 narozeniny. Problém je v tom, že nedostávám kapesné(není to stížnost!), mám u sebe pár drobných. Přítel mamky mi přijde takový hamtavý- místo aby mi pomohl přispět na mamčinu oslavu nebo aby alespoň koupil něco, tak rači řekne. že má u sebe 10kč... Přitom on vydělává dvakrát víc než mamka. Je sice pravda, že platí pronájem(8000kč) a moje mamka mu musí ze své trochy přispět 4000kč na bydlení a na jídlo, které stejně pořád platí ze svého... Ale to nechci řešit. Chci ji udělat dort který mám již vybraný ale chtěla bych ji udělat nějakou menší výzdobu aby to vypadalo, že má narozeniny a mohla být konečně šťastná, o to mi jde. Nevíte jak udělat nějakou krásnou atmosféru? Mám svoji mamku moc rádá i ,když mě někdy naštve když mi něco koupí a já to nechtěla, nebo když udělá z něčeho strrašně velkou scénu.

Za všechny rady děkuji!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Mamce udělá radost, když budete mít pěkně uklizeno a hezky prostřete stůl. Do vázy kytičku, zapálit svíčku. Mamka určitě ocení, že jste si na ni vzpomněla a snažila se udělat jí radost.

doplněno 26.03.19 13:27:

Tak místo té kytičky můžete udělat tác jednohubek. To potěší mamku také.

haru198*
hodnocení

O to se také budu snažit, ale bohužel bydlíme v menším bytě a je někdy problém se sem vlézt... Ovšem všechno jde, když se chce! Bohužel nevím jak by ocenila kytičku, ona je totiž alergik na pyl a hodně jí to vadí, ale zapalit svíčku bych mohla.

Děkuji moc!

hodnocení

2x

Dort, kytičku, velkou pusu a nezapomenout na "Maminko, mám tě moc ráda" *srdce*

Mně by to stačilo :)

doplněno 26.03.19 11:56:

A kdyby se vám to zdálo málo, můžete vyrobit a darovat "poukázku na..." - nějakou radost, kterou můžete udělat i bez peněz a kterou převezmete nějakou z maminčiných prací doma.

26.03.19 11:54

Mi taky

haru198*
hodnocení

Skvělý nápad.

Děkuji moc!

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, můžete ji v ten den překvapit, vstát dříve a udělat pro ní snídani (z toho, co najdete v ledničce, když nemáte peníze). A přidejte k tomu ručně malované přáníčko (nebo až k tomu dortu). Zdravím!

doplněno 26.03.19 12:14:

haru198 - no, vidíte. Chlebíčky s pomazánkou, kterou sama uděláte nebo jednohubky se mohou podávat v libovolném čase (a množství) .

haru198*
hodnocení

Mamka je o víkendu v práci. Pracuje u koní a přijíždí kolem 7hodiny. Ale vnukla ste mi nápad, že bych mohla zkusit udělat domácí chlebíčky!

Děkuji moc!

hodnocení

0x

Dobře vám to tu napsali, někdy stačí drobnost a člověk si to pamatuje na celý život. Nemusíte dělat kdovíjaké výzdoby, stačí málo - třeba my máme oblíbené nakrájet rohlíky, natřít máslem, posypat strouhaným sýrem a nechat chvíli zapéct v troubě. Hlavně, že se máte rádi, co do darů, kde láska není.

doplněno 26.03.19 12:24:

To už jsme někde úplně jinde, pokud má vaše mamka přítele, který se takto chová, tak toho bych hnala svinským krokem. Asi nechce být sama, tak to trpí. My s tím nic nenaděláme, taky jsem si zažila své a na stará kolena mi vše dochází. Neřešte to a buďte jen sama za sebe. Jakékoliv rady jsou zbytečné, pokud je dotyčný nepřijme.

haru198*
hodnocení

Ano vím, že stačí drobnost aby měl člověk radost. Ale mamka nakoupí nějaké ty dárky na Vánoce pro mně i pro přítele. Jelikož jezdím se školu před Vánocemi do Vídně, tak vždy mamce koupím nějaké ty dárky, takže ode mně taky něco dostane ale od přítele nic. Kdybych s ním měla žít neslavili by jsme ani narozky ani Vánoce. Problém je v to , že on má svou vlastní dceru( jsem starší o zhruba 3 měsíce, mě je 16 a jí taky bude) a mamka jí koupila set na koně(obě dvě jezdíme na koních) asi zhruba za 1500kč ale on ji vůbec nic nedal a nevim zda ji třeba ani nepoděkoval... Já a ani mamka jsme od něj nikdy nic nedostaly (ne, že bych něco furt chtěla ale já mu taky něco přivezla z Vídně).

@haru198 - Nepřidělávejte si zbytečné starosti s tím, co si kdo dává nebo nedává - a hlavně nic neočekávejte. Berte to tak, že někdo prostě darovat umí a chce(!), jiný to považuje za zbytečnost a radši si suší korunky.

hodnocení

0x

Haru, před pár lety jsem ve Španělsku hlídala dvě malé holčičky. Jednou ráno mi slečny prozradily, že maminka má dneska narozeniny. Tak jsme, než mamka přišla z práce, doma na teď vylepily nápis "Feliz cumpleaňos" z písmen z barevných papírů, z toho samého jsme udělaly pár růží na špejli... prostě co se našlo doma. A bylo to. Pokud nelze peníze na dort sehnat jinými způsoby, tak toto mamince udělá úplně stejnou radost ;)

Ta maminka mi tehdy byla děsně vděčná, že holky vedu k tomu, aby na toho druhého myslely a připravily překvápko či "jen" chtěly udělat radost. A o to tu jde, ne o drahé dárky nebo přesně to, co si obdarovaný přeje, ale o to úsilí, pozornost, to, že nám na něm záleží <3

haru198*
hodnocení

Děkuji moc! Mám svou mamku ráda a chtěla bych aby na té oslavě to pocítila, že mě na ní záleží!

liska5

Léta si schovávám DIPLOM, kde je dětskou ručkou napsáno Diplom babičce za hraní si s vnoučty! Pětiletá vnučka, až na jedno chybějící "a", správně sestavila text, a ti menší pomalovali okraje. A mělo to všechny náležitosti opravdových diplomů. To vnučka okoukala ze svého prvního diplomu za nějaký dětský závod. Takový dárek se dává i zasklít ;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]