Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nosit prsten

Od: jethro® odpovědí: 6 změna:

Je prsten s emblémem (třeba nějaký znak nebo figura), který má vršek a spodek. Jak se má správně nosit, aby nebyl "vzhůru nohama"? Směřuje vršek ke špičkám prstů nebo k zápěstí?

doplněno 20.03.19 10:22:

Doplnil jsem dva ilustrační obrázky

Jak nosit prsten
Jak nosit prsten #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myslím, že je to úplně jedno. Jen u excentrických prstenů bych dbal na to, aby chybným umístěním nemohly zranit svého nositele.

hodnocení

3x

Podle mne zalezi o co konkretne jde.

Pokud je to neco, co ma mit vyznam pro toho, kdo to nosi, pak by to melo smerovat k nemu, aby to nevidel vzhuru nohama. Pokud je to naopak neco, co ma pusobit na druhe, pak opacne, aby to vzhuru nohama nevideli oni.

Takze napr. pokud to bude prsten s napisem Miluju Te, pak by ho mela dotycna osoba byt schopna precist - tedy nosit k sobe. Pokud je to prsten treba s fakacem, pak opacne, aby sel vsem ukazovat... Stejne tak s tou lebkou - pro koho ma mit ta lebka vyznam...?

hodnocení

To zní velmi logicky. A prsten je dekorace a lidé se zdobí především proto, aby zapůsobili na druhé. Takže správnější by měla být horní varianta. Zatím to ale vypadá, že dolní varianta vede.

Takže stále jsem nejistý *frajer*

hodnocení

2x

Ke špičkám - pečetní prsten se používal tak, že se ruka otočila v zápěstí dlaní vzhůru, takže otisk byl umístěn "vzhůru hlavou" - a od toho se odvíjí způsob nošení.

liska5
hodnocení

2x

Intuitivně 2. varianta.

hodnocení

1x
Vršek by měl vždy směřovat ke špičce prstu.
Tak je to dané symbolikou.
doplněno 20.03.19 10:38:

Druhá varianta je správná ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]