Nejste přihlášen/a.
kynuté knedlíky s ovocem (švestkové, meruňkové, jablečné, borůvkové, atd.)
kapustové karbenátky, vařený květák posypaný strouhankou nebo vařená brokolice s bramory, vařené fazolové lusky posypané strouhanku
zeleninové rizoto, rýžová kaše s volským okem nebo vaječnou omeletou (pokud vám nevadí),
čočka, hrách, hrachová kaše, pohanka se sušenými rajčaty v oleji,
krupicová kaše, škubánky posypané mákem s cukrem a k tomu mléko
těstoviny: špagety polité kečupem, kolínka na sladko posypané tvarohem a cukrem, a další těstoviny,
lívance a lívanečky s marmeládou, nebo skořicovým cukrem
atd. atd. atd.
bramboráky nebo bramboráčky (jihočeská cmunda, podkerkonošské sejkory, šumavské vošouchy, a další názvy třeba se zelím,
bramory na loupačku s kouskem másla a se solí, lepenice s zelím (pro vegetariány nemaštěná sádlem), bramborové hranolky (v polsku fritky) kečupem nebo majonézou (pokud vám nevadí)
plněné papriky bez masa, lečo bez klobásy,
houbová smaženice, smažené žampiony s bramborem
chřest, fazolové lusky, květák jako mozeček, květák vařený, květák zapékaný, květák syrový, atd.
zeleninové saláty všeho druhu, atd. atd.
Dobrý den, např. palačinky se špenátem, ovesná kaše s kakaem, zapečené těstoviny, rýže se zeleninou nebo francouzské brambory. Zdravím!
A sen vojínů základní služby = smažák (smažený sýr)
.
zajda888 - a proč ne? Vegetarián si recept upraví a nemusí tam mít maso nebo uzeninu (a maso je i sojové).
maso jsem kus zivota nejedl a ted semtam jim, nicmene zadne vego nahrazky niceho jsem nikdy nejedl ani zadny ptaci zob, kterym se bezne vegosi krmi.
Varim, ale bez masa a bez receptu podle prilohy, ktera k tomu bude a na co mam zrovna chut,
pokud ryze, tak a la thajsko, filipiny.. ruzne restovane nebo i dele varene zeleniny s oyster sauce a sojovkou, nebo vice po cesku jako jsou hriby a omacky a nebo zapecena nadivka z housky, mleka a vejce apod.
Mam rad fazole z pixle (ty ve slane vode s nejmene kalorii), semtam cocka, ruzne lusteninove, zeleninove, gulasove, zelne, hribkove polevky
Tousty a pecivo na miliony variaci, caesar wrapy, chlebicky, bagety, pizzy apod
Brambory na milion zpusobu, zapekane s vejci, bramboraky, hranolky z trouby, smazena zelenina, syry, zeli, miluju mrkvicku s hraskem, spenat, tatarku delam v klasickem hrnku smichanim pul napul pomazankove maslo a jogurt a nejaky mekky hranaty tavenak treba smetanito, aby to ziskalo typickou lepivou strukturu jako tatarka a zabilo chut jogurtu, rozsleham mixerem a ochutim tak, jak se dela domaci tatarka z majonezy, rozdil neni poznat a muzu snist 300ml na posezeni, ze kazdou hranolku hledam utopenou
) btw uplnou nahodou jsem vyrobil i prejt, kdyz jsem si chtel ze zbytku bramborove kase udelat bramborak, cele se to roztrhalo a po osmazeni dozlatova jsem to snedl s chlebem, protoze to melo konzistenci a chut dobre osmazeneho prejtu
Knedliky s ruznymi omackami a la koprovka, hribova apod, brknedliky a zeli a nebo falesne halusky
Testoviny skoro nejim, ale nabizi se cokoli zapeceneho s vejcem nebo s omackou, spagety
Mnoho kalorii take beru z bananu, ktere mam rad a nevadi mi jist cely den jen par bananu, kdyz jsem liny varit.
No proste miliony normalnich jidel, ktere nikdy neslysely slova jako jahly, cizrna, repa, kapusta, tofu, dyne ![]()
Strašně ráda chodím do nemocniční jídelny, dělají úžasné saláty. Jeden, na který nezapomenu: polníček, hroznové víno, ořechy, kozí sýr. Další: míchané saláty, pomeranč, feta/balkán, rajčatový dip.
Pak mám ráda čočkovou a cizrnovou polévku, které připravuju bez všelijakých přísad, prostě čočka (cizrna), sůl, pepř, bylinky, ponorným mixérem do hladka. K tomu osmažené volské voko (+sladká paprika, kmín, sůl), na kostičky a šup do polévky.
Když jsem líná, navařím hrnec bramborové kaše. Jednou s mexickou směsí z mrazáku, pak se smažákem, potřetí s hráškem, kukuřicí, šunkou a sýrem (navrch, nechat rozpéct v mikrovlnce). A když líná nejsem, tak květákové placičky <3
-Na pekáč nakrájené cukety, papriky, žampiony, rajčata, česnek posolit pokmínovat, pokapat olejem a pikantním kečupem a asi 45 minut zapékat. Dá se samotné nebo s pečivem či rýží.
-Uvařit si velké ječné kroupy, nejlépe i do zásoby. Chutnají zajímavě posypané sojovým nápojem Zajíc a mletým lněným semínkem/ Semix/ pokapané datlovým sirupem.
-Uvařit si červenou čočku se dvěma lžícemi pohanky lámanky/ zahustí/ a s bobk. listem. Se smaž. cibulkou a kys. okurkou.Není třeba namáčet, jen solit až hotové.
-Z pohanky lámanky uvařit hustou kaši. Po vychladnutí do hmoty totéž, co do masových karbanátků /sekanou cibulku, vejce, mouku, česnek, majoránku,.../ a usmažit z hmoty placičky. Dobré s bramb. kaší..
-Květák nebo zelené fazolky uvařit v osolené vodě, posypat smaž. strouhankou. Máslo.
Teď si vařím pěkné malé brambory "A" a k nim cottage. Tvaroh je moc suchej.
-A polévku mám hlívovou držťkovku. To se hlíva osmahne na cibulce, zapráší lžicí mouky a po chvíli se přidá paprika, česnek,sůl, majoránka, trochu kmínu a doleje se bujonem / pro vás zeleninovým/. Na závěr si do ní nakrájím brambor na kostičky a povařím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.