Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zítra chci dělat k obědu restovaná krůtí játra s čerstvou feferonkou. A k tomu šťouchané brambory. Když je ten 1. jarní den, ráda bych je udělala s anglickou slaninou a jarní naťovou cibulkou. Jenže v sousední vesnici naťovou cibulku neměli a do města kvůli tomu nepojedu. Mám v mrazáku nasekaný šnytlík a na kolečka nakrájený pórek.
Mám použít místo té cibulkové natě pórek, nebo raději šnytlík? Do brambor jde asi oboje, ale vždycky jsem používala jen tu nať z cibulky. A tu dnes nemám. Děkuji za rady - Jaga.
Dobrý den, já bych si to dal raději s "prdlavkou" = horké uvařené brambory, kam přidáte na jemno nasekanou cibuli, škvarkové sádlo, trochu octa a přisolíte (nebo ne). Potom to vše rozšťoucháte, promícháte a podáváte hned teplé jako přílohu. Zdravím!
babajaga - tu "prdlavku" si někdy zkuste udělat. Je to chutné a pikantní.
babajaga - bohužel, přesné dávkování surovin Vám neřeknu. Záleží na množství brambor a potom už vše "od oka" a chuti. Toho octa je tam málo (rozhodně nezalévat, ale asi tak malý "půlpanák"). Nejvhodnější je to jako příloha ke smaženému (např. řízky už nepotřebují pokapat citronem).
Děkuji, Bene, rozhodně zkusím. Jen mi tam připadá trochu zvláštní ten ocet. Ale to už se upraví podle chuti. Jaga.
Trošku více práce, ale máti nám dělala brambory s lehce orestovanou cibulkou na sádle /nebo másle, nebo půl napůl/.
Orestovala bych z lehka na jemno nakrájený pórek, syrový určitě ne, a ke konci nechat převalit ten šnytlík.
Ani ta samotná cibulka mírně do zlatova by nebyla špatná. Takže podle chuti a nálady.
Mamka to dělala z brambor vařených ve slupce, ale co se dívám na Prostřeno, tak všichni to dělají z oloupaných a teprve potom vařených.
Jabrako, jenže já jsem venkovan. Penny je 10 km od nás, Kaufland dokonce 20 km. A jet jenom pro cibulku, to by byla pořádná rozmařilost. V sousední vsi občas mají v Jednotě, nebo Vietnamec, ale jako naschvál, zrovna neměli nikde.
Jinak pro rádce - oběd už byl, dědovi chutnal. Do jatýrek jsem dala kromě čerstvé feferonky také pár kapek chilli omáčky a koření. Brambory jsem udělala s cibulkou na sádle a s anglickou slaninou. Přidala jsem ten šnytlík. A bylo to dobré. Dík za rady - Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.