Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jaké šaty do divadla - dlouhé, nebo krátké a barevně jak? děkuji
U nás v Pardubicích chodím do divadla dost často a můžu vám říct, že tak, jak se dříve chodilo opravdu ve slavnostních robách, dnes už tomu tak bohužel není.Vidím spoustu žen v různých halenkách i svetříkách, k tomu tmavá sukně dokonce i kalhoty. Pokud šaty tak tmavé krátké nebo né moc křiklavě pestré. Dlouhé šaty jsem už dlouho neviděla.Ale jak píše jedubabička,záleží do jakého divadla a na co jdete.Ale ze své zkušenosti vám povím, že jsem byla šokovaná,když jsem nedávno navštívila v Praze Vinohradské divadlo, měla jsem tmavě modré krátké šaty a přezula jsem si u šatny kozačky za společenské střevíčky.Když jsem se ale rozhlédla po ostatních návštěvníkách, jak jsou někteří nespolečensky oblečeni, nechtěla jsem tomu uvěřit. Dokonce některé páry byly v riflích a v teniskách.,muži ve svetrech, ženy v kozačkách. Já bych takto oblečené lidi do divadla nevpustila. Prý je jiná doba, ale mě je z toho smutno. Tož tak.
Divadlo je opravdu mimořádná záležitost a tak se ji snažím umocnit i vhodným oblečením. Nejlepší je zvolit tmavé šaty, samet, nebo něco podobného. Může být i tmavá sukně a světlá pastelová halenka. Dlouhé šaty jsou krásné, slavnostní, ale vzhledem k tomu, že každého čeká cesta do divadla (mnohdy dlouhá), nejsou právě praktické.
Záleží na Vašem vkusu i obsahu šatníku.
Dnes lze obléci prakticky cokoli a lidé nemající soudnost, občas vypadají, slušně řečeno no, jako pitomci.
Nejhorší je má vzpomínka na návštěvu Hudebního divadla v Karlíně. Návštěvnice, asi 30 let. Silně otylá. Mastné, neupravené delší vlasy, krátké vytahané triko, nízké staré rifle. Potrhané a ošoupané. Z těch bokovek se jí kolem dokola přelévaly špeky, břicho teklo přes pásek. Vše doplňovaly ošlapané, kdysi asi bílé obyčejné tenisky. Dát jí lopatu a postavit ji ke kompostu.
A paní se přitom nesla, jako by byla Marie Terezie. Mělo to jednu výhodu - každý jí věnoval pozornost. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.