Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké šaty do divadla

Od: bel odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Jaké šaty do divadla - dlouhé, nebo krátké a barevně jak? děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

U nás v Pardubicích chodím do divadla dost často a můžu vám říct, že tak, jak se dříve chodilo opravdu ve slavnostních robách, dnes už tomu tak bohužel není.Vidím spoustu žen v různých halenkách i svetříkách, k tomu tmavá sukně dokonce i kalhoty. Pokud šaty tak tmavé krátké nebo né moc křiklavě pestré. Dlouhé šaty jsem už dlouho neviděla.Ale jak píše jedubabička,záleží do jakého divadla a na co jdete.Ale ze své zkušenosti vám povím, že jsem byla šokovaná,když jsem nedávno navštívila v Praze Vinohradské divadlo, měla jsem tmavě modré krátké šaty a přezula jsem si u šatny kozačky za společenské střevíčky.Když jsem se ale rozhlédla po ostatních návštěvníkách, jak jsou někteří nespolečensky oblečeni, nechtěla jsem tomu uvěřit. Dokonce některé páry byly v riflích a v teniskách.,muži ve svetrech, ženy v kozačkách. Já bych takto oblečené lidi do divadla nevpustila. Prý je jiná doba, ale mě je z toho smutno. Tož tak.

hodnocení

4x

Divadlo je opravdu mimořádná záležitost a tak se ji snažím umocnit i vhodným oblečením. Nejlepší je zvolit tmavé šaty, samet, nebo něco podobného. Může být i tmavá sukně a světlá pastelová halenka. Dlouhé šaty jsou krásné, slavnostní, ale vzhledem k tomu, že každého čeká cesta do divadla (mnohdy dlouhá), nejsou právě praktické.

Záleží na Vašem vkusu i obsahu šatníku.

Dnes lze obléci prakticky cokoli a lidé nemající soudnost, občas vypadají, slušně řečeno *smich* no, jako pitomci.

Nejhorší je má vzpomínka na návštěvu Hudebního divadla v Karlíně. Návštěvnice, asi 30 let. Silně otylá. Mastné, neupravené delší vlasy, krátké vytahané triko, nízké staré rifle. Potrhané a ošoupané. Z těch bokovek se jí kolem dokola přelévaly špeky, břicho teklo přes pásek. Vše doplňovaly ošlapané, kdysi asi bílé obyčejné tenisky. Dát jí lopatu a postavit ji ke kompostu.

A paní se přitom nesla, jako by byla Marie Terezie. Mělo to jednu výhodu - každý jí věnoval pozornost. ;) Jaga.

Jago, to je strašný, jak si někteří neváží toho, že jsou v krásném divadle a nevědí, jak mají být oblečeni. Co hůř, je jim to jedno. Je to neúcta k divadlu a do toho prostředí se tenisky, džíny a vytahane triko nehodí. Já jsem takový "případ" jako Vy neviděla. Viděla jsem vždy jen ty krásně oblečené dámy, nalíčené, upravené, někdy dokonce v krásných šatech.
Možná právě proto, že byla tlustá, kašlala na to, jak vypadá. Říkala si třeba, že to nemá cenu se snažit hezky vypadat. Ne nadarmo se říká o štíhlých ženách, že by vypadaly dobře i v pytli od brambor. Možná to platí i obráceně. A tím, že se nesla, zakrývala nejistotu.

hodnocení

3x

Do jakého divadla? Odpoledne, večer, na premiéru, na dětské představení?

lidus*

Správná otázka. Půjdu-li do Husa na provázku a podobně v robě budu za idiota, půjdu-li do Městského (Janáčkovo, Mrštíci) jinak než v robě budu za idiota. Krátké, dlouhé to je jedno.

hodnocení

3x

Já nosím do divadla převážně černé šaty (někdy dlouhé, někdy krátké) s různými doplňky. Můžeš si vzít i bílou společenskou halenku a černou sukni. :)

hodnocení

2x
Já teda když jdu do divadla, dám si záležet při výběru oblečení. Snažím se být elegantní v sáčku nebo v kabátu, v sukni nebo v černých kalhotách, k tomu halenku nebo elegantní svetr. Chci vypadat co nejlépe, protože je to pro mě mimořádná událost. Na mimořádnou událost by měl být člověk mimořádně oblečen, protože se to hodí.

hodnocení

0x

Dnes to je sice různé, ale já vždy nosila šaty společenského rázu nebo sukni a halenku stejného ražení. Barva je asi jedno, záleží na věku. Ale fakt je, že dnes to lidi berou spíš jako kino atd- džíny, trika, svetry- hrůza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]