Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaludeční nervozita

Od: haru198* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, jsem dívka ve věku 16 let a jsem docela velká stresařka. V lednu nebo únoru se to zhoršilo, dostávala jsem bolesti břicha, jednou jsem i ve škole zvracela(jsem v deváté a přestup nepomůže- byla jsem "šikanovaná" učitelkou) a mám pocit, že mě to ovládá... Jsem z toho zoufalá, chci ten zbytek roku dokončit v pohodě ale nejde to... Nemám chuť k jídlu, nechci vůbec nic jíst. Když se na jim po te hodině kdy mám tu učitelku, tak se musím najíst pouze trochu jinak je mi zle delší dobu no a když se nenajim je to horší... K psychologovi jdu 1.4. Ale bojím se, že to nevydržím. Nemáte něco co by mi mohlo pomoct? Beru normálně magnesium kvůli anémii a jiným problémům a nepomáhá to. Nevím co dál, chci se toho zbavit co nejdříve

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den, moje rada je - choďte dříve spát. Tento svůj dotaz jste položila v půl jedné v noci. A dneska jste šla do školy? To jste moc vyspalá být nemohla. Nedostatek spánku má také vliv na psychiku člověka. Nějak se mi nezdá, že by lékaři předepisovali magnézium na chudokrevnost. Co s tím má hořčík společného? Snad železo, ne?

haru198*
hodnocení

Momentálně jsem nemocná. Jinak školní dny chodím spát kolem půl deváté ale někdy, spíše často o půl osmé. Já užívám maltofer(železo)kyselinu listovou, piridoxin. Vše podporuje krve tvorbu a pomáhá tomu železu aby se dostalo do těla.

liska5

Pokud máš málo železa, omez mléko a mléčné výrobky. Stačí jeden menší kousek denně. Ten, kdo pije hodně mléka, cpe se převážně jogurty, bývá chudokrevný, má obecně málo železa. Kup si ve zdravé výživě Melasu. Ta ho má nejvíc. Denně lžíci. Je to takový černý pendrekový sirup. Trochu voní, jako asfalt, ale pomáhá. To magnezium je spíš na zklidnění. Ale minerály se vzájemně podporují při vstřebávání.

haru198*
hodnocení

Ano já vím. Bohužel musím být na práškách, když jsem byla na prvním odběru krve, tak to ukazovalo na zvětšena játra jakoby bych byla alkoholik (alkohol se mi hnusí, navíc nechci si ničit ledviny) takže jsme dělali nové ale ještě ten den než jsme dojeli k doktorce tak jsem měla v autobuse kolab, bohužel plný autobus lidi a nikdo se nedhodlal pomoc dítěti... Dopadlo to dobře nic se mi nestalo. No a pak nám doktorka volala že je to hodně vážné a musíme ihned do nemocnice. Tuším, že jsem měla hemoglobin spadený pod 50 nebo tak nějak ale bylo to vážné. Měli nachystanou transfuzi ale moje tělo si dokázalo vystačit s práškami. Taktéž mé tělo neumí si vzít s jídla železo takže tak.

hodnocení

2x

Každý učitel (a nemůže si pomoci), má žáky, které má oblíbené i takové, které "nemusí". Kdo řekne, že měl úplně stejný přístup ke všem, nemá pravdu. Ale neměl by to dát najevo. A nechválit pořád jen hodnou Máňu, ale občas i zlobivého Pepíka. Však se příležitost k pochvale vždycky najde. Prostě snažit se být objektivní. Děti velice rychle vycítí, když tomu tak není.

Jak a proč Tě učitelka šikanuje? Zavdala jsi jí nějakou příčinu? A jak dlouho to trvá? Přece si jen tak neřekne: od teďka budu Haru šikanovat.

Máš před sebou už jen 3 měsíce školy. Březen už nepočítám. A budou to lepší dny, budou nějaké exkurze, výlety, v červnu se učení už zvolní. Zkus to vydržet. Po školním roce už tuto paní učitelku nemusíš nikdy vidět.

Být tebou, zaměřila bych se na učení, protože Tě čekají přijímačky a jistě máš nějaké plány, kam se dostat. To je pro Tebe teď to nejdůležitější. Říkej si, že tomu bude už brzy konec, uzavřeš jednu etapu svého života.

A popřemýšlej i o sobě. Proč si učitelka nevybrala k šikaně někoho jiného? Píši to proto, aby nedošlo k něčemu podobnému i v nové škole, kam nastoupíš. Prostě, znát důvod a nedat nikomu k šikaně sebemenší příčinu. Jaga.

haru198*
hodnocení

S učitelkou mám problémy od šesté třídy, tam se moje psychika zhoršila ale do sedmičky se to rychle spravilo. No nikdy mě nepochválila a je spíše na mě zvětší části nepříjemná. Jednou jsem jamce napsala ze školy, co je na me špatného a proč me nenávidí bezdůvodně... Bohužel v ten den se stala taková věc kdy mi učitelka řekla ,,Nevím čím by ses mohla živit, rukama dělat neumíš, chytrá nejsi a tělem to taky nepůjde (pochopila jsem to tak že ze mne chce udělat... Víte co myslím)

Bohužel křeče mám od toho ledna nebo únoru a mnohem víc se to zhoršilo, je to k nevydržení... Nejsem schopna se soustředit ve škole a poslouchat látku.

Myslím, že si mě vybrala kvůli tomu, že jsem slabší, ale asi to dělat neměla protože od te doby mám psychické problémy... Posunula se mi menstruace a nemám chutě k jídlu... V šetce jsem odmítala jíst, spát a nic me nebavilo (dělám jezdectví) spíše jsem jen seděla a byla celej den ve stresu

hodnocení

1x

Ahoj, vyhledej lékaře, psycholožku, psychiatra, neboj se, byla jsem na tom stejně. Sama to nezvládneš, a když to necháš na poslední chvíli, budeš vážit méně než 40 kg i s postelí, a do toho stavu se nechceš dostat (tam už jde o život). Vůbec se lékaře neboj, je tu pro tebe, aby ti pomohl. Prozatím ti mohu doporučit, když je ti špatně, ale i když není, nacvičovat dýchání do břicha:

novinky.cz/...

Držím ti place, nezapomeň, bude líp, a co nejdřív k lékaři.

haru198*
hodnocení

Jsem již objednaná na 1.4 ale pochybuji, že příští týden zvládnu jít do školy. Já sama ani moc nevážím, včera jsem se vážila protože jsem se někde dočetla, že takový to stres vás může nechat zhubnou. Vážila jsem 48kg jinak má váha je kolem 50.

liska5
hodnocení

1x

A třídní učitel/ka s tím nemůže nic udělat? Měl/a by trochu bojovat za svoje žáky, naučit je řešit problémy. Ví to?

haru198*
hodnocení

Třídní už o tom ví. Řešili jsme to i dvakrát s ředitelem, jednou s tím očividně nic nedělal a podruhé, kdy mamka řekl, že by to řešila soudem už zakročil. Ano už se mě nevšímá ale můj stav psychiky se zhoršil a já nechápu proč...

hodnocení

0x

Tohle vám pomůže překonat jedině ten psycholog, možná i s pomocí psychiatra. Krátkodobě zkuste lék Guajacuran, je určen k potlačení trémy, ale tohle by mohl taky zlepšit. Ale než si ho vezmete, poraďte se s lékařem, již berete nějaké další léky a mohlo by se to ovlivňovat - třeba magnezium zvyšuje učinost Guajacuranu.

haru198*
hodnocení

Díky za tip. Zkusím se na to zeptat doktorky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]