Nejste přihlášen/a.
kynuté knedlíky s ovocem (švestkové, meruňkové, jablečné, borůvkové, atd.)
kapustové karbenátky, vařený květák posypaný strouhankou nebo vařená brokolice s bramory, vařené fazolové lusky posypané strouhanku
zeleninové rizoto, rýžová kaše s volským okem nebo vaječnou omeletou (pokud vám nevadí),
čočka, hrách, hrachová kaše, pohanka se sušenými rajčaty v oleji,
krupicová kaše, škubánky posypané mákem s cukrem a k tomu mléko
těstoviny: špagety polité kečupem, kolínka na sladko posypané tvarohem a cukrem, a další těstoviny,
lívance a lívanečky s marmeládou, nebo skořicovým cukrem
atd. atd. atd.
bramboráky nebo bramboráčky (jihočeská cmunda, podkerkonošské sejkory, šumavské vošouchy, a další názvy třeba se zelím,
bramory na loupačku s kouskem másla a se solí, lepenice s zelím (pro vegetariány nemaštěná sádlem), bramborové hranolky (v polsku fritky) kečupem nebo majonézou (pokud vám nevadí)
plněné papriky bez masa, lečo bez klobásy,
houbová smaženice, smažené žampiony s bramborem
chřest, fazolové lusky, květák jako mozeček, květák vařený, květák zapékaný, květák syrový, atd.
zeleninové saláty všeho druhu, atd. atd.
Dobrý den, např. palačinky se špenátem, ovesná kaše s kakaem, zapečené těstoviny, rýže se zeleninou nebo francouzské brambory. Zdravím!
A sen vojínů základní služby = smažák (smažený sýr) .
zajda888 - a proč ne? Vegetarián si recept upraví a nemusí tam mít maso nebo uzeninu (a maso je i sojové).
maso jsem kus zivota nejedl a ted semtam jim, nicmene zadne vego nahrazky niceho jsem nikdy nejedl ani zadny ptaci zob, kterym se bezne vegosi krmi.
Varim, ale bez masa a bez receptu podle prilohy, ktera k tomu bude a na co mam zrovna chut,
pokud ryze, tak a la thajsko, filipiny.. ruzne restovane nebo i dele varene zeleniny s oyster sauce a sojovkou, nebo vice po cesku jako jsou hriby a omacky a nebo zapecena nadivka z housky, mleka a vejce apod.
Mam rad fazole z pixle (ty ve slane vode s nejmene kalorii), semtam cocka, ruzne lusteninove, zeleninove, gulasove, zelne, hribkove polevky
Tousty a pecivo na miliony variaci, caesar wrapy, chlebicky, bagety, pizzy apod
Brambory na milion zpusobu, zapekane s vejci, bramboraky, hranolky z trouby, smazena zelenina, syry, zeli, miluju mrkvicku s hraskem, spenat, tatarku delam v klasickem hrnku smichanim pul napul pomazankove maslo a jogurt a nejaky mekky hranaty tavenak treba smetanito, aby to ziskalo typickou lepivou strukturu jako tatarka a zabilo chut jogurtu, rozsleham mixerem a ochutim tak, jak se dela domaci tatarka z majonezy, rozdil neni poznat a muzu snist 300ml na posezeni, ze kazdou hranolku hledam utopenou ) btw uplnou nahodou jsem vyrobil i prejt, kdyz jsem si chtel ze zbytku bramborove kase udelat bramborak, cele se to roztrhalo a po osmazeni dozlatova jsem to snedl s chlebem, protoze to melo konzistenci a chut dobre osmazeneho prejtu
Knedliky s ruznymi omackami a la koprovka, hribova apod, brknedliky a zeli a nebo falesne halusky
Testoviny skoro nejim, ale nabizi se cokoli zapeceneho s vejcem nebo s omackou, spagety
Mnoho kalorii take beru z bananu, ktere mam rad a nevadi mi jist cely den jen par bananu, kdyz jsem liny varit.
No proste miliony normalnich jidel, ktere nikdy neslysely slova jako jahly, cizrna, repa, kapusta, tofu, dyne
Strašně ráda chodím do nemocniční jídelny, dělají úžasné saláty. Jeden, na který nezapomenu: polníček, hroznové víno, ořechy, kozí sýr. Další: míchané saláty, pomeranč, feta/balkán, rajčatový dip.
Pak mám ráda čočkovou a cizrnovou polévku, které připravuju bez všelijakých přísad, prostě čočka (cizrna), sůl, pepř, bylinky, ponorným mixérem do hladka. K tomu osmažené volské voko (+sladká paprika, kmín, sůl), na kostičky a šup do polévky.
Když jsem líná, navařím hrnec bramborové kaše. Jednou s mexickou směsí z mrazáku, pak se smažákem, potřetí s hráškem, kukuřicí, šunkou a sýrem (navrch, nechat rozpéct v mikrovlnce). A když líná nejsem, tak květákové placičky <3
-Na pekáč nakrájené cukety, papriky, žampiony, rajčata, česnek posolit pokmínovat, pokapat olejem a pikantním kečupem a asi 45 minut zapékat. Dá se samotné nebo s pečivem či rýží.
-Uvařit si velké ječné kroupy, nejlépe i do zásoby. Chutnají zajímavě posypané sojovým nápojem Zajíc a mletým lněným semínkem/ Semix/ pokapané datlovým sirupem.
-Uvařit si červenou čočku se dvěma lžícemi pohanky lámanky/ zahustí/ a s bobk. listem. Se smaž. cibulkou a kys. okurkou.Není třeba namáčet, jen solit až hotové.
-Z pohanky lámanky uvařit hustou kaši. Po vychladnutí do hmoty totéž, co do masových karbanátků /sekanou cibulku, vejce, mouku, česnek, majoránku,.../ a usmažit z hmoty placičky. Dobré s bramb. kaší..
-Květák nebo zelené fazolky uvařit v osolené vodě, posypat smaž. strouhankou. Máslo.
Teď si vařím pěkné malé brambory "A" a k nim cottage. Tvaroh je moc suchej.
-A polévku mám hlívovou držťkovku. To se hlíva osmahne na cibulce, zapráší lžicí mouky a po chvíli se přidá paprika, česnek,sůl, majoránka, trochu kmínu a doleje se bujonem / pro vás zeleninovým/. Na závěr si do ní nakrájím brambor na kostičky a povařím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.